2015. december 4., péntek

Dal a stáblista alá: Deep In The Meadow

Napok, lassan hetek óta várom, hogy előkerüljön az Internet bugyraiból az eredeti, teljes szám. Ígérem, erre nem leszek rákattanva, leginkább, mert nem tetszik annyira, mint a Hanging Tree, de azért nem szeretnék szó nélkül sem elmenni mellette. Nem lenne méltó. Most a teljes stáblista alatt hallható hanganyag mellett arról olvashattok, hogy vette rá Francis Lawrence Jennifert, hogy elénekelje a dalt.


Amikor Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. része tavaly megjelent a legnagyobb meglepetést nem a cselekmény egy váratlan fordulata jelentette, hanem egy dal. Egy kulcsfontosságú jelenetben a Jennifer Lawrence által alakított Katniss Everdeen elénekli a hátborzongató Bitódalt. Annak ellenére, hogy nem szívesen vállalta, Lawrence maga énekelte el a dalt, amely később a Billboard 100-as slágerlistájának 12. helyéig emelkedett. Bár az utolsó filmhez nem készült popzenei társalbum, amikor A Kiválasztott 2. részének stáblistáját látjuk, ismét Jennifer Lawrence hangját halljuk, aki a Deep In The Meadow [Láperdő Mélyén] című dalt énekli, amelyet az első filmből Ruta altatójaként már ismerhetünk. De hogyan győzte meg Francis Lawrence a fiatal, ámde egyre híresebb színésznőt arról, hogy ismét dalra fakadjon?

- Rábeszéltem, hogy énekeljen el egy újabb dalt. - mondta Lawrence a Vulture-nak szerda este a New York-i Premieren. - Mivel a Hanging Tree a filmben szólt, sok ember előtt kellett énekelnie, és akkor egész nap énekelt, mert azt a jelenetet egy álló napon át forgattuk. Ettől teljesen készen volt. - mondta Lawrence. - Ezúttal tudtam, hogy meg kell puhítanom. Tudtam, hogy megcsinálná, de azt is, jobb, ha óvatosan próbálkozom nála. De azt mondtam: "Figyelj, csinálhatjuk úgy, hogy csak ketten leszünk ott. Bemegyünk ketten egy hangstúdióba, elküldünk onnan mindenkit, leülünk a padlóra és lekapcsoljuk a lámpát. Szóval csak Te meg én." - Ennek a bensőséges hangulatú lemezfelvételnek köszönhetjük a Deep In The Meadow-t.
Most már csak az a kérdés, ebből is popsláger lesz-e.
Forrás: Vulture

3 megjegyzés:

  1. Én kezdetben hiányoltam a szokásos sláger dalt a végefőcím alá, de annyira örülök, hogy végül így alakult! :)

    Amúgy én először azt hittem, hogy szimplán átvették a dalt a legelső részből Rue halálakor, de időközbe rájöttem, hogy ez sokkal "dallamosabb", hallható, hogy nem ugyanaz a verzió.

    VálaszTörlés
  2. én már napok óta ezt hallgatom spotify-on :3 .. annyira megnyugtato,es visszaadja a film vegenek a hangulatat. Tegnap valamelyik youtube video alatt olvastam, hogy ez a dal afféle keverék az elozo filmekbol, es ez is olyan kulonlegessé teszi szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Nekem meg tényleg hetek óta be volt készítve a bejegyzés cikk része. Aztán kijött egy Deep In The Meadow remix, de az durván rossz verzió, a hivatalosakat, folyvást leszedték, mozis hangfelvételt és feldolgozást nem akartam elsőre. Így viszont tökéletes.

    VálaszTörlés