2012. december 23., vasárnap

Katniss, Effie és Haymitch az MTV 50 legjobb mozis karakterének listáján

Az elmúlt napokban az MTV közzétette az év 50 legjobb mozis karakterének listáját, 50-től visszafelé 10-esével. Tegnap értek a végére és a listán három Éhezők Viadala karakterrel is találkozhatunk: Haymitch a 30., Effie a 10., Katniss pedig a 2. helyén végzett ezen listának, őt már csak a Bosszúállók Hulk-ja előzte meg. Nézzük, hogyan fogalmaz velük kapcsolatban az MTV:

A képet a TheHob szerkesztői állították össze


30. hely, Haymitch Abernathy (Éhezők Viadala)
Az Éhezők Viadala alkoholista "háborús" veteránja, Haymitch létfontosságú szerepet játszik a főhős, Katniss fejlődése szempontjából. Sokkal több, mint egy egyszerű mentor, Haymitch ugyanis nem csupán Katniss saját erősségeire és gyengeségeire világít rá, de azt is megmutatja a lánynak, mi válhatna belőle is, ha Panemet továbbra is az Éhezők Viadala felhasználásával kormányozzák. Haymitch nem csak Katniss jövőjének szelleme - de ő az is, aki némi lazaságot és humort csempész ebbe a sötét hangulatú disztópikus filmbe. 

10. hely, Effie Trinket
Kifogástalan modora és vitatható erkölcsei ideális Éhezők Viadala-beli kísérővé teszik Effie Trinketet. A 12. körzet kísérőjének haja, amely akár a vattacukor, festett arca és tökéletes előadásmódja remekül képviseli a Kapitólium stílusát és hozzáállását ebben a kietlen és hatalmas szegénység sújtotta körzetben. Elizabeth Banks Effie karakterét épp a megfelelő mennyiségű nevetségességgel ábrázolja, így Effie-nek sikerül Katniss és Peeta kiválasztását valami olyasmivé alakítani, ami ezáltal még szürreálisabb és félelmetesebb lesz.

2. hely, Katniss Everdeen
A bajba-esett kislány őstípusának megfelelő ellenszere Katniss Everdeen, aki erős harcos, és aki nem gondolja meg kétszer, hogy önként jelentkezzen a húga helyére a film címében olvasható halálos kimenetelű vetélkedőbe - még úgy sem, hogy tudja, nem sok esélye van a túlélésre. Mégis életben marad, íjával és nyilaival, ravaszságának köszönhetően túljár ellenfelei eszén, hogy győztessé válhasson. Tanulság minden jövőbeli disztópikus diktátor számára: hogy soha ne köss bele egy Lángra Lobbant Lányba, mert akkor el fog hagyni a remény!

A lista 34. helyén egyébiránt Jennifer Lawrence egy másik karaktere, Tiffany található a Napos oldalból, amelyet - ne feledjük - január 10-től mi is megnézhetünk a mozikban!

UPDATE: bbogi kérésére íme az MTV listái:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése