2012. december 26., szerda

Az Éhezők Viadala 2012-ben - 7. rész, Július

Az Éhezők Viadala és a Futótűz közötti időszak átvezetés jellegét hangsúlyozta a július-augusztusi oldalfejléc, és természetesen a bejegyzések között is volt ami még az első filmre, illetve olyan is, ami a Futótűz előkészületeire vonatkozott:


  • A július nagyrészt a szereplőválogatásokról szólt, mégis sokszor úgy éreztük, lassan telik az idő, hiszen a Lionsgate lassacskán kezdte csak kihirdetni az első k/K/iválasztottakat. Az első hivatalos bejelentésük július 9-én érkezett, ekkor azt hirdették ki, hogy Plutarch Havensbee szerepét Philip Seymour Hoffman kapta meg. 
  • Rögtön másnap ismét bejelentést tett a Lionsgate, ekkor vált hivatalossá a tény, hogy a Kiválasztott című kötetet 2 részben filmesítik meg [de miért pont azt???], és hogy a két film 2014. november 21-én illetve 2015. november 20-án kerül majd a mozikba. Ennek örömére gyorsan csináltam is egy-egy visszaszámlálót, amelyek az oldalsáv alján számolják a filmekig hátralévő másodperceket :)
  • Júliusban aztán elért a végzetem, és a feszült várakozás hatására végül mégiscsak összegyűjtöttem a lehetséges Finnick jelölteket. 21 név volt a listán, amelyen Sam Claflin még csak fel sem merült. Pedig róla egyre többet hallhattunk pletykákat, az MTV már érvelő jellegű cikket is jelentetett meg vele kapcsolatban. A Lionsgate azonban nem-és-nem nyilatkozott a szereppel kapcsolatban, ami hónap végére elég zavaró kezdett lenni.
  • A hónap következő fontosabb eseménye a Comic Con volt, ahol Amandla Stenberg, Willow Shields, Jack Quaid, Dayo Okeniyi és Alexander Ludwig képviselte az Éhezők Viadala szereplőgárdáját. Róluk többféle képet láthattatok, videointerjúkat fordítottam és végül egy szimbolikus jelentésű Entertainment Weekly portrét is kaptunk a kis csapatról. 
  • Július 17-én mindenféle előzmény nélkül (úgy értem róla előzőleg nem voltak híresztelések) a Lionsgate bejelentette, hogy Wiress szerepét Amanda Plummer alakítja majd a Futótűzben. 
  • Hónap vége felé egy másik nagyobb díjátadón tarolt a jelenség, mégpedig a Teen Choice Awards-on, ahol a 11 jelölésből 9-et vihettek haza. A díjátadón csak Josh-t láthattuk, akit viszont ITT újra megnézhettek. 
  • Alig ocsúdtunk fel a TCA sikeréből, máris megtudhattuk, hogy Johanna Mason szerepét Jena Malone alakíthatja a Futótűz filmváltozatában. Ez nagy meglepetést nem okozott, hiszen róla már hó elejéről voltak értesüléseink, ráadásul Josh (valószínűleg teljesen véletlenül) el is szólta magát az egyik TCA-s interjú során. 
  • A hónap során igyekeztem nyomon követni a Futótűz forgatási helyszíneiről szóló híreket is, amelyek aztán egymásnak ellentmondónak bizonyultak. Hónap elején még úgy tudtuk, Kauain lesz az Arénában zajló jelenetek forgatása, majd ennek cáfolatát is olvashattuk. Az már csak később derült ki, hogy végül valóban mégis egy másik Hawaii szigeten, Oahu-n zajlik a forgatás ezen része. 
  • Hónap végére találtam egy nagy nagyon klassz és részletekbe menő elemzést, amely az Éhezők Viadala film- és könyvváltozata közötti különbségeket taglalja. Kicsit valóban túlágosan aprólékos, de azért klassz kis gyűjtemény. 

3 megjegyzés:

  1. csak most értem ehhez a hónaphoz, de az utolsó-az összehasonlítós- cikk tök jó volt:) sokszor felmerült a műláb, ami nekem nem zavaró, hogy kimaradt, az egyetlen vele kapcsolatba, ami (nekem) lényegesebb volt, hogy miután felvette őket a légpárnás és Peetát műtötték, amíg Katniss nézte az üvegajtón át, az megmutatta, hogy bármilyen színjáték is volt Katniss részéről, azért mégis nagyon fontossá vált számára Peeta...én ezt a jelenetet a könyvben nagyon szerettem és hiányzot a filmből :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Nekem a vége olyan hideg a filmben, hogy nagyon. Nyilván azért, mert leginkább kívülről látjuk az eseményeket, de ezt, ami érzelmeket sugároz, pont nem.

      Törlés
    2. Igen...Gary Ross meg pont azt mondta, hogy az volt a lényeg, hogy Katniss szemén keresztül legyen a történet...ezt itt-ott szépen elfelejtette.

      Törlés