2012. december 20., csütörtök

Az Éhezők Viadala 2012-ben - 1. rész, Január

Új sorozatba kezdek az év utolsó néhány napjában, amelyben megkísérlem összefoglalni, mi minden történt az idén az Éhezők Viadala világában. Nem biztos, hogy könnyű vállalkozás lesz, de talán azoknak is betekintést nyújt az éves folyamatba, akik kicsit később bukkantak rá az oldalra. 

Bár látszólag januárban már egyre közeledtünk a film bemutatójához, azért elég messze voltunk még tőle. Ezzel együtt talán januárban történt meg az, hogy jelentősen megugrott a cikkek száma mind a kinti rajongói oldalakon, és ezzel - illetve az egyre magasabb látogatói aránnyal együtt - itt, az oldalon is. Januárban ezzel a fejléccel láthattátok az oldalt, én nagyon szerettem:


Ekkor amúgy még mindennek örültünk: egy-egy új jelenetfotónak vagy magyar nyelvű poszternek is. Ebben a hónapban jelent meg a film végső posztere is: 



Rengeteg új cikk, írás, interjú jelent meg a film szereplőiről, amelyeket visszakereshettek, én itt a szerintem legigényesebbeket, legtartalmasabbakat ajánlom szeretettel:
  • Először olvashattunk interjút az Éhezők Viadala fodrászával, aki Katniss jellegzetes hajfonatáról mesél, és arról, melyik a kevdenc Katniss-frizurája a filmben. Azért izgi visszaolvasni, mert akkor még nem tudtuk, miről beszél, utána elfeledkeztünk a cikkről, most viszont mindenki eldöntheti, egyetért-e vele.
  • Az MTV még az év legelején "megjósolta", mire számíthatunk az év során az Éhezők Viadala kapcsán, bár valljuk be, komoly jóstehetség azért nem kellett hozzá. Mindazonáltal érdemes végignézni a listát, és rájöhetünk, hogy azt nagyjából ki is pipálhatjuk. Bár panaszra nincs okunk, rengeteg forgatási képet láttunk már a Futótűzből - Az Éhezők Viadalával ellentétben ezúttal épp az Arénából!!, de azért én még mindig nem mondtam le (teljesen) az első stillről, mint karácsonyi ajándékról. Szóval Francis Lawrence, és persze Lionsgate, ne okozzatok csalódást! ;)
  • A People Choice Awards-on készült interjúkat azért szerettem, mert sok-sok kulisszák mögötti titkot megtudhattunk Jennifer Lawrence-ről, Josh Hutchersontól és Liam Hemsworth-től, akik hosszan meséltek arról is, milyen tréfákkal szórakoztatták egymást.
  • Szintén szerettem ezt a Gary Ross-szal készült interjút, amely már ekkor némi betekintést engedett a film utómunkálataiba. Izgalmas cikk!
  • Egy hosszabb interjúból megismerhettük a Ruta karakterét, Amandla Stenberget, akinek hiteles alakítása sokat adott a filmhez. 
  • Ekkor tudtuk meg, hogy az Empire magazin több oldalas Éhezők Viadala melléklettel jelenik meg márciusban, amelyből több szkennt is kaptunk. Ezek közül az egyik a Kiválasztottakat mutatta be.
  • Egy másik hosszabb cikkben pedig részleteket olvashattunk a több oldalas anyagból, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth és Gary Ross tolmácsolásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése