2012. október 24., szerda

Toby Jones részletesebben az Éhezők Viadaláról

Toby Jones-szal folytatódnak az interjúk, ezúttal az ET Online beszélgetett a Claudius Templesmith-t alakító színésszel a The Girl című filmjéről, ám ezúttal lényegesen hosszabban került azóba az Éhezők Viadala is!


Ez a film azzal is foglalkozik, hogy az egyén miképp érzékeli a hollywoodi és az azon kívüli világot. Most, hogy olyan hatalmas filmekben dolgoztál, mint a Harry Potter és az Éhezők Viadala, kíváncsi vagyok, miképp vélekedsz a híresség kultuszról.
Remélem, nem fogják félreérteni, amit mondok, de kicsit olyan, mintha elindult volna a premierek és a hírességek "ipari termelése", mintha a filmgyártás mellett ez egy külön iparág lenne. Szerintem ez furcsa módon épp, hogy rosszat tesz ragyogásnak. Valahogy elmúlt a varázs, mivel ez az egész folyamat, mintha futószalagon haladna. Bárcsak olyan varázslatos és elbűvölő lenne, ahogyan az emberek szeretnék, de igazából olyan, mintha rutinfolyamatokon mennénk keresztül. Szeretek filmeket készíteni, szeretek mindent megtenni, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, de néha úgy érzem, mintha filmek körüli marketing és reklám a legfontosabbá vált volna minden közül.

És ott vannak a forgatáson készült képek is, amelyek a forgatás közepette jelennek meg, amikor a paparazzik tömegei lepik el a forgatást. Most, hogy ilyen sikeres és világszerte ismert jelenség lett, különbözik valamiben a Futótűz forgatása az Éhezők Viadala forgatásától?
Eddig még nem. Nagy szerencsénk van, hiszen a Harry Potterhez hasonlóan a főszereplők itt is a realitás talaján állnak. Jennifer meglepően hétköznapi maradt mindennek közepette. Zavaró és nehéz lehet szembenézni azzal a figyelemmel, amelyet rá irányul. Ő és Josh azonban nagyon szerények. Épp úgy állnak a filmhez, ahogyan azt legutóbb is tették.

Egyike vagy azoknak, akik olvashatták a Futótűz forgatókönyvét, mi a véleményed róla?
Én megkönnyebbültem egy kicsit, be kell vallanom. Féltem, hogy önmagát fogja ismételni, de nem így van. Ez a forgatókönyv fantasztikus!

Nem furcsa egy ilyen hatalmas produkció részesének lenni, amikor leginkább csak egy színésztársaddal dolgozol a zöld háttér előtt?
De nagyon. De ugyanilyen furcsa volt Dobby [hangját] is felvenni [a Harry Potterben]. Én csak mellékszereplő vagyok a filmben, szóval csak Stanleyvel vagyok a jeleneteimben. Ezeknek a filmeknek olyan sok összetevőjük van; és ez annyira különbözik a The Girl gyártásától, amennyire csak el lehet képzelni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése