2012. október 23., kedd

Olvassuk újra a második kötetet! - 26. fejezet

Ezen az estét a Himnusz után nem vetítenek arcképeket az égre, hiszen nem halt meg senki aznap, és mivel a Játékmesterek semmi váratlannal nem támadják a kis csapatot, vélhetően ők is kíváncsiak Beetee csapdájára. Vacsora után a szövetségesek elindulnak felfelé a fához, amelybe majd belecsap a villám, és amelyet körbetekernek a huzallal. A körbetekerést Beetee és Finnick kivitelezik, és eközben a fán egy érdekes minta kezd alakul ki. Ezután Beetee megkéri Katnisst és Johannát, hogy a huzal másik végét vigyék le a tengerhez, és dobják bele, amilyen messze csak tudják, majd igyekezzenek vissza hozzájuk. 


A két lány nem örül, hogy együtt kell működniük, Katniss és Peeta sem, amiért így el kell, hogy távolodjanak egymástól, így nem tudják megvédeni a másikat. Katniss és Johanna felváltva őrködnek és tekercselik a huzalt, ám az egyik váltáskor a huzal elszakad: valaki feljebb elvágta. Ebben a pillanatban Johanna megtámadja Katnisst. Fejbevágja a fémhengerrel, amelyről eddig lefejtették a huzalt, majd belevág a bal karjába. Közben megérkezik Brutus és Enobaria, akik végül nem támadnak Katnissre, azt hiszik, a lány halott. 

Katniss azonban él, de nagyon rosszul van. Noha karjából dől a vér, eszébe jut Peeta, hogy a fiú is bajban lehet. Ha Finnick és Johanna megbeszélték, hogy aznap este megölik őket, akkor fenn a fánál Peeta is támadás áldozatává válhatott. Katniss már csak azt nem sejti, Beetee kinek az oldalán áll. Katniss összeszedi minden erejét, egy adag mohával bekötözi a karját és elindul felfelé. Szinte biztos benne, hogy Finnick és Johanna összefogtak. Ekkor meghallja, hogy Finnick az ő és Johanna nevét kiáltja, de nem bízik benne, inkább elbújik.

Eldörren az ágyú. Valaki meghalt, és mivel nem tudni, kicsoda, ezért innentől mindenki mindenki ellen fordulhat gondolkodás nélkül. Amikor Katniss megbotlik és belegabalyodik valamibe, akkor is Finnick hálójának rémét látja maga előtt, pedig csak abba a huzalba gabalyodott bele, amit ők maguk húztak ki Johannával. Katniss nagynehezen visszatalál végül a fához. Ahol nincs ott Peeta.

A fánál csak Beetee van, akit szintén megtámadtak, egy hatalmas vágás van a könyökhajlatában, és nincs magánál. Kezében a kés, ami rá van kötve a huzallal a fára. Katniss sokáig gondolkodik, mit akarhatott Beetee azzal a késsel. Talán az erőtérrel akart valamit, ha nem sikerül a csapdás trükk? Ekkor Peeta Katniss nevét kezdi kiabálni. Katniss visszakiabál, hogy Peeta odamehessen hozzá. Ekkor azonban még ketten közelednek Katniss felé, a lány felismeri, hogy Finnick és Enobaria az. Felhúzza az íját és meg tudná ölni őket. Ekkor újra eldördül egy ágyú. Katniss rájön, hogy Brutus, Johanna és Chaff között lehet a két halott, ha ő megöli Finnicket és Enobariát, ő és Beetee pedig a nagy vérveszteség miatt meghalnak, akkor Peetának már csak egy ellensége marad...

"Ellenség. Ellenség. A szó egy friss emléket rángat elő a tudatom mélyéről. Haymitchet, ahogy azt mondja: „Katniss, amikor az arénában leszel..." A mogorva ábrázat, a gyanakvó tekintet. „Mit csináljak?" A hangom dühösen csattan, attól félek, hogy megint szemrehányást akar tenni valamiért. „Ne feledd, ki az ellenséged – mondja. – Ez minden.""

Katnissnek eszébe jut Haymitch tanácsa és nem öli meg Enobariát, hanem azt teszi, amit Beetee is tenni akart a késsel. Ráerősíti az egyik nyílvesszőre és ráirányítja a fodrozó négyzetre, az erőtér gyönge pontjára. A nyíl magával húzza a huzalt, és amikor a kövtkező pillanatban a villám belecsap a fába, az erőtérkupola kékesen felizzik. Katniss összeesik és várja a halált.






[És ezúttal nem azért nincsenek képek, mert nem volt kedvem keresgélni, hanem egyszerűen nem találtam a fejezethez illő rajongói rajzokat. Ha valakinek van kedve és ideje keresgélni, akkor örömmel fogadom, ha ide kommentbe linkeltek olyat, ami a fejezethez passzol.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése