2012. október 29., hétfő

Philip Seymour Hoffman az Éhezők Viadala politikai mondanivalójáról


Philip Seymour Hoffmannal a The Master kapcsán készült hosszabb interjú, amelynek végén néhány gondolatot az Éhezők Viadala kapcsán is olvashatunk. Vigyázat, aki még nem olvasta a Kiválasztottat, annak SPOILERes lehet!

Jelenleg Anton Corbijn politikai thrillerjét forgatja, az A Most Wanted Mant, nemrégiben az A Late Quartetben szerepelt és úgy hírlik, újra rendezni is fog, egy természetfeletti jelenségekkel is foglalkozó drámát, az Ezekiel Mosst. De a legérdekesebb, hogy láthatjuk majd az Éhezők Viadala folytatásában, a Futótűzben. A film Suzanne Collins népszerű könyvén alapszik, amelyben egy diktatórikus vezetésű országban arra kényszerítenek tizenéveseket, hogy a tömegszórakoztatás kedvéért életre-halálra küzdjenek meg egymással. Hoffman Plutarch Havensbee szerepét alakítja, aki a Viadal politikai szempontból csavaros észjárású Fő Játékmestere.

- Nem ismertem a könyveket, amíg a film meg nem jelent, és nem hívták fel rá a figyelmemet. - mondja. - A harmadik kötet közepén járok és nagyon különlegesek.

- Collins tizenéveseknek írta a könyvet a diktatúráról, aztán megdöntik ezt a diktatórikus rendszert, és az a rendszer, amely megdönti a diktatúrát épp olyan rossz, mint az eredeti. Ez nagyon tetszik. 
Mit gondol, a tizenévesek átlátják ennek a politikai mondanivalóját?
- Nem hiszem, hogy ne tehetnék. Collins nagyon világosan fogalmaz. - Akkor ez azt jelenti, hogy [Hoffman] tinibálvánnyá válhat? - Nem hiszem, hogy ez meg fog történni. - Elmosolyodik. Ritka napsugár ez egy állandóan komor arcon. Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése