2015. április 8., szerda

Megan Hayes: Öt dolog, amit a morflingfüggő alakításából tanultam

Megan Hayes a 6. körzetből származó morflingüggő nő karakterének szerepét alakítja - még a Futótűzben - , aki a mutáns majmok támadásakor Peeta elé veti magát. A következő cikk az ő írása, fogadjátok szeretettel.


A morflingfüggő nő alakítása Az Éhezők Viadala: Futótűz-ben karrierem eddigi legnagyobb kihívást jelentő és leghálásabb szerepe volt egyben. A felszínen csak annyi látszott belőle, hogy egy kattant tyúk, aki - ahogyan Haymitch fogalmazna "nem jelent komoly fenyegetést". Alakítása által azonban nem csak azt tanultam meg, milyen a 6. körzet és a morflingfüggők vagy hogy milyen érzés Josh Hutcherson karjai közt meghalni.

1. Mindenkinek vannak fájdalmai, nehézségei - a lényeg az, hogyan kezeled ezeket

Mindenkinek megvannak a maga démonai. Mindenki érezte már elveszettnek magát. Természetesen a morflingfüggőnek is megvoltak a maga nehézségei. De Te hogyen kezeled ezeket? Feldolgozod? Mélyen eltemeted magadban és figyelmen kívül hagyod? Lebénulsz tőle? Elmenekülsz előle? Szembenézel vele? A fájdalom pontosan ilyen. Fájdalmas. Senki nem akarja érezni. Ő sem akarta. Én sem. Mindketten másképp próbáltuk elkerülni és egyik sem volt egészséges. Így aztán, amikor hazatértem a forgatásról, elhatároztam, hogy szembenézek a sajátommal.

2. Egy jobb cél érdekében történő önfeláldozásnak hatalmas ára lehet

A morflingfüggő nő valami olyasmit tett, amit a legtöbb ember nem tenne. Feláldozta magát egy jó cél érdekében. És itt most nem az álmodozó Peetáról van szó (noha biztos vagyok benne, hogy hozzá is köze volt). Végtére is a háttértörténetem megpróbált meggyőzni arról, hogy az én morflingfüggőm odáig volt ezért a cuki pofiért. Az ő áldozata azonban nem volt kicsi. Az életét adta. Önzetlen volt és összességében az egész sorozat egyik legbátrabb karaktere szerintem. Az ő látszólag kis élete mindent megváltoztatott, amelyből én arra következtetek, hogy mindig az összkép a lényeg. Néha áldozatot kell hoznunk és nincs "kis élet". Mindenki élete fontos. Így aztán ő azt is megtanította nekem, hogy ...

3. Légy bátor!

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy összességében az ember nem tehet mást, mint hogy csodálja a morflingfüggő bátorságát. Életem minden napján megpróbálom erre emlékeztetni magamat. És a bátorságnak nem kell mindig arról szólnia, hogy megments egy életet. Persze szólhat arról is. De ahhoz is bátorság kell, hogy azt az életet éld, amit megálmodtál magadnak. Bátorság kell ahhoz, hogy hiteles maradj. Bátorság kell ahhoz, hogy felkelj reggel az ágyból és élj a pillanatban. A bátorságnak rengeteg formája van.

4. Ha akarod, bármire képes vagy!

A morflingfüggő nő szerepére való felkészülés és annak alakítása is mind fizikailag, mind pedig érzelmileg komoly kihívást jelentett. Le kellett fogynom, tartanom kellett azt a testsúlyt és négy hónapon keresztül időről időre bele kellett élnem magamat a karakter lelkiállapotába, ami finoman szólva is nagyon kimerítő volt. Voltak napok, amikor úgy éreztem, nem tudom végigcsinálni. De megcsináltam! Az, hogy alakíthattam ezt a szerepet, megtanította, hogy olyasmire is képes vagyok, amit korábban nem is gondoltam volna magamról. És végül... 

5. A kaja az egyik kedvencem a világon, szóval EGYÜNK !!

Attól a pillanattól kezdve, hogy végeztem a forgatással, végigettem a karácsonyi ünnepeket. És istenem, mennyire de mennyire hiányzott a kaja!! Önjelölt kajásként mindig is imádtam enni. Olyasvalami ez, amit mindig alig várok. Mint az alvás. Mit is mondhatnék, én is olyan vagyok, mint más? És úgy örültem, amikor újra ízletes, sós ételeket ehettem!

Élvezd az életet, bátran vállald fel önmagad és csináld meg, amiről úgy véled, lehetetlen.
Forrás: Megan Hayes Actor Tumblr

2 megjegyzés:

  1. Ezt a képt annyiszor láttam már,de ez csak egy still vagy egy jelent képe is ami nem került bele végül a filmbe ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Ráadásul nem csak a filmbe, de a törölt jelenetek közé sem került be sajnos :(

      Törlés