2015. április 24., péntek

Francis Lawrence a Cinemacon-on

A Fandom Királya, Francis Lawrence tegnap vehette át a Legjobb Rendező díját a napokban megrendezésre kerülő CinemaCon-on. 


A rendezvényen a Collider beszélt kedvenc rendezőnkkel, akitől a következőket lehetett megtudni A Kiválasztott 2. részének részleteiről:
  • Nagyon sok minden kész van már, de egy jelenet forgatása hátra van, mert tavaly nagyon kedvezőtlen volt az időjárás Atlantában a forgatás ideje alatt, ezért az epilógust nem tudták leforgatni. Csak egyetlen jelenet hiányzik tehát, ami néhány perc csupán.
  • Jelenleg a vizuális effekteken, hangokon, zenén dolgoznak. Már kész a film (háttér)zenéje is.
  • A filmzenei albumról még semmit nem volt hajlandó elárulni, "ahhoz túl korán van még".
  • A film első verziója 2 óra 50 perces volt, jelenleg 2 óra 7 perc körül áll a film hossza a stáblista nélkül. Vannak ugyan törölt jelenetek de csak nagyon-nagyon kevés. Majdnem mindent beletettek, amit leforgattak, csak a jelenetekből kellett kihúzni kisebb részeket.
  • A forgatási munkákkal kapcsolatban elárulta, hogy a legnagyobb változtatások a próbák alatt szoktak előfordulni, mert akkor figyelembe veszi a színészek javaslatait is, de ezáltal nagyjából azt forgatja le, amit elképzelt. De a meglévő forgatókönyvön ilyenkor már nem változtatnak jelentősen, mert az a könyvön alapul, amelyet Suzanne már megírt jól, az emberek pedig szeretik.
  • A teljes filmmel szeptemberre kellene elkészülniük.
  • Megjelennek-e a filmmel a Comic Con-on? Kérdésre, Francis megpróbál nagyon diplomatikus kitérő választ adni, mégpedig így: "Erről a Lionsgate-et kellene megkérdezni, de azt hiszem, igen." [Idén júlis 9-12. között zajlik a San Diego-i möziünnep.]
  • Elviekben Francis az Éhezők Viadala: A Kiállítás megnyitóján is megjelenik majd New York-ban.
  • Tim Palen már elkészült az utolsó film marketing terveivel, amelyek nagyon-nagyon klasszak.
  • Felmerül az előzetes kérdése, amire Francis megfogalmazza, hogy számára őrület, hogy a film majd csak novemberben érkezik, ehhez képest már március-áprilisban mindenki a "Mikor lesz már előzetes?" kérdéssel bombázza. Kéri, hogy legyünk türelemmel.
Az ugrás utánra beteszem a videót is, ami nagyon zajos, de nagyjából a fenteikről van szó benne.

8 megjegyzés:

  1. Érdekes infók, ezek szerint csak pár perccel lesz rövidebb, mint az első két rész volt.

    A marketing beindítását pedig alig várom. Gondolom fel lesz vezetve valamivel a teaser is, karakterposzterekkel, vagy valami mással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, én inkább az első jelenetfotókat várom már. :)
      És szeretem az érdekes infókat én is, örültem ezeknek nagyon. Mert kitől mástól kapnánk izgalmas részleteket, mint magától a mestertől? :)))

      Törlés
  2. Én nagyon-nagyon örülök, hogy az utolsó három filmet átvette Gary Rosstól. Szerintem a Futótűz fényévekre van Az éhezők viadalától.

    VálaszTörlés
  3. Szép lassan azért csak beindul a promó :D
    A film hossza azért meglepett, azt hittem olyan hosszú lesz mint a Futótűz :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 5 perccel lesz kb. rövidebb, az semmi.

      Törlés
    2. Plusz, ha hozzávesszük az epilógust, lehet, annyi se.

      Törlés
  4. Keves dolgot jagynak ki? 43 perc mar ki lett vagva. Lehet at kene gondolni,hogy mit vágnak ki. Egyebkent tenyleg szuper ez a cikk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem itt a vágások legnagyobb része az, amikor "húznak" egy-egy jeleneten.

      Törlés