2015. április 29., szerda

Francis Lawrence MTV News interjú

Múlt héten a CinemaCon-on Francis Lawrence-t elérte a végzet akarom mondani Josh Horowitz is, aki az MTV News riportere, aki kifejezetten tartalmas interjúkat készít. Ezúttal egy közel 4 perces anyagban beszélgetnek Francis Lawrence-szel a Kiválasztott 2. részéről.


Részletes fordítás a folytatásban.

Biztos vagyok benne, hogy a munka mellől álltál fel. A közepén jártok? 
Igen, valóban, de minden rendben zajlik. Épp vágjuk a filmet, az eredmény jól néz ki. Már csak egyetlen jelenetet kell leforgatnunk, mert tavaly kemény telünk volt Atlantában, és nem ért oda a tavasz [míg ott voltunk]. Szóval már csak egyetlen jelenet forgatása maradt, ami egyfajta mini-találkozó lesz, hiszen már közel egy éve véget ért a forgatás.

Ez a film utolsó jelenete, vagy be kell még illeszteni valahova?
Igen, az epilógusról van szó. 

Az előző film egyfajta függővéggel zárul. Hogyan folytatódik majd a következő?
Nem sokkal azután kezdődik, amikor befejeződik az előző rész. Katniss teljesen ki van készülve az őt ért támadás miatt, és nyilvánvaló, hogy Peeta is teljesen készen van. Emiatt azonban Katniss új módon lesz feltüzelve. Mert szerintem a Kiválasztott 1. rész volt számára a mélypont a sorozatban. Katniss megpróbált elrejtőzni, kicsit ki is szorult a cselekmény középpontjából és megpróbálták manipulálni a körülötte állók. De most újra magára talál.

Mennyire lesz másabb ennek a filmnek a hangulata és az érzésvilága, mint A Kiválasztott 1. részé?
Szerintem igazából a témája lesz nagyon más. Hiszen az előző rész a média manipulálásáról és a propagandaháborúról szólt, ez viszont egy igazi háborús film lesz. Nagyon gyorsan a 13. körzeten kívül találjuk majd magunkat és visszatérünk Panem többi részébe, beleértve a Kapitóliumot is. Az pedig egy igen más környezetet jelent.

Melyek azok a jelenetek, amelyeket kifejezetten élveztél leforgatni?
Sok van belőlük, de a Kapitóliumban jó pár kifejezetten csodálatos jelenet játszódik. A rajongók tudják, hogy a csatornában játszódó jelenetsor kifejezetten jó és izgalmas. Ezt nagyon nehéz volt leforgatni, de szerintem végül nagyszerű lesz. Van egy jelenetsor némi olajjal, amelyet Párizsban vettünk fel, ami szintén nagyon klasszul néz ki, azzal nagyon elégedett vagyok. És a vége. Azt kell, hogy mondjam, hogy a vége is jó lesz, a legjobb, hogy igazi lezárást ad majd. Nem egy újabb film ígéretével fejezzük majd be, hanem ez az utolsó film, és ezt érezni is fogjuk, és elégedettek leszünk vele, mert nagyon érzelmes és megható lesz.

Ha már az érzelmeknél tartunk, melyik volt az összes forgatás legérzelmesebb napja?
Szerencsére olyan színészeink vannak, aki nagyon jók abban, hogy amint véget ér egy feltétel, kilépjenek a karakterből, ami nagyon jó dolog, nagyon megkönnyíti az olyan nehéz forgatásokat, mint ez is. A legnehezebb a dolgok technikai része volt, például a csatornás jelenetsor esetén is, hogy nagyon szűk helyen voltunk, térdig gázoltunk a vízben, vaksötét volt, szóval nem volt egyszerű, ráadásul ezt a csatornás részt egy-két héten át forgattuk. 
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése