2015. április 16., csütörtök

Elden Henson interjú részlet

A Kiválasztottban Polluxot alakító színész újabban a Daredevil sorozat verziójában látható az amerikai Netflix csatornán, ennek kapcsán készült vele interjú, amelyben természetesen szó esett Az Éhezők Viadaláról is. Mondjuk csak egy közepes hosszúságú, ideillő részletet fordítok, nem a teljes interjút, de ebből is megismerhetjük kicsit a színészt, akivel eddig szerintem még nem olvashattunk interjút.


Marvel kontinenseken átívelő világa a Daredevil sorozathoz vonzotta Elden Hensont, ám ő félt, hogy nem kapja meg a szerepet, mert akadt némi technikai nehézség a meghallgatása során. Ezen a meghallgatáson ugyanis Skype-on keresztül vett részt, amikor Az Éhezők Viadala filmeket forgatta Berlinben.
- Persze nem tudtam működésre bírni a Skype-ot a számítógépemen, ám szerencsére a telefonomon végül sikerült. Aztán viszont minden ismerősöm azonnal fel akart hívni [amikor látták, hogy fenn vagyok]. - mondja Henson. - A próbafelvétel közben többször is megszakadt a kapcsolat, azt gondoltam, ezek után biztos nem kapom meg a munkát. Valami csodának köszönhetően végül mégsem így történt.

Hamarosan újabb csodában lehetett része, amikor felesége kisfiúnak adott életet nem sokkal a Daredevil forgatása előtt. Miközben két ismert sorozatban is szerepelhetett, apa is lett, így Henson azt mondja, az élete teljesen megváltozott. 
- Mostanra gyermekem van, pedig határozottan nem vagyok meggyőződve arról, hogy alkalmas vagyok a gyereknevelésre. - viccelődik. - De minden tőlem telhetőt megteszek majd ez alkalommal [a Daredevilben] is, ahogyan a másik franchise esetében is. Remélhetőleg sikerült úgy életre keltenem a karakteremet, ami tetszik majd a rajongóknak, mert amikor az ember olyan filmben szerepel, aminek ilyen hatalmas a rajongótábora, ez az egyetlen, ami számít.

Henson Pollux szerepét alakítja az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részében, és láthatjuk majd a sorozat negyedik és egyben befejező filmjében is, amely november 20-án kerül majd a mozikba. Azt mondja, a két rész forgatása élete legjobb időszaka volt.
- Az ember soha nem tudhatja, milyen lesz becsatlakozni egy nagyívű sorozat legvégébe, ahol már összeszoktak az emberek. - mondja. - De Francis, Jen, Liam és Josh, mind nagyon kedvesen és barátsággal fogadtak. 

Pollux, a néma Avox operatőrként dolgozik Katniss Everdeen mellett a Kapitólium elleni lázadás során. A színész kifejezetten keményen dolgozott, hogy meghatározó jelenléte legyen minden jelenetében, hiszen Pollux nem beszél.
- Nagy része az volt, amire azt mondják, az ember a "szemével játszik". - mondja viccesen. - Nem, de hamar rájöttem, hogy ha valakinek nem szabad megszólalni, könnyen előfordulhat, hogy elveszti a koncentráció fonalát és nem érezhető a jelenléte a jelenetben. Szóval megpróbáltam mindent megtenni, hogy az én jelenlétem minden egyes alkalommal érezhető legyen. Ami engem illet, számomra nagyon klassz volt megtanulni ezt a jelenlétet és azt, hogy az ember mindent belül él meg és hogyan vetíti ezt ki [szavak nélkül].
Forrás: Hngn.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése