2015. április 26., vasárnap

Francis Lawrence Jennifer Lawrence-ről és az Éhezők Viadaláról

Amint ígértem, hozok még cikket a héten lezajlott CinemaCon-ról, ahol több újságíró/riporter lecsapott Francis Lawrence-re. Az izgalmasabb anyagot már olvashattátok, azonban úgy gondolom, minden érdekel minket, ami a sorozattal kapcsolatos. Így aztán örömmel ajánlom figyelmetekbe az International Business Times cikkét, amelyben a rendező a film főszereplőjéről és az utolsó filmről beszélt.


24 éves korára Jennifer Lawrence számos kasszasiker film főszereplője volt már, becslések szerint körülbelül 30 millió dollárnyi bevételre tett szert, Oscar-díjat nyert, mégsem szállt el a hírnévtől, legalábbis a Kiválasztott rendezője, Francis Lawrence szerint. Las Vegasban, a CinemaCon - a Mozitulajdonosok Országos Szövetsége hivatalos találkozójának - sajtótájékoztatóján Lawrence a színésznő viselkedéséről áradozott és arról is beszélt, mi várható még az utolsó Éhezők Viadala fimben.

- Nem hiszem, hogy sokat változott - áradozott a 44 éves Lawrence a sorozat főszereplőjéről. - Immáron 3 és fél éve [ööö épp három éve volt csak a rendezőcsere...] dolgozunk már együtt és Jennifer igazán csodálatos. Rendkívül tehetséges, nagyon kedves és jó a közelében lenni. Nagyon szerény és nagyon lökött. Pontosan ugyanolyan még most is, mint korábban, szóval fantasztikus.

[Francis] Lawrence, aki Az Év Rendezője díjának átvétele miatt jelent meg a mozis találkozó Szélesvásznon Elért Eredmények Díjátadóján a Casears Palace-ban csütörtök este, azt is elárulta, mire számíthatunk még a negyedik és egyben utolsó Éhezők Viadala filmben, a Kiválasztott 2. részében: - A rajongók végre láthatják a sorozat befejezését. - válaszolta visszafogottan, amikor megkérdezték, mire számíthatunk a jövőben. - Ez a rész végre pontot tesz a történet végére. - tette hozzá. - Láthatjuk, majd, amint Katniss újra lángra lobban és visszatér a Kapitóliumba. Ezúttal háborúba megy oda. 

Bár a filmes szakember nem lőtte le a Kiválasztott 2. rész lényegét, annyit elárult, hogy igyekezett a valóságban megoldani sok mindent a számítógépes effektek lehető legnagyobb része helyett. 
- A legtöbb dolog, amit látni fognak majd a Kiválasztott 2. részében, a környezet legnagyobb része igazi. - mondta és azt is elmesélte, hogy a forgatás egy része a tengeren túlon: Párizsban és Berlinben zajlott. - Találtunk néhány fantasztikus épületet... Amennyire csak lehetséges volt, megpróbáltam valós környezetet létrehozni. Ez mindig segít a színészeknek, megkönnyíti számukra, hogy jobban bele tudják élni magukat a történtekbe.

Noha az Éhezők Viadala sorozat lassan véget ér, Lawrence elmondta, hogy mindvégig szerette a sorozaton való munkát. - Hatalmas öröm számomra, hogy részese lehetek ezeknek a történeteknek. Nem gyakran történik meg az emberrel, hogy olyasvalamiben vehet részt, aminek igazi mondanivalója van, ami ennyire aktuális, és olyan valódi témákat dolgoz fel, ami ilyen sok embert érdekel. - mondta. - Ezen utolsó két filmen való munka során az összes fontos téma előkerül, itt áll össze a történet, szóval igazi öröm volt leforgatni ezeket a filmeket. 

Lawrence elárulta, hogy még le kell forgatni egy jelenetet Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részéhez és hozzá kell tenni a filmhez néhány hang- és vizuális effektet, mire teljesen elkészül. A film november 20-tól látható a mozikban. [Magyarországon már november 19-től megnézhetjük.]
Forrás: IBTimes

4 megjegyzés:

  1. Hogy, hogy egy nappal korábban?
    Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy, hogy az USÁ-ban pénteken van mozis műsorváltás, nálunk pedig csütörtökön.

      Törlés
    2. Egyébként lassan az USA is átáll a csütörtökre. Korábban péntek 0:00-kor volt az új filmek premierje, majd ebből szép fokozatosan csütörtök este lett, mostanában már 7-től vetítik a filmeket. Nem lepődnék meg, ha pár éven belül még korábbra tolódnának az első vetítések.

      Törlés