2012. november 23., péntek

Az Éhezők viadala Oscar-esélyeiről

Filmes berkekben már többször előfordul, hogy Oscar-esélyeket latolgatnak, egyelőre persze egyáltalán a jelölés esélyeit. Jennifer Lawrence-szel kapcsolatban például többször olvastam, hogy esélyes, hogy a Napos oldal kapcsán kapjon jelölést.


A Hit Fix az Éhezők Viadala forgatókönyvének jelölése mellett és ellene érvel:

Mellette: Gary Ross rendező, Suzanne Collins szerzővel és Billy Ray forgatókönyvíróval együttműködve dolgozott a Collins nagy sikerű regényén alapuló filmadaptáció forgatókönyvén. Az eredmény egy ritka, tinédzserek számára készült film lett, amely nagyon jó kritikákat és hatalmas bevételt könyvelhetett el magának.

Ellene: Bár ez valóban egy jó adaptáció, nehéz elképzelni, hogy komoly esélye legyen a mind közül legnagyobb versenyt hozó kategóriában. Hacsak nem az eredetisége miatt?

A HitFix egyébiránt összesen 38 film forgatókönyvének jelölése mellett és ellen érvel. A filmek között megtalálható a Philip Seymour Hoffmann főszereplésével játszódó The Master, a Woody Harrelson szereplésével játszódó Hét pszichopata, a Sötét lovag felemelkedése, a Hobbit: Váratlan utazás, Toby Jones Hitchcock-ja, a Pi élete, és a Napos oldal is.

3 megjegyzés:

  1. Hát nagy szerencse lenne megcsípni egy jelölést, de 8 éve nézem az Oscart és szcientológiai The Master és a Hobbit mellett bármilyen jó lehet, de ki fog szorulni szerintem...sajnos :S de ,, Sose hagyjon el benneteket(bennünket) a remény! " :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én se gondolom, hogy bármelyik nagy franchise-nak komoly esélye lehet (ok, a Hobbit is az és akár lehet is esélye, nem tudom).
      Szóval mindenesetre nem akartam azt sugallni a cikkel, hogy számítok ilyesmire, csak kéznél volt, és le akartam fordítani.

      Mindazonáltal számomra elveszíti a hitelességét az Oscar, ha azt nézem, hány-és-hány film készül odakinn, és jelöléseket, díjakat arányaiban nagyon kevés kap. Szóval nem érzem elég sokoladúnak az értékelést. Nem hiszem el, hogy abból a sok száz kinn készülő filmből évente csak 2-3 jó van.

      Törlés
  2. Hát igen...elég elkeserítő, pár nagy stúdió szinte kibérli magának a helyeket, és mondjuk, ha pl Harvey Weinstein keze benne van az is évek óta tuti jelölés. A kicsi indie filmeket meg le se ... Itt is a pénz mozgat mindent...legalábbis biztosan, ha filmekről van szó nem színészekről

    VálaszTörlés