2012. november 10., szombat

Eltolták Jennifer Lawrence következő X-Men filmjének forgatási időpontját

... ami - igazatok van, ha így gondoljátok - nem tartozik szorosan ide, ám a cikk, amelyet erről találtam, részben azt taglalja, hogyan lehet ez hatással a Futótűz és a Kiválasztott filmek forgatására.

Mert ugye azt az alapszituációt mindannyian ismerjük, hogy Jennifer Lawrence mindkét film iránt elkötelezett, és ez okozott is tervezési konfliktusokat a két film gyártásáért vezető stúdió: a Fox és a Lionsgate között. Végül aztán a Fox engedett: a Futótűz foroghat előbb, ám így a Futótűz előkészületeire jutott brutálisan kevés idő. Most azonban a Film Trasher cikke arról számol be, hogy az X-Men film forgatását az eredeti januári tervekkel ellentétben csak 2013. áprilisában kezdik el.

Forrás: Hggirlonfire

A cikk szerint ennek két előnye lehet: egyrészt a Futótűz forgatását is elhúzhatják egy kicsit (ha szükséges), és Bryan Singernek is lehetőséget biztosít arra, hogy finomítson kicsit az X-Men: A jövendő múlt napjai forgatókönyvén, mielőtt annak előkészületi munkálatai elkezdődnek. 

Mivel azonban ez a halasztás részben azt jelenti, hogy több idő jut(hat) a Futótűzre, felveti annak az esélyét, hogy a Kiválasztott filmek előkészületeire ismét nagyon kevés idő maradjon. 
Ne feledjük, a Kiválasztott 1. részét két év múlva, 2014. novemberében (már addig is csak 740 nap :) mutatják be a mozik, és mivel a Futótűz még csak most forog, sűrű lesz a jövő éve a Lionsgate Éhezők Viadaláért felelős csapatának, ha ezt nézhető állapotba szeretnék hozni novemberre, ha elkezdik előkészíteni és esetleg le is forgatják jövőre a Kiválasztott filmeket. Mindenesetre a forgatókönyvek már íródnak. Meglátjuk. 

2 megjegyzés:

  1. Nem hinném, hogy a Lionsgate megengedheti magának h sz@rt adjanak ki a kezükből, főleg egy ekkora érdeklődést kiváltó filmnél. Meglátjuk, én azért nem aggódom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na amiatt nem aggódom, hogy nagyon rossz filmeket kapnánk. Amiatt viszont igen, hogy esetleg eltolják a projektet. Vagyis egy adott ponton bejelentik, hogy bocs, félévvel (évvel???) tolódik mindkét film. Mert bár keze alá dolgoznak Francis Lawrence-nek, de sztem Gary Rosshoz hasonlóan ő sem fog tudni 2 dolgot egyszerre csinálni. Pl. a Futótűz utómunkáját + a Kiválasztott forgatását...

      Törlés