2012. november 1., csütörtök

Hivatalos: Francis Lawrence rendezi a két Kiválasztott filmet is

Nos, először a Colliderben jelent meg, majd a Deadline-ban is, végül pedig a Lionsgate Twitteren erősítette meg, hogy azt szeretnék, ha a Futótűz rendezőjét, Francis Lawrencet szeretnék a Kiválasztott rendezői székében látni. Végül a Lionsgate hivatalos sajtóközleménnyel is előállt.


Francis Lawrence rendezi a Lionsgate Éhezők Viadala sorozatának összes fennmaradó epizódját. Az Éhezők Viadala folytatásának, a Futótűznek a rendezője nemrégiben írta alá a szerződést arról, hogy ő rendezi a sorozat utolsó két filmjét, a Kiválasztott 1. és 2. részét is, amely Suzanne Collins trilógiája utolsó kötetének két részben elkészülő filmváltozata lesz. A Kiválasztott mindkét részének forgatókönyvét Danny Strong írja, és az utolsó filmben a már megszokott módon Jennifer Lawrence-t, Josh Hutcherson-t és Liam Hemsworth-t láthatjuk a főszerepben. 

Lawrence, aki a Constantine - A démonvadász, a Legenda vagyok és a nemrégiben látott Vizet az elefántnak! című munkáival szerzett ismertséget, Gary Ross-t váltotta áprilisban a rendezői székben.

Lawrence jelenleg a Lionsgate Éhezők Viadala: Futótűz című filmjének forgatásán dolgozik, amely a sorozat második filmje, amelynek zenéjét James Newton Howard szerzi, és amelynek főbb szerepeiben Philip Seymour Hoffman, Jena Malone és Amanda Plummer is láthatóak.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. és 2. része , a sorozat 3. és 4. filmje lesz,amelyben a főhősnő, Katniss Everdeen Panem körzeteinek élére áll a zsarnoki és korrupt Kapitólium ellen lázadás során. Amíg a Panem sorsát meghatározó háború kiteljesedik, Katnissnek rá kell jönnie, kiben bízhat meg, mit kell tennie, miközben a dolgokat megpróbálja egyensúlyban tartani.

Érdemes megjegyezni, hogy Gary Ross, akinek nevéhez az első film rendezése kötődik, azért hozta meg döntését, amelyben lemondott a további filmek rendezésének lehetőségéről, mert túl szűknek érezte a rendelkezésre álló időt, hogy megírja, előkészítse és megrendezze a filmet. Lawrence számára ez nyilvánvalóan nem lesz akadály.
Forrás: Collider, Deadline, Lionsgate

3 megjegyzés:

  1. Hoppá!
    Én még korainak tartom ezt a bejelentést. Mert egyrészt ott az idő, mint probléma. De, ha F. L. megtudja csinálja a filmeket határidőre, akkor le a kalappal előtte :) Másrészt viszont még nem láttam/láttuk a Futótüzet, így nem tudom mire számítsak. Persze reménykedem benne, hogy nagyon jó lesz. (A Vizet az Elefántnak tetszett, a Leganda vagyok nem volt rossz.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is vegyes érzéseim vannak.
      Egyrészt igen: ha nem sikerül jól a Futótűz, akkor bennünk lesz a rossz érzés, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a Kiválasztott filmek jól sikerüljenek.

      Másrészt: sokkal nagyobb gondok vannak szerintem időzítésileg, mint azt sejteni merjük. Tudniillik, ha 2 év múlva meg szeretnék jelentetni a Kiválasztott 1-et, akkor azt jövő ilyenkor (hasonlóan a mostani Futótűzhöz), azt már forgatni kell. Ráadásul a kettőt egyszerre akarják forgatni. Kérdésem az, hogy a Futótűz utómunkálatai, a promó, a Kiválasztott előkészületei, forgatása nem fognak brutálisan egybecsúszni?

      Én nagyon bízom Francis Lawrence-ben, de egészségesebbnek találtam volna, ha az utolsó (két) filmet más rendezi. De ugyanúgy, ahogyan Ross kihátrált, még Lawrence is kihátrálhat, más kérdés, hogy a Futótűz bemutatása után ez már bőven későn lenne. Izgatottan várom a továbbiakat, és remélem, Lawrence felelősen döntött, nem pedig csak a hírnevet meg a fantasztikus lehetőséget akarja meglovagolni.

      Törlés
  2. Igazad van Ancsi , hogy nagyon összefognak csúszni a forgatások és én attól félek, hogy elfogják kapkodni. Szerintem úgy lett volna jó, ha a Kiválasztott 1 et más rendezi, és a 2-t meg megint Francis Lawrence, és így idő is lett volna rá. Mert én kétlem hogy van ilyen ember aki ennyit betudna vállalni úgy, hogy nem csapja össze. De történtek már csodák...

    VálaszTörlés