2012. november 21., szerda

"Ebben a filmben mindenkit imádok" - Jennifer Lawrence Telegraph interjú

Ismét hosszabb interjú jelent meg Jennifer Lawrence-szel a Telegraph magazinban, ebből is fordítok részleteket, egyrészt a népszerűséggel kapcsolatosan, másrészt pedig ismét szóba kerül az Éhezők Viadala is:

Jennifer Lawrence a Napos oldal c. filmben - Photo: Moviestore / Rex Features

Jennifer Lawrence-nek saját elmélete van a hírességek kapcsolatairól. Az Éhezők Viadala 22 éves színésznője Nicholas Hoult-tal jár (akivel 2011-ben az X-Men: Elsők forgatásán ismerkedtek meg), és Lawrence elég szűkszavú a témában:
- Az ember nem akarja kiteregetni kapcsolatát a sajtónak - mondja az amerikai színésznő - ugyanakkor ez és ez csak egy elmélet, hogy minél jobban próbálja ezt titokban tartani, a média annál inkább feszegeti. Talán kisebb a nyomás, ha az ember bevallja, hogy jár valakivel. De ez a bevallás is csak egy próbálkozás. Én látom, hogy működik ez az egész.

Bár kapcsolata maga jól működik, ám Jennifer elismeri, hogy az Éhezők Viadala rendkívüli sikere márciusban megkeserítette kettejük Los Angelesben töltött idejét:
- Los Angelesi életem sokat változott. Ki kellett költöznöm a lakásomból, amelyben hemzsegtek a paparazzik, és még mindig fizetem azt a Volkswagent, amit ismernek és követnek. New York nem olyan rossz és Londonban sem szörnyű a helyzet. Gyakorlatilag - mondja nevetve - odaát azon filózok, vajon mit kell tennem, hogy egyáltalán lefotózzanak a paprazzik?

[...]
A Jennifer iránti érdeklődés azután nőtt meg ennyire, miután eljátszotta Katniss szerepét Suzanne Collins nagy népszerűségnek örvendő trilógiájának, az Éhezők Viadalának első filmjében, amely iránt Lawrence is nagy érdeklődést mutatott. 
A film, amely egy poszt-apokalitikus világban játszódik, ahol gyerekeket kényszerítenek, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással, közel 700 millió dollár bevételt hozott nemzetközi szinten, amely a valaha látott legnagyobb bevétel, amely női főszereplő által játszott akciófilmből származik.

- Valamennyire fel tud készülni erre az ember. - mondja Jennifer a hirtelen szupersztárrá válásról. - Tudom, hogy ha nem akarom, hogy kövessenek, másik kocsit kellene szereznem, és megtanultam, hogy ne tegyek fel képeket az internetre. De aggódom, hogy túl sok leszek, pusztán a film miatt. Mindenütt posztereket látok magamról, és amikor másokról látok posztereket, akkor úgy érzem, nagyon idegesítőek, függetlenül attól, milyenek emberileg vagy szakmailag. Szóval félek, hogy elegem lesz belőlük az embereknek. 

Lawrence leszerződött a sorozattal és élnie kell a lehetőséggel. Jelenleg a második rész, a Futótűz forgatásának közepén jár, amelyet új rendező, Francis Lawrence rendez. 
- Ez egy nagyszerű visszatérés. Olyan, mintha második évre mennék vissza a gimibe, mert általában egy első munkanap épp olyan, mint egy első nap egy új suliban, és az ember nem tudja, hogy vajon barátokra lel-e majd. De ebben a filmben mindenkit imádok. 

Ami miatt még jobban aggódik, mint amiatt, hogy mindenütt ott van, az Katniss népszerűsége. 
- Legnagyobb félelmem a sorozat kapcsán, hogy az emberek nem fogják majd tudni beleélni magukat más filmjeimbe, hogy mindenütt Katnisst látják majd. 

Lawrence egyike volt azoknak a színésznőknek, akiket az Alkonyat válogatásán Kristen Stewart kiütött a nyeregből, és azóta is nyomon követi vetélytársnője karrierjét:
- Sokat agyalok azokon a filmjeimen, amelyek az Éhezők Viadala környékén jelennek meg. - mondja. - És épp ezért olyan nagyszerű olyan filmeket is forgatnom, mint a Napos oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése