2011. november 9., szerda

Éhezők Viadala előzetes a Hajnalhasadás előtt?

Avagy egy újabb Alkonyat-párhuzammal átszőtt összeesküvés elmélet :)

Arról van szó, hogy a Cato-t alakító Alexander Ludwig pár napja elszólta magát a Twitterén, hogy hamarosan megjelenik Az Éhezők Viadala előzetese, és ezt egy előzetesek kiadásával foglalkozó oldalon ellenőrizhetjük is. Eszerint a hivatalos, és immáron másodiknak számító előzetes 2 és fél perc hosszú lesz. Csak arról nincs még pontos információ, hogy MIKOR is láthatjuk ezt az előzetest. A "very soon" [nagyon hamar] elég tág fogalom :)
Az egyik rajongói oldal szerint nem is lehetne optimálisabb időpont, mint a jövő héten bemutatásra kerülő Alkonyat: Hajnalhasadás időpontja (vagyis a film előtti előzetesek között láthatnánk), és ezen elméletüket a következő érvekkel támasztották alá:

  • Mindkettő ugyanolyan korhatáros film [PG 13, ami nálunk azt jelenti, hogy a 12 éven aluiak csak szülő felügyeletével nézhetik meg] vagyis hasonló korosztályt megcélzó népszerű fantasy könyvadaptációról van szó. Az Éhezők Viadala célközönségének átlagéletkora megegyezik az Alkonyatéval, bár reményeik szerint szélesebb réteget is meg lehetne fogni ezzel, mint az Alkonyattal. [Na, azért...] Vagyis a cél, hogy az Éhezők Viadala rajongóbázisának egyik alapkövét az Alkonyat rajongók alkotnák, ha minden jól megy. [Okos gondolat...]
  • Rengeteg Alkonyat-rajongó egyelőre még csak nem is tud Az Éhezők Viadaláról [márpedig ha rajongó lesz, lassan tudnia kellene ;)], így ez egy hatalmas lehetőség lenne arra, hogy iszonyatos tömegeknek mutassák be a készülő filmet, akik egyébként lehet, hogy nem is tudnának a márciusi mozimegjelenés előtt a filmről és eszükbe sem jutna elolvasni a könyveket. 
  • Más ennyire hasonló közönséget vonzó film nem jelenik meg a közeljövőben, márpedig az Alkonyat: Hajnalhasadást az ünnepek alatt sokan megnézik majd, így őket árukapcsolással tájékoztathatnák arról, hogy mi az, amit feltétlenül meg kell nézniük 2012-ben. És itt kifejezetten számítanak a barátokra, férjekre, akik jófejségből elkísérik a barátnőt/feleséget a Hajnalhasadás filmjeire, noha nem rajongók, ám lehetséges, hogy Az Éhezők Viadala viszont őket is megnyeri. [mondjuk ez kevésbé "csajos" történet, úgyhogy ebben is van valami]

Nos, meglátjuk, én örömmel venném, ha ez így lenne, és mire eljutok a moziba jövő hétvégén, már láthatnám egyúttal Az Éhezők Viadala előzetesét is, de vannak kétségeim afelől, hogy hozzánk is így jut-e el a film, az előtte lévő előzetesekkel együtt. Amint van pontosabb infó az előzetesről, természetesen írok róla!

Bocs, van konkrétabb bizonyíték is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése