2015. szeptember 25., péntek

Liam Hemsworth interjú részletek

Liam-et a Salon magazin is elkapta egy beszélgetés erejéig a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a Kate Winslet főszereplésével játszódó The Dressmaker című film kapcsán jelent meg. Az újság részben erről kérdezi, de vannak más vonatkozások, például Éhezők Viadalára vonatkozó kérdések is. Szemezgetek az írásból, íme:


Miért nagyon személyes projekt számára új filmje, a The Dressmaker:
- Először a saját karakterem fogott meg, mert nagyon emlékeztetett az édesapámra és a nagyapámra. - meséli Hemsworth karakteréről, Teddy-ről, aki egy víg kedélyű vidéki srác, aki szerelmes lesz a címszereplő varrónőbe, Tilly Dunnage-be, akit Kate Winslet alakít. - Ezért aztán igazán tudom, milyen is ez a fickó, milyen a humora és az élete.

Bár egy kicsit utána kellett járnia a szerep kedvéért, milyen volt az élet az 50-es években, felkészülése nagy része abból állt, hogy megfigyelte nagypapáját. 
- Úgy öltöztem, ahogyan ő is öltözött, úgy beszéltem, ahogy ő beszélt. Megpróbáltam a lehető legtöbbet becsempészni nagyapámból a karakterbe. Az én kutatásom rá vonatkozott, hogy milyen volt a modora és hasonlók. - tette hozzá.

Az, hogy szülőhazájában, Ausztráliában forgathatott, ahol saját akcentusát használhatta, különleges szabadságérzést jelentett számára a forgatás során:
- Soha nem játszottam azelőtt ausztrál filmben. - magyarázta Hemsworth. - Sok ausztrál TV sorozatban szerepeltem és még valamikor pályám elején egy ausztrál filmben is játszottam ugyan, de ott sem használhattam az ausztrál akcentusomat. Szóval ez volt az első film, amelyben saját akcentusomat használhattam, és nagyon izgatott voltam emiatt. Sokkal szabadabbnak éreztem így magam, mint amikor az amerikai akcentussal beszélek. Már hét éve használom az amerikai akcentust, rengeteget dolgoztam beszédtechnika tanárral/logopédussal. De az, hogy egy ilyesmiben vehettem részt, ahol teljesen megértettem ezt a srácot, tudtam, ki ez a karakter, nagyon kényelmessé tette számomra a forgatást, nagyon felszabadított a kamerák előtt.

Jennifer Lawrence és a The Dressmaker főszereplője, Kate Winslet nagyon hasonlóak:
Amikor megkérdeztük, hogy van-e valami közös tulajdonsága a The Dressmaker-beli szereplőtársnőjének, Kate Winsletnek és Jennifer Lawrence-nek, Liam azt mondta, sok hasonlóság van a két színésznőben.
- Mindketten kiemelkedően tehetségesek. - mondta. - Mindketten kimondják, amit gondolnak. Amikor megérkeznek egy forgatásra, képesek megváltoztatni mindenki hangulatát: mindketten hatalmas energiákkal rendelkeznek.

Az Éhezők Viadala vége keserédes:
Az Éhezők Viadala az elmúlt három év elsöprő sikere után idén novemberben a végéhez ér, Hemsworth azt mondja, ez vegyes érzéseket kelt benne.
- Mindannyiunk számára keserédes volt a forgatás utolsó napja. - mesélte. - Akkor tudatosult bennünk, hogy soha többé nem térünk már vissza. Ez pedig szomorú volt, mert mind nagyon szoros kapcsolatokat építettünk ki egymással és életünk nagyon fontos részét éltük meg közösen. Ez mindig velünk lesz. Alig várom már az utolsó sajtókörutat. Tényleg nagyon büszke vagyok az utolsó filmre, valószínűleg ez a legjobb film mind közül. Minden szálat elvarr. Persze nem mindenki számára lesz a legboldogabb ez a befejezés.

Ha szerencsénk lesz, lehet, hogy egy nap majd láthatunk egy olyan filmet, amelyben a Hemsworth fivérek együtt szerepelnek:
- Mindig is beszédtéma volt ez közöttünk. - mondta Hemsworth, amikor megkérdeztük, hogy szívesen készítene-e közös filmet Chris bátyjával, a Thor főszereplőjével. - Legyen szó kasszasiker filmről, vagy egy független művészfilmről, mindenképp jónak kell lennie, egy csodálatos rendezővel és egy nagyszerű történettel. Mert valószínűleg csak egyetlen esélyünk lesz erre - nem tudom, hány filmet készíthet az ember a bátyjával. De ha szembe jön egy jó projekt és szerencsés a csillagok együttállása, mi szívesen dolgoznánk együtt.
Forrás: Salon.com

1 megjegyzés: