2014. február 8., szombat

Trish Summerville a Capitol Couture kollekcióról

Ezt az interjút már régóta tartalékolom unalmas, szürke napokra, de azt hiszem, eljött az ideje, amikor van kedvem lefordítani. Szerencsére elég rég volt már szó Trish Summerville-ről, mondjuk, amikor legutóbb felmerült, épp azt tudtuk meg róla, hogy a Kiválasztott munkálataiban már nem vesz részt. Ebben az interjúban arról a kollekcióról olvashatunk, amelyet a Futótűz inspirált, és amelyet a Net-A-Porter oldalán meg is vásárolhatnak kinti rajongótársaink. 

Lángra lobbant lány ruhák, kirobbanó sifon fejfedők, tollal borított fém mellények - ki ne képzelte volna el, hogy Éhezők Viadalában látott ruhákat vesz fel? Most egy Trish Summerville jelmeztervező és a Net-A-Porter között létrejött együttműködésnek köszönhetően végre megszerezhetjük azokat a dolgokat, amelyekben hősnőnk, Katniss úgy néz ki, mint aki most jött a kifutóról. A Grazia [magazin] a Net-A-Porter New York-i irodájában találkozott Trish Summerville-lel, ahol szemügyre vehette a kollekciót. Trish Summerville pedig sok mindenről beszélgetett velünk arról, mit szeret a McQueen ruhában és hogy milyen Jennifer Lawrence-t és Kristen Stewart-ot öltöztetni. [Én azonban csak az Éhezők Viadala témájához kapcsolódó részleteket fordítom.]


Gratulálunk ehhez a nagyszerű kollekcióhoz! Mesélj róla egy kicsit bővebben.
A ruhák napjaink Katniss-einek készültek, és bőrnadrágoktól pólókig elég sok minden van közöttük, szóval mindenki megtalálhatja, amit keres. Vannak alap darabok, amelyeknek mindenképp része kell, hogy legyen az ember ruhatárának, és amelyek jól néznek ki a többi kiegészítővel. Sok fekete darab van köztük, de szeretjük a feketét!


Hogy érted el, hogy az extravagáns Éhezők Viadala jelmezek hordhatóak legyenek?
Vettünk néhány olyan darabot, amiről azt gondoltuk, hogy át tudjuk alakítani úgy, hogy egy kollekció darabja lehessen. Az volt a cél, hogy megtartsuk a ruha jellegzetességeit, majd átalakítsuk úgy, hogy minden testalkatra felvehető legyen.

Mely darabok azok, amelyeket közvetlenül Katniss inspirált?
Van egy kabát, ami ahhoz hasonlít, amelyet Katniss a Győztesek falujában visel, amikor havazik. Van rajta egy kötött gallér, ami levehető. Aztán van egy darab, amelyet Katniss megnyitóünnepségen viselt ruhája ihletett, ami egy lézerrel vágott bőr ruha, de úgy döntöttem, lakkbőrből csinálom meg.

Forrás: Shopourtv
És az a fenti zöld ruha is csodálatos!
Ezt Johannára alapozva készítettem el, aki a favágás körzetéből származik. A filmben ezt a gyönyörű, sifon ruhát viseli magas nyakkal. A kollekció kedvéért zöldben készítettem el, ezáltal megmarad a kapcsolat a körzettel, és megtartottam a sifon garbót is. Nagy mandzsettagombokat és csizmát képzelek hozzá, ezáltal élesebbek lesznek a vonalai.

Más karakterek is megihlettek?
Van egy bőrnadrág, amellyel Cinna előtt tisztelgek. Az a karakter nagyon vagány és nyugodt, és mivel ő is divatszakértő, könnyen tudok azonosulni azzal, hogy legyen egy olyan darabja, amelyben dolgozhat anélkül, hogy túl feltűnő lenne. A legtöbb divatszakember szeret a háttérben maradni és engedni, hogy mások ragyogjanak.

Ha már itt tartunk, saját stílusodat is érvényre juttattad a kollekció elkészítése során?
Alapvetően filmekből merítettem, de nagyon élveztem a munkát ezeken a ruhákon, mert amikor a Tetovált lány kollekción dolgoztunk, megtartottuk Lisbeth Slander stílusát. Ezúttal viszont ezeket az igazán nőies ruhákat alkothattam meg.

Miért épp a Net-A-Porterrel való együttműködés mellett döntöttél?
Ez egy nagyszerű kapcsolat, mert meg így az Éhezők Viadala rajongókkal a Net-A-Porter oldalát és viszont. A célom az, hogy a Net-A-Porter vásárlói, akik nem ismerik a sorozatot, majd a ruhák hatására meg akarják nézni a filmet. Abban is reménykedem, hogy azok, akik megnézik a filmet, majd megkeresik a kollekció darabjait a Net-A-Porteren.


Sok nagyszerű divattervezővel dolgoztál a filmen - milyen volt ez?
Korábban készítettem vezércikkeket és fotósorozatokat hírességekről [különböző magazinoknak] szóval sok divattervezővel jó kapcsolatom volt, ezért logikus volt, hogy megkeressem őket, különösen Alexander McQueen-t és Nicholas K-t. Szerencsésnek érzem magam és hálás vagyok, amiért szívesen részt vettek a filmben. Elárasztott kedvességük és nagylelkűségük.

Kivel dolgozol még szívesen?
Nagy tisztelője vagyok Iris van Herpen-nek, és megpróbáltam kitalálni, miképp is dolgozhatnék együtt vele, ám az ő darabjai inkább kiállítási darabok. Végül az ő agyarakat mintázó cipőjét használtuk, amikor Effie a királypillangó ruhát viselte [a Futótűz Aratásán].

Mi a különbség a hétköznap hordható ruhák és a filmes jelmezek tervezése között?
Ez nehéz, mert én mindkettőt szeretem. Mindkettőt csinálni akarom! Divattervezésből diplomáztam, azzal kezdtem [a szakmában]. Érdekes volt visszatérni a tervezéshez, és feleleveníteni, hogy tudok szabni és varrni. Nagy kihívást jelenetett a különböző alapanyagok beszerzése, az, hogy kitaláljam, hogyan adjam el az elkészült ruhákat, és hogy mit várnak a rajongók. Nagyon szerencsés vagyok, hogy minden formáját szeretem a munkámnak.
Forrás: GraziaDaily

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése