2014. február 3., hétfő

Philip Seymour Hoffmanról szerepéről az Éhezők Viadala filmekben

Látom, hogy sokan itt vagytok még, és gyanítom, leginkább a Philip Seymour Hoffman halála utáni hírek érdekelnek Titeket. Ami engem illet, most még egy cikket kívánok lefordítani, ahogy elnézem a többi rajongói oldal amúgy mind azt hozza le, amiből én már reggel összeszedtem a lényeget.

A Hitfix cikke azonban épp abból a célból íródott, hogy informálja a rajongókat, mi is várható a sorozat utolsó két filmjében:

Philip Seymour Hoffman látható lesz még a Kiválasztott filmekben is

Egy filmkészítő számára soha nem lehet egyszerű átgondolni a gyakorlati teendőket, amikor még a másik elvesztéséből fakadó mindent elsöprő szomorúság járja át. Amikor az Éhezők Viadala: Futótűz bemutatása előtt egy kisebb összejövetelen találkoztam Francis Lawrence-szel, az egyik dolog, amiről beszélgettünk, Philip Seymour Hoffman filmben betöltött szerepe volt.

El voltam ragadtatva attól, milyen trükkös kihívás is, hogy egy ilyen előadóművész játssza el a szerepet, amelyet Hoffman alakított. A film java részében Plutarch Havensbee olyan, mintha a rossz oldalon állna, vagy legalábbis, mintha ő is egy volna közülük. Ő felelős a Viadalért, és látszólag elég komoly bűnrésze van abban, hogy nem pusztán megölni próbálja Katniss Everdeent, hanem lejáratni is és tönkretenni a róla alkotott képet. 

Csak a film utolsó pillanataiban jövünk rá, hogy Snow elnök előtt ő mindvégig szerepet játszott, és hogy ő is része a kibontakozóban lévő forradalomnak. Mondtam is Lawrence-nek, hogy milyen izgalmas dolog, hogy mi nézők még nem is igazán ismerjük az "igazi" Havensbee-t, és hogy izgatottan várom, mit is fog kezdeni Hoffman a szereppel. Lawrence felderült és azt mondta, nagyon izgalmas volt Hoffmannal felépíteni a karaktert, és milyen izgalmas lesz majd látni a Futótűzben és a Kiválasztott filmekben játszott munkája közötti különbséget. 

Kétségkívül még körülbelül egy hétnyi munkája lett volna Hoffmannak a Kiválasztott, 2. részében, szóval nagyrészt még látható lesz a soron következő filmekben. Biztos vagyok benne, eltart majd egy ideig, mire a stúdió kitalálja, hogyan is kezeljék az utolsó néhány jelenetet. Egyelőre azonban még csak ezt a közleményt tették közzé:
Philip Seymour Hoffman egyedülálló tehetség volt, nemzedékünk egyik legtehetségesebb színésze. Szerencsések vagyunk, amiért megtisztelt minket azzal, hogy Éhezők Viadala családunk tagja volt. Az, hogy ereje teljében veszítettük el, hatalmas tragédia, Philip családjának pedig legmélyebb részvétünket küldjük.
Úgy vélem, a közönség, a film készítői és a barátok is így tesznek, és ezt most nagyon nehéz lesz elfogadni. Én egyszerre vagyok feldúlt és szomorú, amiért nem láthatjuk több előadásban ezt a figyelemre méltó tehetséget és csak elképzelni tudom, hogy családja és szerettei min is mennek most keresztül.
Forrás: HitFix

5 megjegyzés:

  1. Már mindenhol ezt hallom, tévében,rádióban...hát tényleg elég durva (még mindig)....
    Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem kívánom ennél jobban túlreprezentálni a dolgot. Írtam róla, mert láttam, hogy itt vagytok, és érdekli az embert ezt kár is tagadni. Munkál bennünk a döbbenet, nyilván érdekel minket hogyan hat ez a sorozatra. Erre a kérdésre, ami választ találtam, azt kitettem, de nem fogom telerakni az oldalt a téma további bulvár vonatkozásaival, mert azt már nem érezném sem a színészhez, sem az oldalhoz méltónak. De gondolom, ez nem is elvárás.

      Törlés
  2. Ez nem várjuk el!Nagyon sajnáljuk a történteket,de már kezdem azt érezni,hogy az emberek még mindig nagyon rágódnak a dolgokon.Egyre több pletyka születik.Sajnos ilyenek mindig is voltak és lesznek is.Az ilyen dolgokon jobb nem sokat gondolkodni.A rendőrség,majd úgy is közli a dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. én ma láttam a híradóban ezt a sokkoló hírt. nagyon sajnálom őt és nyugodjék békében. igazából én nem nagyon ismertem előtte, de plutarchként nagyon nagy benyomást tett. furcsa lenne mást látni helyette. ilyen dolgok bármikor megtörténhetnek. nagyon sajnálom őt és az egész családját!

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlen, hogy meghalt!:( Nyugodjék békében Seymour!:( Nagyon helyes, hogy megtartják a jeleneteit. A Futótűz legjobb jelenete volt, amikor Donald Sutherland és Phillip Seymour beszéltek a Jennifer eltávolításáról!

    VálaszTörlés