2014. február 24., hétfő

Él és virul a 13. körzet

Hogy ehhez miért épp egy rózsát posztolt Nina Jacobson, az Éhezők Viadala egyik producere Twitterjére, azt meg nem mondom, de íme a kép:

Közben megtaláltam az ide vonatkozó részletet is (a tippért köszi a kommentelőknek, érik részemről is egy újabb újraolvasás :)

"Közelebb érve a régi főbejárathoz, Gale mutogatni kezd valamit, mire mindenki lassít a léptein. Először nem értem, mi a gond, de aztán megpillantom, hogy a föld tele van szórva rózsaszínű és vörös rózsákkal.
– Ne nyúljatok hozzá! – kiáltom. – Ezeket nekem hagyták itt!
Az émelyítően édeskés illat megcsapja az orromat, a szívem vadul kalapálni kezd. Ezek szerint nem képzelődtem. A rózsa tényleg ott volt a régi házunkban, az asztalomon. Most pedig itt van Snow második üzenete. Gyönyörű, hosszú szárú rózsaszín és vörös virágok, olyanok, amilyenekkel azt a helyszínt díszítették, ahol a győzelmünk után Peetával interjút adtunk. Ezeket a virágokat nem egy embernek szánták, hanem két szeretőnek."


"A Tizenharmadik Körzet átvészelte a támadást, ahogyan én is."
- részlet Suzanne Collins: A Kiválasztott című regényéből

4 megjegyzés:

  1. Talán egy jelenet a könyvből? Sajnos pontosan már nem emlékszem de rémlik valami egy bombázásról és Snow elnök rózsáiról szétszórva a 13. körzetben :)

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy azért, mert beleteszik a filmbe, amikor a 13. körzet bombázása után Snow rózsákat szór szét, hogy figyelmeztesse Katniss-t. :O :) Nekem legalábbis egyből ez ugrott be. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a rózsás rész akkor van, amikor Finnick a 13. körzet szabad ege alatt kitálal Snow elnök aljasságairól. Nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, az előző két hozzászólónál a pont, tegnap este aztán visszakerestem, onnan olvashatod Te is a fenti részletet :)

      Törlés