2014. február 9., vasárnap

Jennifer Lawrence könnyen tud azonosulni Katniss-szel

Látszik, hogy az eltett cikkek raktárainak mélyén kutogatok, ez a cikk tavaly augusztusi, de szerintem bármikor aktuális.


Jennifer Lawrence soha nem titkolta, mennyire kényelmetlenül érzi magát a feléje irányuló médiaérdeklődés miatt. Miután korábban részt vett az Alkonyat meghallgatásán is, utólag bevallotta, mennyire megkönnyebbült, amiért vesztesen került ki ebből Kristen Stewart-tal szemben, azt állítván, hogy ő soha nem lenne képes megküzdeni a sajtó figyelmével, amely a szereppel jár.

Ezért aztán nem meglepő, hogy amikor felajánlották neki Katniss szerepét az Éhezők Viadalában, Jennifer Lawrence három nap gondolkodási időt kért, hogy eldöntse, elvállalja-e a szerepet. Őrlődött aközött, hogy tetszett neki a forgatókönyv, illetve, hogy szeretett volna megmaradni a kis független filmek világában, végül Lawrence a szívére hallgatott és elvállalta egyik kedvenc könyvének női főszerepét.

Egy nemrégiben vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy "kezdem úgy érezni magam, mint egy majom az állatkertben", utalt ezzel arra a nagyfokú figyelemre, amely magánéletét követi. Némileg aggódva tette hozzá: "Ha én csak egy egyszerű, 23 éves lány volnék, és felhívnám a rendőrséget és elmondanám, hogy furcsa férfiak alszanak a házam előtt a gyepen és követnek a Sturbucks-ba, azonnal akcióba lendülnének. De mivel híres ember vagyok, megvonják a vállukat és közlik, hogy sajnáljuk hölgyem, semmit sem tehetünk. Ennek semmi értelme.

Nyilvánvaló, hogy a gyakorlatias színésznő szereti a munkáját, és azt állítja egy napon majd rendezni szeretne, és azt mondja, a nagy költségvetésű filmekben "az embernek sokkal nagyobb lehetőségei vannak", így bizonyos értelemben a nyilvánosság figyelme számára a szükséges rossz.

Jennifer Lawrence először a Hallgatás Törvényében való szereplése után kapott komolyabb odafigyelést, amikor azáltal, hogy Ree szerepének alakításáért Oscar-jelölést kapott, egyszerűen bedobták a reflektorfénybe. 

Az idei [immáron tavalyi] Nemzetközi Comic Con-on Jennifer kijelentette, hogy határozottan könnyen tudott azonosulni Katniss-szel, amikor Katniss és Peeta a Győzelmi Körútjának jeleneteit forgatták. Elmesélte, hogy amikor betört a szakmába, és a Hallgatás törvényét követő díjszezont csinálta végig, egy olyan "új világba lépett be", amelynek nem érezte, hogy a részese volna, és azt állította, furcsán érezte magát, amikor számos nagyszabású rendezvényen kellett megjelennie drágábbnál drágább ruhákban. Lawrence a Hallgatás törvényében való szerepléséért nem nyerte el a Legjobb Színésznő Oscar-díját, ám később a David O'Russell által rendezett Napos Oldalban Tiffany alakításáért már igen. 

Bár sokszor nyomasztó számára az odafigyelés és a sajtófigyelem, Lawrence úgy tűnik, lassan beleszokik az extravagáns életmódba, mondván, "lassan életem részévé válik, még ha nem is jellemző rám egyáltalán".

Bár szomorú, hogy Lawrence nyomasztónak kell, hogy érezze a rá irányuló figyelem mennyiségét, az a képessége, hogy nyers érzelmeit képes átadni a képernyőn, bizonyítja, hogy ő a tökéletes Katniss és méltó nyertese a Legjobb Színésznő Oscar-díjának is.
Forrás: Yahoo Movies

2 megjegyzés:

  1. Szia Ancsi, azt mondod, hogy régi raktárak... én találtam egy-két cikket, meg még amiket küldtél, azokból meg tudok csinálni egyet vagy jobb esetben kettőt jövő héten valamikor, hogyha kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés. Ha tudod, küldöd. Én nem foglak sürgetni, megígértem.
      És vannak még Kiválasztott elemzések, azokon is dolgozok, meg csak jönnek még dolgok, szóval még nem vagyok pánikba esve. Meg vannak még elképzeléseim. Ja, meg Innen-onnan rovatot is hozhatnék, csak most ahhoz nincs kedvem. :) Na, majd alakul, nyugi :))

      Törlés