2011. szeptember 11., vasárnap

Ruta halála a filmben - és a filmzenéről

A múltkori előzetes után több interjút is készítettek Gary Ross-szal, a rendezővel, aki az egyikben többek között Ruta halálának jelenetéről is beszélt:

"- Úgy gondolom, számos meghatározó pillanat van a filmben. Rengeteg olyan pillanat, amely közel áll a rajongókhoz. Amelyek rendkívül fontosak a rajongók számára - mondta Ross. - Nyilvánvalóan Ruta halála az egyik, amelyet minden rajongó megemlít, hogy mekkora érzelmi hatása van, és hogy mennyire fontos, hogy a mozi ne tegye majd ezt tönkre, de nagyon is érzékenyen és mély érzésekkel fogjuk majd ábrázolni, és tiszteletben tartjuk az általa kiváltott érzéseket. Egyszerűen nagyon szép jelenet lesz, és T-Bone írt egy gyönyörű altatót, amely 'Prim altatója', amelyet [Katniss] Rutának énekel majd."

A filmzenéről, ha már szóba került, szintén ejtsünk pár szót:
Talán egy sorban már említettem, hogy a film zenéjét [és itt a score-ról van szó] Danny Elfman és T-Bone Burnett fogja megkomponálni. Ők mindketten híres filmzene szerzők, akik nagyon tehetségesek, rengeteg díjat zsebeltek már be, és olyan filmek zenéit írták, mint pl. Batman, Pókember 1-2, Alice csodaországban (Elfman), Őrült szív, Hideghegy, Nyughatatlan (Burnett). Munkáik alapján úgy tűnik, a két zenész remekül kiegészíti majd egymást (Elfman pörgősebb zenéket ír sorozatok számára, Burnett pedig ilyen elgondolkodtatóbb, mélyebb számokat), főleg, hogy mindketten elsőre beleegyeztek a közös munkába.

Az MTV már pár hete arról tudósított, hogy elkészültek bizonyos felvételek, az egyik számban pedig Jennifer Lawrence is énekelni fog.
"- Igen, megcsináltuk - válaszolta Burnett, amikor megkérdeztük, Lawrence rögzített-e már valamit a stúdióban. - És szép lett. Jennifer fantasztikus. Nagyszerűen énekel. És iszonyú jó színész is."

Egy későbbi beszélgetés során Burnett megerősítette, hogy Ruta altatójáról van szó, azt rögzítették, és azt is elárulta, hogy a szám hamarosan meg fog jelenni.
És noha Burnett és Elfman már készen állnak, hogy kiadják a Lawrence közreműködésével készült felvételt, valójában még alig kezdték el igazi munkájukat Az éhezők Viadala filmzenéje kapcsán. Amit korábban terveztek, azt Burnett lefújta.
- [A történet] 300 évvel később a jövőben játszódik, szóval nagyon szabadon kezelhetjük a zenét. - mondta Burnett. - Elfman-nek hihetetlen nagy tér áll rendelkezésére, hogy összerakja. A legfantasztikusabb stúdióban dolgozunk, amelyet valaha is láttam, vannak dobok, marimbák és egy cimbalom is - csupa őrült hangszer mindenfelé. Csak bemegyünk, és szólhat a rock! Szerintem simán együtt fogunk játszani. Együtt fogjuk megcsinálni az egészet!


Gary Ross pedig így nyilatkozott, amikor megkérdezték:
"- T-Bone és Danny nem igazán kezdték még el a munkát. Már elkezdtünk együtt dolgozni, már beszélgettünk a zenéről, a fő motívumokról, amelyek majd a teljes filmet áthatják. A zene majdnem nagyobb hatásal lehet  egy filmre, mint bármi más. A szó szoros értelmében meghatározza a hangulatát, megváltoztathatja azokat az érzéseket, amelyeket a kép közvetít, szóval egy nagyon-nagyon hosszú megbeszélésre van szükség köztem, T-Bone és Danny között, amelybe már belekezdtünk. - mondta Ross, hozzátéve - De ne azzal kezdjük, hogy máris le akarjuk szüretelni a munkánk gyümölcsét."

Viszont a kintiek szerint Ruta 4 ütemből álló dallamát, amelyet körzetében a munkaidő befejezésének jelzésére használnak, és amivel ő maga is üzent Katnissnek, hogy jól van, már hallhattuk. Mégpedig az előzetes legvégén, ha minden igaz, az lesz a kis motívum. Akinek nem rémlik, ITT járhat utána :))


1 megjegyzés:

  1. It is not my first time to go to see this web page, i am browsing this site dailly and obtain good
    facts from here everyday.

    Also visit my web site :: tribe ()

    VálaszTörlés