2015. február 6., péntek

Többféle formátumban bemutatásra kerül a Kiválasztott 2. része

Úgy látom, sajtóközleményes napja van ma a Lionsgate-nek, mert két sajtóanyag is kijött ma. Az elsőben megtudhatjuk, hogy többféle mozis formátumban kerül majd bemutatásra az utolsó Éhezők Viadala film, a Kiválasztott 2. része. A hagyományos verzió mellett megtekinthető lesz majd IMAX 3D-ben is! A sajtóközleményben már olvasható a Kiválasztott 2. részének hivatalos szinopszisa is.

Hamarosan hozom majd a másik, Éhezők Viadala Kiállításra vonatkozó hírt is, bár sejtem, az kevéssé mozgat meg minket...

"A rajongóknak ezúttal lehetőségük lesz arra, hogy olyan formátumban
nézzék meg a filmet, amilyenben csak szeretnék...
"
Francis Lawrence, rendező

SANTA MONICA, Kalifornia - Az IMAX Corporation és a Lionsgate a jövő generáció első, globális tartalmakat megjelenítő vezetője a mai napon bejelenti, hogy Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részt, a világméretű kasszasikert arató Éhezők Viadala sorozat következő epizódját, digitálisan újrakódolják a magával ragadó IMAX® formátumba és belföldön  IMAX® 3D mozikban is vetítik a 2015. november 20-i bemutató időpontjától kezdve.


- Izgatott vagyok, hogy a Kiválasztott 2. részét IMAX mozikban is bemutatják majd - mondta a rendező, Francis Lawrence. - A rajongóknak ezúttal lehetőségük lesz arra, hogy olyan formátumban nézzék meg a filmet, amilyenben csak szeretnék, ami izgalmas; mi nemrégiben néztük meg a Kiválasztott 1. részének 3D-s verzióját a kínai megjelenés előtt, de fantasztikus, mennyivel jobban el lehet így merülni benne. 

- Izgalmas újra visszatérni az Éhezők Viadala világába, és ismét együttműködni Lionsgate-es partnereinkkel, Francis Lawrence-szel és Nina Jacobson illetve Jon Kilik producerekkel, akikkel hiszünk abban, hogy egy igazán magával ragadó, akciódús befejezését készíthetjük el ennek a kasszasiker sorozatnak. - mondta Greg Foster, aki az IMAX Corporation ügyvezető igazgatója, és az IMAX Entertainment vezérigazgatója is. - A rajongók lelkesedése és a sorozat által generált kulturális hatás igazán figyelemre méltó, és hatalmas örömünkre szolgál, hogy felkínálhatjuk a rajongóknak a lehetőséget, hogy IMAX 3D-ben is átélhessék az utolsó fejezet élményét.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész IMAX® 3D-s verzióját az IMAX Experience® által szabadalmaztatott IMAX® DMR (Digital Re-mastering) technológiával hozzák létre. A kristálytiszta képek az IMAX egyedi mozis jellemzőivel és nagyhatású digitális audió hangzásával olyan egyedülálló környezetet alkotnak, amely révén a nézők úgy érzik, mintha maguk is benne lennének a filmben.

A kasszasikert magáénak tudó Éhezők Viadala vihart kavart az egész világon, világszerte több, mint 2,2 milliárd dollár bevételre tett szert és az Amerikai Egyesült Államokban két egymás utáni évben is a legnagyobb bevételre szert tevő film volt. Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész a sorozat erőteljes negyedik fejezetét tárja elénk, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) már teljes mértékig tisztában van azzal, hogy a tét immár nem az életben maradás, hanem maga a jövő.

Miközben Panem népe totális háborúban áll, Katniss és Snow elnök (Donald Sutherland) között is beindul a végső harc. Katniss egy 13. körzetbeli  osztaggal, amelynek tagjai legközelebbi barátai - többek közt Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) - egy küldetésre indul, amely során azért teszik kockára életüket, hogy meggyilkolhassák Snow elnököt, aki immáron megszállottan próbálja elpusztítani a lányt. Katnissnek olyan halálos csapdákkal, gyilkos ellenségekkel és morális döntésekkel kell szembenéznie, amelyek sokkal nagyobb kihívást jelentenek, mint bármelyik Éhezők Viadala.
Forrás: PRNewsWire

14 megjegyzés:

  1. Az imaxnek örülök a 3Dnek nem, ne eroltessek.. Gondolom Francis sem örül túlzottan :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szeretem a 3D-t és én örülnék, ha megnézhetném a filmet 3D-ben. Pénz van rá (úgy értem, nekik a konvertálgatásra), ráadásul ezek a pluszformátumok többletbevételt hoznak. Amúgy számomra a sajtóközlemény alapján nem egyértelmű, hogy sima 3D is lesz-e, vagy csak IMAX-es, ezek idővel úgyis kiderülnek.

      Törlés
    2. Ki is vettem az "és"-t az IMAX és a 3D közül. Valszeg csak benéztem a kinti tweet-et.

      Törlés
    3. Én nagyon nem szeretem a konvertalt 3d, mert kb semmit nem ad hozzá :S Nyilván van rá pénz, de szerintem akkor sem kellett volna az utolsó részre már, pedig úgy néztem volna megint IMAXben. _.

      Törlés
    4. Nézd, véleményünk lehet, viszont döntéshelyzetben úgysem vagyunk. Annak kapcsán legalábbis, hogy milyen verzió készüljön és milyen ne.
      Azért ha lesz 3D-s (nemIMAX - azért én Pestre nem utazok :) én mindenképp megnézem úgyis, ha meg nem, hát így jártam. Kibírom :)

      Törlés
    5. Nem is mondtam, hogy donteshelyzetben lennék, de jól esett kiirni magamból, mert utálom az ilyen penzleső dolgokat.. Ehh Hollywood

      Törlés
    6. Okés, ezt megértem. De sajnos azt látom, hogy tényleg próbálják az utolsó cseppet is kifacsarni ebből a lehetőségből. Az, hogy több formátumban is láthatjuk a filmet, nekem még belefér. Az Alkonyat utolsóelőtti filmjénél viszont pl. kicsit aljas dolognak tartottam, amikor megjelent egy, az eredeti filmnél 7(!!) perccel hosszabb változat - új DVD-n, sima DVD áron. Na, az csúnya volt, mert tudtam magamról, hogy azért a 7 percért is képes vagyok megvenni a filmet kvázi mégegyszer, és ami még rosszabbul esett, hogy ezt a stúdió nyilván előbb tudta, mint én.

      Szóval ezekből a pénzleső dolgokból - amikből várható még bőven - felelős felnőtt módjára eldönthetjük, mit kérünk és mit nem. Mert lesz itt még vándorkiállítás, gyűjtődobozos DVD csomag, lehet előzményfilm, folytatás (tényleg olvastam az imént ilyet is az egyik tweet-ben, de a két sajtóközleményben nem futottam bele, szóval mindjárt nyomozok még), spin-off. És nem elsősorban azért, hogy jófejkedjenek a rajongókkal, de ezt Te is tudod. :) Azért haragudni nem kell rájuk, ők is pénzből élnek és itt jó eszköz van a kezükben. Más kérdés, hogy én sem kedvelem, hogy valóban visszaélnek vele. De ez van.
      Azért én akarok 3D-s Mockingjay 2-t :) Normál moziban :))

      Törlés
  2. Szerintem biztos van oka, amiért IMAX 3D-ben is bemutatják a filmet. A Futótűznél is volt. És szerintem előbb utóbb egy interjúban a rendező meg is ossza velünk ezt az okot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem elég prózai oka van. P-vel kezdődik és 'énz'-zel végződik ;)
      De hozok minden Francis interjút, kiderül, ha gonosz módon előítéleteskedtem a Lionsgate-tel :)

      Törlés
    2. Nagy valószínűséggel a pénz is eleg nagy szerepet játszott a döntésben h IMAX 3D is lesz a film.! :D

      Törlés
    3. Egyedül az játszott szerepet a döntésben, mert nem a rendező akarta, hanem a stúdió. Francis egy interjúban még említette is, hogy nem nagyon szeretné 3D-ben a filmet régebben.

      Törlés
  3. Úgyemlékszem ugyanebben a cikkben olvastam facebookon még azt is, hogy Garry Ross ellenzi a 3d-s verzióját a mockingjaynek, ugyanis -szerinte-ezzel, a stúdió a kapitóliummal lesz hasonlóvá mert minéltöbb pénzt akar szerezni magának, teljesen felesleges konvertált 3d-vel. Teljesen egyetértek vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van ilyen cikk is, én is szembefutottam ezzel a tweet-tel legalábbis, de nem volt erőm lefordítani még az egészet. Plusz, bocs, de nem annyira érdekel Gary Ross mit mond, ahhoz nekem ő túl arrogáns. :D

      Törlés
  4. Nagyon remélem, hogy lesz IMAX 2D, mert 3D-ben sajnos nem látok. :(
    Bár ha lesz is, akkor meg magyarul, mint az Interstellarnál is. Az meg nálam nem játszik.

    VálaszTörlés