2015. február 18., szerda

Két újabb kisfilm a DVD extráiból

Az elsőben Lorde beszél arról, mennyire fontos volt számára a filmzenei [társ]album felügyelete. Az első három hónapban hívogatta az előadókat, mindenkit lehetőség szerint személyesen, hogy lássák, mennyire elkötelezett a projekt iránt. Számára ez a film a határokról, a korlátokról szól. Mentális, fizikai határokról, mindenki igyekszik kitolni a határait. Van néhány csöndes, szomorú dal a lemezen, de ezek alapvetően erős dalok. Az egyik első előadó, akit szerződtetett a lemezre Grace Jones volt. Ő megtestesít egyfajta olyan erőt, amely által hitelessé válik a filmhez. Az ő dala az Original Beast. A másik, akit szintén sikerült maga mellé állítania, Kanye West volt. Belőle is sugárzik egy olyasfajta magabiztosság, szenvedély, amely illik ide. Ő csodálatos remixet készített a Yellow Flicker Beat-hez. Nagyon élvezte a The Chemical Brothers és Miguel dalának [This Is Not A Game] elkészítését is. A számot eredetileg a The Chemical Brothers készítette, egy keményebb hangzás lett belőle, amikor pedig felvetődött, Miguel azonnal érdeklődést mutatott, ő írta végül a szám végleges verzióját és ő adta a címet is.


A másik kisfilm a könyv és film közötti legnagyobb változtatását taglalja, azt az ugrás után láthatjátok.

Francis Lawrence: A könyvben nagyon kevés szó esik Effie-ről, mi pedig azon dolgoztunk, hogy valahogy betehessük Effie-t a filmbe. Van egy karakter (Fulvia), akinek gyakorlatilag átveszi a helyét a 13. körzetben, de ahogyan Elizabeth Banks rájátszik arra, hogy Effie mekkora árulásnak érzi azt, ami vele történt, az valami csodálatos. Nagyon jól illeszkedik a filmbe, kár lett volna kihagyni. 

Nina Jacobson: Suzanne először nem akart kötélnek állni, hisz lássuk be, ez komoly változtatás. De aztán, amikor megnézte a Futótüzet, azt kérdezte: "Ki is az a Fulvia?"

Elizabeth Banks: Effie nincs a 13. körzetben a Kiválasztottban [könyvverziójában]. Kétszer olvastam el a Kiválasztottat és rengeteget beszélgettünk Francis-szel, Ninával és a forgatókönyvíró Peterrel, hogy találjunk lehetőséget Effie életre keltésére. Mert ez nekem is nagyon jó móka és szívesen játszanám Effie-t, hisz mindenki azt akarja, hogy szerepeljen Effie a filmben, nagyon szeretem játszani. De nagyszerű, hogy Effie ott lehet a 13. körzetben, igazi partra vetett hal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése