2015. február 16., hétfő

Törölt jelenet: Én nem kérek!

Pont abban a pillanatban tették ki, amint hazaértem. Illetve, lehet már kinn volt egy 15-20 perce, csak ismét tweet-elték. Különben valszeg a Lionsgate szúrt el megint valamit, mert kitették a Tumblr oldalukra, aztán ismét leszedték, mivel EZEN oldal szerint még csak a kikódoláshoz szükséges Tweet-ek 23%-a van meg (jelen pillanatban).

Igen, a videó - tudom - akadozik, de érdemes megvárni, hogy teljesen betöltsön és úgy megnézni. Ha van rá igény, esetleg próbálok készíteni hozzá egy fordítást. Amúgy kijött egy újabb rövidebb részlet is a film készítéséről, de szerintem az már csak holnap kerül ki, amikor csak későn érek haza és délután úgysem tudok frissebbet kitenni. (Az mondjuk annyira nem is izgi, mint ez :)


Fordítás az ugrás után:
 Katniss: Ó, istenem. Halott voltál. ... Halott voltál.
Bejövő hívás.
Snow elnök utánokája: Nagyapa, találkozhatok vele?
Snow elnök: Még nincs itt, kedvesem. És ez egy üzleti tárgyalás lesz. Majd legközelebb megismered.
Snow elnök: Tessék! Gyere be fiam! Csak az egyik megszállott rajongódat kellett leállítanom. Foglalj helyet! ... Azért hívattalak, hogy köszönetet mondjak. 
Peeta: Uram?
Snow elnök: A sikeres interjúdért. A legvadabb elképzeléseimet is felülmúltad. 
Peeta: Csak azt mondtam, amit gondolok. 
Snow elnök: Ettől csak még hatásosabb az egész. Te látod a különbséget a valóság és a romboló hatású kamaszfantáziák között. Mindig is te voltál az okosabb kettőtök közül. Kevésbé vagy lobbanékony, mint Katniss. Ha Panem követi nyílvesszőjét a polgárháború pklába, akkor valami sokkal rosszabb vár ránk, mint a Sötét Napok idején. 
Peeta: Katniss soha nem akart háborút.
Snow elnök: És nem is lesz belőle semmi, ha Peeta Mellark a továbbiakban is kiáll ellene. 
Peeta: Nem tudom, mi mást mondhatnék még. Gyűlölöm a vért. És abból, amit láttam, több vér tapad a Békeőrei kezéhez.
Snow elnök: Fiam! Egy lakásban is van, hogy több dolgot helyre kellene hozni, de akkor sem égetjük porig az egészet! Egyetértünk abban, hogy egy háború az emberiség végét jelentheti. Csak hangoztasd ezt. A te őszinteségeddel ez olyan természetesnek hangzik. Mellark úr, az életeben néha akár akarjuk, akár nem, jelképekké válunk. Én például az erő jelképe vagyok. [...] Ami azt jelenti, hogy én nem mindig tudok bejutni a nappaliba. Ezért kell ezt olyasvalakinek megtenni, akit az emberek barátjuknak tekintenek. És az emberek annak éreznek téged. A pék fia. Minél hamarabb leverjük ezt a lázadást, annál hamarabb hazamehetsz. 
Peeta: Akkor mire is kér, uram? Hogy legyen a szócsöve?
Snow elnök: Látom, mindent megértettél. Egyetlen aprócska részletet kivéve. Én nem kérlek.

4 megjegyzés:

  1. ez nagyon jó! még mindig kiráz a hideg, amikor snow elnököt hallgatom. iszonyatosan jó! köszönjük!
    ncsi

    VálaszTörlés
  2. áh annyira nagyon jó! miért nem tartották meg? I am not asking és az utána levő mosoly. Imádom.

    VálaszTörlés
  3. Jò ez a rész kàr hogy nincs a filmben mert Peetah keveset van benne

    VálaszTörlés