2015. február 24., kedd

Levelek a Kapitóliumból

[Ez egy időzített bejegyzés, vagyis ha időközben megjelenne bármi izgi a DVD magyar megjelenéséről, csak azért nem hozom, mert ma és holnap is csak este kerülök gépközelbe. Addig türelmeteket kérem, és ígérem, ez az anyag is elég izgi :)]
Egy kinti rajongói oldalon találtam az alábbi levélváltást illetve chat vagy telefon-beszélgetés kivonatot, amelyekben Peeta eltérítéséről esik szó. Bármennyire is nem eredeti Suzanne Collins, azért a könyv/film történetén alapszik és hátborzongatóan valósághű.

Feladó: Dr. Romulus Reefe - orvosszakértő

Címzett: Coriolanus Snow - Panem Elnöke
                Antonius Knepper - Erőforrás Miniszter
                Egeria Claemore - Államügyek Minisztere


Tárgy: A 099755111 számú rab eltérítése

Kedves munkatársaim, a 0997 számú Rab (Peeta Mellark, Viadal Győztes) aktuális állapotáról kívánok beszámolni. Amint azt tudják, a 3. Nagy Mészárlás eseményeivel kapcsolatos több héten át tartó vallatás nem vezetett eredményre. Azért nem mondhatnánk, hogy erőfeszítéseink szükségtelenek lettek volna. 0997 szeretetet és gyászt mutat a "fecsegőposzáta" irányába. Úgy tűnik, a fiú lány iránti szerelme sosem volt megjátszott, ahogyan arra korábban következtettünk. Nyilvánvaló, hogy a 0997 jelenléte, itt a Kapitóliumban nincs többé hasznunkra. Hiszem, hogy ha alkalmaznánk az "eltérítés" eszközét, sokkal sikeresebbek lehetnénk a "fecsegőposzáta" megsemmisítésében. Ha megváltoztatnánk emlékeit, megváltoztathatnánk E. kisasszonnyal kapcsolatos nézeteit.

Ez egy összetett folyamat, engedélyével azonban azonnal elkezdhetném. Tudom, hogy egyetlen kívánsága, hogy a fiú életben maradjon, ennek azonban megvan az esélye, hogy megöli. Ha más módszert szeretne, annak sincs akadálya. Ez azonban nagyszerű eszköz lenne arra, hogy elérjük célunkat. Köszönöm idejét, és erre vonatkozó megjegyzését, a vizes vallatásnak köszönhetően kiderült, hogy a 0996-os számú rab is szeretetet érez a "fecsegőposzáta" iránt, hátha ennek valami hasznát veszi.

Szívélyes üdvözlettel,
Dr. Romulus Reefe - Tudományos Orvosszakártő



Telefonos bejelentkezés: November 3.
Kimenő adatok, November 3. 18:32:07

1-es Felhasználó: Kedves Egeriám, úgy vélem, megkapta Dr. Reefe levelét. Mit gondol a javaslatáról?
2-es Felhasználó: Kissé nevetségesnek találom. Miért lenne szükségünk egy mániákus őrültre itt a börtönben, aki gyűlöli Katniss Everdeent? Hogyan segíthetné ez a mi ügyünket?
1-es Felhasználó: Ez a legjobb része az egésznek. A fiú nem nálunk lesz. A 13. körzet rajtaütést tervez, amely során megmentenék a Győzteseket. Azt tervezem, hagyjuk őket. Azt hiszik, gyöngék vagyunk, nem fogják megkérdőjelezni, miért is járnak sikerrel.
2-es Felhasználó: Uram, minden tiszteletem mellett, hadd kérdezzem meg, komolyan gondolja, hogy beengedi a lázadókat a Kapitólium légterébe, és hagyja, hogy elvigyék barátaikat a Kiképző Központból?
1-es Felhasználó: Igen, Egeria, mivel nem tudják, hogy Peetát eltérítettük, így ők maguk szállítják majd el helyettünk a 13. körzetbe.
2-es Felhasználó: És hagyják, hogy likvidálja Everdeen Kisasszonyt... De Uram, azért ez mégis nagyon kockázatos döntés, ugye tudja? Le is bombázhatják akár a Városközpontot, vagy ami még rosszabb az Elnöki Palotát. 
1-es Felhasználó: Azt hiszik, hogy erősek, de azért annyira nem azok, Egeria. Óvatosak lesznek majd, nem akarnak feltűnést kelteni.
2-es Felhasználó: Értem, Uram. Kívánja, hogy válaszoljak Mr. Reefe-nek, és kérjem meg, hogy kezdje meg az előkészületeket?
1-es Felhasználó: Igen, az bölcs volna. Holnap találkozunk. Viszlát.
2-es Felhasználó: Viszlát.

Az 1-es Felhasználó bontotta a hívást.

Íme az "eredeti", bizalmas, illetve megsemmisítendő anyagokat tartalmazó dokumentumok.


Kattra nőnek. Forrás: Mockingjaeys Tumblr

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon ötletes :D Kicsit olyan, mint az Útvesztőben írt feljegyzések. Snow elnök karaktere ezekben a levelekben is zseniális.
    Ui.: Ilyesmit szerettem volna a filmben is.

    VálaszTörlés