2015. február 25., szerda

Így készült a 8. körzet kórházas jelenete

Mielőtt belemennék a címben szereplő téma taglalásába és írnék az ehhez kapcsolódó videóról, megerősíteném a múltkori információt, miszerint március 25-től kapható az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész DVD verziója. Ami biztosnak tűnik, hogy a filmet 1 és 2 lemezes DVD, Blu-Ray formájában kaphatjuk majd meg, illetve elérhető lesz majd három filmes gyűjtemény is. Egyelőre még mindig nincs se borító, se specifikáció, viszont a film már megjelenik a ProVideó márciusi kínálatában. Izgi !! Peetának köszönet a tippért!

Nadeszóval. Az van, hogy ezt a film készítéséről szóló dokumentumfilmből származó anyagot napok óta próbálom kitenni, de az eredeti cikkben szereplő videó számunkra nem volt elérhető és csak nemrégiben sikerült találnom egy általunk is nézhető verziót.

A kisfilmben azt láthatjuk, hogyan készült az a jelenet, amikor Katniss belép a 8. körzet kórházába, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részében, amely a film egyik legelgondolkodtatóbb pillanata. A kórházban különböző súlyosan sérült embereket látunk és azt, mekkora hatással van rájuk Katniss megjelenése. A jelenet nem csupán a film egyik legérzelmesebb jelenete, de a kisfilmből azt is megtudhatjuk, milyen sokáig tartott, mire mindenkit olyan hátborzongatóra sminkeltek, amennyire csak lehetséges.

Az exkluzív kisfilmben, amelyet majd a DVD extrái között is láthatunk, részletesen beszélnek arról, hogyan készítették el a betegeket alakító statiszták sebeit:
- Különböző típusú égési sérüléseink vannak. Mi így próbáltuk elmesélni a történet ránk eső részét. A különböző sebek és sérülések kialakítása a valós életben látottakon alapszik - magyarázza Glenn Hetrick, Az Éhezők Viadala sminkmestere.

Egy ilyen hatalmas tömegeket megmozgató jelenet minden apró részletének megtervezése és kivitelezése hatalmas feladat, a stábnak ráadásul arra is oda kellett figyelnie, nehogy túl sok véres részletet mutassanak. 
- Nagyon óvatosnak kellett lennünk, mert bizonyos területeken más-és-más az életkor besorolás. - mondja Ve Neill, a film sminkeseinek vezetője. Nem butíthatták le a dolgokat és nem is mismásolhatták el, nehogy aztán emiatt kapjon magasabb életkor-besorolást a film. 


A mi DVD-nk tehát várhatóan március 25-étől kapható az üzletekben és remélhetőleg mi is megkapjuk ugyanazokat az extrákat, amelyeket a kintiek is: a két órás 8 részből álló dokumentumfilmet, kisfilmet arról, hogyan készítette el Lorde a film zenei társalbumát és a Philip Seymour Hoffmanról szóló megemlékezést is örömmel megnézném/nk.
Forrás: Wall Street Journal

2 megjegyzés:

  1. Kezdem már unni ezeket a gyűjteményeket. Tavaly megvettem az első kettőt 4500 forintért, erre most kiadják az első hármat valószínűleg ugyanennyiért, vagy valamivel többért. Az lenne a tisztességes a kiadó részéről, ha az utolsó filmet (önállóan) jelentős kedvezménnyel adná, mert senki nem fog egy filmért 4000 forintért adni, amíg csomagban három vásárolható meg 5000 forintért. Igaz, abban nem duplalemezes kiadasok vannak, de önállóan ez a film akkor is NAGYON DRÁGA! Különösen azoknak, akik már megvették az előző részeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az. Drága. De szerintem mindenki tudja, mire számítson. Hogy az a fontos, hogy most vehesd kézbe, vagy jó lesz majd jövő ilyenkor fél áron, esetleg 5 év múlva egy 500-asért.
      Évek óta ennyi az ára a DVD-knek, még csak azt sem lehet mondani, hogy jelentősen nőne az ár évről évre. Én tudom magamról, hogy azt szeretem, ha mielőbb kezemben van a DVD duplalemezes verziója, mert érdekelnek az extrák, meg a film készítése, de valamiért eszembe nem jutna gyűjteményt venni. Talán azért, mert mire a gyűjtemények kijönnek, én már szólóban megvettem mindet, és én meg azért nem adok pénzt, hogy kétszer legyen meg ugyanaz (na jó: a Hajnalhasadás 1. részének +7 perccel kibővített verziójáért kiadtam a pénzt, pedig azelőtt már ennek a filmnek is megvolt a 2 lemezes DVD-je. De ez van :)

      Szóval tervezni kell, vagy legalábbis kitalálni, Neked mi a legjobb. De annak én örülök, hogy több verzió is van, így mindenki saját kedvére válogathat a kiadványok között. A gyűjtemények pedig kiválóak azoknak, akik mondjuk mostanság kedvelték meg a sorozatot :)

      Törlés