2015. február 7., szombat

A Lionsgate tovább keresi az Éhezők Viadala folytatásának lehetőségeit

Bár rajongóként is felemás érzéseink vannak a dolog kapcsán, a téma egyre többször merül fel, így "kötelességemnek" érzem, hogy valamilyen módon tájékoztassalak Titeket a folyamatról. Tegnap ugyanis, amikor kismillió sajtóközleményt repítettek a világba, a Lionsgate vezetői ebben a témában is tettek pár megjegyzést.

Tegnap tehát Jon Feltheimer, a Lionsgate vezérigazgatója egy konferenciabeszélgetés keretein belül beszélt az elemzőknek a további tervek/elképzelések lehetőségeiről.

A Deadline szerint a Lionsgate "aktívan keresi a továbblépési lehetőségeket és előzményfilmen illetve folytatási lehetőségeken gondolkodnak." 
Az egyik rajongói oldal Twittere szerint még ezt is hozzátették: "... de nem fogunk olyat csinálni, ami nem tetszik a rajongóknak."

Múlt hónapban Feltheimer a Harry Pottert és a Gyűrűk Ura előzménytrilógiáját a Hobbitot hozta fel példaként [hogy be is jöhet a folytatás] és bár nem volt túl konkrét, az Éhezők Viadalára és a Beavatott sorozatra is utalt, amikor erről a témáról volt szó.
Akkor így fogalmazott a The Hollywood Reporternek: "Nem mondanám, hogy kifejezetten az Éhezők Viadalából, vannak más sorozataink is. Nézhetjük például a Beavatott sorozatot is, ahol Veronica Roth írónő a harmadik rész után megjelentetett egy kiegészítő novelláskötetet Négyes címen. Ott még előkerülhetnek más anyagok is. Az ember nem tudhatja, milyen kincseket talál, ha beleássa magát egy-egy ilyen zseniális írónő kincses ládikójába."

Korábban novemberben Francis Lawrence rendező említett ilyesmit egy interjúja során:
"Mindenki ezen agyal és sokat beszélünk róla. Szerintem itt azért óvatosan lehet csak belevágni ebbe a világba. Mert szerintem ezt a történetet a háborúval kapcsolatos elképzelések teszik nagyszerűvé, illetve a történet középpontjában álló csodálatos főszereplő, Katniss. - mondta Lawrence. - És csak azt mondani, hogy "De hát így is az Éhezők Viadala világában maradnánk", nagyon kockázatos."

Azonban az, hogy kockázatos, még nem kizáró ok:
"Valami újat is kell mondani az új történettel, illetve Katnisshez hasonló lenyűgöző karakterek is szükségesek hozzá. Ez egy nagyon összetett dolog, de részemről kifejezetten nyitott vagyok arra, hogy beszéljünk róla, és szerintem mindenki ezen gondolkodik. - folytatta a Kiválasztott rendezője. - Mindenki szereti a világát és a történet témáit."


7 megjegyzés:

  1. mostanában sokat gondolkodtam valamin, az pedig, hogy mi történt a háború befejezése és az epilógus között? sikerült létre hozni azt a társadalmi réteget illetve köztársaságot amit elterveztek? sikerült növelni a populációt? erről mondjuk lehetne egy sorozat. de az nem volna az igazi, mert valószínűleg nem az írónő tollból származna + nem kell mindenre választ kapnunk.
    meg szerintem a többi kiválasztottról is lehetne valami rövid kis sorozatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy van félretéve nekem egy több részből álló fanfic, amely pont erre megy ki: úgy értem, az utolsó fejezet és az epilógus közötti részre. Mondjuk szerintem az inkább Katniss és Peeta kapcsolatára helyezi a hangsúlyt. Arra gondoltam, hozom jövő év elejétől és esetleg azzal zárok, nem tudom. És nem tudom, lesz-e rá kapacitásom, lesz-e hozzá kedvem és lenne-e rá igény...

      Törlés
    2. Nagyon megköszönnénk Neked, ha hoznád! ;):)

      Törlés
    3. lenne!!! :) és nagyon megköszönnénk!

      Törlés
  2. Szerintem nem kéne több filmet csinálni. Be van fejezve a történet és van epilógus. Szerintem nem lehetne tovább fokozni ezt az egészet, vagy ha igen nem lenne olyan jó a film mint a többi.

    VálaszTörlés
  3. Én arról látnék szívesen valamit, hogyan alakult ki Panem a Kapitóliummal és a 12 távoli körzettel, hogyan pusztult el látszólag a 13. körzet, és hogyan került Snow az elnöki székbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Snow elnökről én is akarok. Mert donald s. olyan. jo volt hogy az jutott eszembe hogy tudni akarom miert lett olyan amilyen.

      Törlés