2014. december 20., szombat

Fanfic: Karácsony, 2. rész - Fehér karácsony

December 20-a

Katniss mosolyogva ébredt, amikor hűvös ajkak tapintását érezte nyakán, amelytől gyomra izgatott görcsbe rándult. 
- Neked is jó reggelt. - Amikor megfordult, elmosolyodott, amint szemtől szembe találta magát Peetával. Peeta nevetve húzódott még közelebb és egy utolsó csókot lehet Katniss szájára. Amikor épp elhúzódott volna, Katniss átkarolta Peeta nyakát, kezét pedig a fiú alvástól kócos hajába túrta. Peeta gyorsan kapcsolt. Kezeit Katniss csípője köré fonta, még közelebb húzta magához a lányt, mintha soha nem akarná elengedni, ajkaik pedig együtt mozogtak. Sokáig nem húzódtak el egymástól, amikor pedig végül mégis, mindkettejüknek szüksége volt egy pillanatra, hogy lélegzetük lelassuljon. 
- Szeretem így kezdeni a napot. - Jegyezte meg Katniss, fejét Peeta mellkasán pihentetve. 
- Jobban, mint vadászattal? - Bár látni nem látta, Katniss érezte a fiú hangjában bujkáló mosolyt. 
- Talán - válaszolta Katniss könnyedén. 

Pár percet még így töltöttek. Saját kis világuk burkában, ahogyan ezekben a napokban sokszor. Könnyű volt, amikor csak kettesben voltak a házban. 
- Fel kellene kelnünk. - Törte meg Peeta a csendet. - Tizenegykor érkezik a vonat. - A Peeta mellett álló éjjeliszekrényre tekintve Katniss így szólt: - De még csak fél 10 van. 
- Igen - bólintott Peeta. - De azért csak fel kellene kelnünk és el kellene készülnünk.
Katniss megrázta a fejét és átkarolta Peeta derekát: - Nem akarok. 
Peeta felnevetett, és ezzel Katnisst is mosolyra fakasztotta, amikor a lány érezte mellkasának rezgését.
- Sütök neked pár sajtos zsemlét. 
- Az jó. - Sóhajtott fel Katniss, kicsit gyorsan szívva be a levegőt, hiszen belülről még mindig nagyon izgatott volt. Sajtos zsemle várja és megérkeznek a barátai. Barátok, akiket hónapok óta nem látott. Naná, hogy izgatott volt. 

Peeta homlokon csókolta Katnisst, majd felült és ledobta magáról a takarót, mielőtt felvette volna a nadrágot. 
- Menj zuhanyozni - mondta Katnissnek, amint kihúzott egy inget a feje fölött lévő szekrényből. - Mire kész leszel, a földszinten vár majd a sajtos zsemle. 
Katniss elmosolyodott, bólintott, mire Peeta is mosolyra fakadt, amikor kisétált a szobából és elindult lefelé a földszintre. Katniss is kitakarózott, érezte a hideg levegőt a bőrén, amikor kimászott az ágyból és elindult a fürdőszobába. Amikor odaért, megnyitotta a csapot és levette flanel pizsamáját. Amikor belépett a tus alá, Katnissre ömlött a kellemes, meleg víz, amely sokkal jobban esett, mint a hűvös reggeli levegő. Gyorsan lezuhanyozott, megmosakodott, megmosta a haját, és megpróbált nem túl izgatottá válni, amikor arra gondolt, nem egész két órán belül viszontláthatja barátait. Majdnem egy éve találkoztak utoljára. Egészen pontosan februárban, amikor Finnick és Annie összeházasodtak a 4. körzetben. 


Katniss mindig hálásan gondolt vissza a napra, amikor megismerkedtek, még iskolás korukban. Az iskola kirándulást tervezett történelem órára. Szerencsére Peeta is osztálytársa volt, így Katnissnek volt kivel lógni, noha akkoriban még nem jártak együtt. Tényleg, alig beszéltek. A Kapitólium egyik múzeumának körútja közepette Katniss és Peeta elvesztek. Peeta annyira elmélyült az egyik művészeti alkotásról Katnissnek tartott előadásába, hogy a csoport továbbment nélkülük. 
Később összefutottak Johanna Mason-nel, a szó szoros értelmében. Katniss szaladt bele, mire mindketten elestek, Johanna pedig hangosan káromkodni kezdett. Ekkor ismerték meg Finnicket és Annie-t is, akik közül Finnick csak ott állt és nevetett, Annie pedig a lányok segítségére sietett. Ötfős csapatuk együtt maradt a körút során, és megegyeztek, hogy tartják a kapcsolatot, amikor pedig tudnak, találkoznak is. Még így is legjobb barátok lettek, hogy Finnick és Annie a 4. körzetből, Johanna pedig a 7. körzetből származott. Katniss és Johanna voltak a koszorúslányok Annie esküvőjén, Peeta pedig a vőfély szerepét alakította.

Katniss az emlékeken mosolygott, miközben elzárta a vizet, ismét kilépett a hideg reggeli levegőre, majd sietősen felvett egy nadrágot és egy hosszúujjú inget. Amint haját a rá jellemző fonatba fogta össze, Katniss a földszintre indult, ahol Peeta épp elkészült a sajtos zsemlével. Peeta felnézett és elmosolyodott, amikor Katniss odasétált az asztalhoz, leült és elvett egy sajtos zsemlét. Amint beleharapott a friss, gőzölgő zsemlébe, Katniss felsóhajtott az élvezettől. 
- Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy finom? - kérdezte Peeta mosolyogva, miközben ő is leült és magának is vett egy zsemlét. Katniss teli szájjal csak bólintott, majd mikor lenyelte a falatot, így válaszolt:
- A legjobb. Mint mindig. - Majd nyúlt is az újabb zsemléért. 

A páros beszélgetett még egy kicsit reggeli közben. Aztán lassan indulniuk kellett a vasútállomásra. Miután felvették kabátjaikat és kesztyűiket, kiléptek az ajtón. Nem esett a hó, de a földet vékony réteg fehér lepel borította, amely még az éjszaka hullott le. Szép téli nap volt. A nap nem sütött ugyan, mégis világos volt így, hogy leesett egy kevés hó, este pedig felkapcsolódnak a karácsonyi fények, olyan karácsonyi hangulat volt. A páros egymást átkarolva sétált az állomásra. Az út során nem beszélgettek. Mindketten nagyon izgatottak voltak. Körülbelül 15-20 perc alatt értek ki. A karácsony közeledtével nagyobb volt a forgalom, de erre számítottak. Alig öt nap volt csak karácsonyig, a családok jöttek-mentek. Gyerekek szaladgáltak, párok sétáltak kéz-a-kézben, miközben a háttérben karácsonyi zene hallatszott. Katniss és Peeta átsétáltak a kicsi vasútállomás várótermén, megálltak és vártak. Néhány fájdalmasan hosszú pernyi csöndes várakozás után Katniss türelmetlenül felsóhajtott, mire Peeta kuncogni kezdett.
- Csak nem türelmetlenek vagyunk?
- Mi van, ha Johanna úgy döntött, idén nem jön? - kérdezte Katniss, figyelmen kívül hagyva Peetát. 
- Katniss - rázta meg Peeta a fejét. - Te is tudod, hogy nem tett ilyet.
- Tudom. Csak...
- Izgulsz? - Peeta Katnissre mosolygott, a lány visszamosolygott rá és bólintott. - A vonat bármelyik percben megérkezhet. Türelem. 

Katnissnek és Peetának nem kellett sokáig várnia. A vonat hamarosan megérkezett, az ajtók kinyíltak és embertömeg áramlott le a kocsikról. Miután néhány rövid pillanatig nézelődött az emberek között, Katniss elkezdte dörzsölni a kezét a nadrágjába, ami nála mindig azt jelentette, hogy ideges vagy izgul. 
- Katniss. Nyugi. - sóhajtott Peeta. - Mindjárt megérkezik. 
- Tudom. - Katniss abbahagyta kezének nadrágjába dörzsölését. - Egyébként sem tudom, miért vagyok ilyen ideges. Ráadásul, alig lát meg, azonnal elkezd majd sértegetni. 
Peeta erre kuncogni kezdett.
- Szerintem előbb halljuk majd meg a hangját, mint ahogy meglátjuk. 
- Az isten szerelmére, emberek! Mozgás! De komolyan már! Ti srácok, nyugodtan ölelkezhettek, meg nevetgélhettek máshol is. Tűnés az utamból! 
A hang felé fordulva, Katniss és Peeta máris megpillantotta a tüsi, barna hajat, amely egyre közelített feléjük.
- De komolyan emberek. Ez egy vasútállomás! Legalább egy hálószobáig jussatok el. 
Néhány embert eltolt maga előtt, így teljes valójában látni lehetett.
- Johanna! - mosolyodott el Katniss, amint a harcias nő felé indult, akivel félúton találkoztak. Két táskával a kezében közelítve feléjük, Johanna elvigyorodott.
- Helló, agyatlanok! - Johanna ledobta a táskáját, majd ölelésre tárta karjait, amelyet Katniss örömmel viszonzott. 
- Hogy vagy? - kérdezte Katniss, amikor néhány másodperc múlva elhúzódott.
Johanna megvonta a vállát. - Megvagyok. - Majd Peeta felé fordult: - Helló, pékfiú. 
- Helló, Johanna - kuncogott Peeta, miközben ő is átölelte a lányt. 

- Szóval én vagyok az első. - Nézett körül Johanna, miközben kiszabadította magát Peeta öleléséből. Katniss bólintott, miközben Peeta felkapta Johanna táskáit és elindult velük, hogy ne legyen útban. 
- A Negyedik körzetből érkező vonat a Tiéd után úgy tizenöt perccel érkezik. 
- Nos, azt mondom, akkor induljunk el most. - mondta Johanna, miközben leült egy padra és keresztbe tette a lábát. - Tudod, induljunk el haza. Szerintem a halászfiú és a menyecskéje egyedül is odatalálnak. 
Miközben Peeta újra elnevette magát, Katniss pedig a szemeit forgatta, miközben ő is leült Johanna mellé: - Nyilván nagyon örülnének neki.
- Szerintem igen. - vont vállat Johanna. - Lehet, hogy közel egy éve összeházasodtak, de még mindig mézesheteikben érzik magukat. 
- Finnick és Annie mindig ilyenek. - mondta Peeta.
- Igen. Én pedig biztos vagyok benne, hogy nem sértődnének meg, ha itt hagynánk őket.
- Na igen. - vigyorgott Katniss. - És te mit szólnál, ha téged hagynánk itt? Egyedül?
- Akkor levadásználak benneteket és mindkettőtök karját levágnám a baltámmal. - Johanna édesen Katnissre mosolygott, mire Katniss és Peeta is nevetésben tört ki. 

A három barát még ott ült néhány percig, beszélgettek, míg várták, hogy a 4. körzet vonata is beguruljon. A peronon nem volt olyan tömeg, mint előtte, de azért még mindig volt ott jópár ember. Körülbelül tíz perccel később hallották, amint érkezik a vonat, amely hamarosan be is gördült a vágányra. Amikor Katniss és Johanna felállt, látták, amint az emberek leszállnak a vonatról és táskáikkal a kezükben sietnek családjaik és szeretteik körébe. 
- Mi tart nekik ilyen sokáig? - kérdezte Katniss pár perccel később. 
- Még le kell cibálniuk a táskáikat a vonatról - mondta Johanna, miközben a közelükben épp egy idős pár lépett ki a vonatból - Plusz Finnick hatalmas egóját is. 
Katniss a szemeit forgatta. - Úgy látom vicces pár hét elébe nézünk.
Johanna ártatlanul mosolyogva fordult Katnisshez: - Ti hívtatok meg.
- Nos, akkor várj itt egy kicsit, majd menj vissza a következő vonattal. - mosolygott Katniss is. 
Johanna épp kinyitotta a száját, hogy válaszoljon, ám Peeta félbeszakította.
- Látom őket! - mondta, majd felsóhajtott, amikor a két lány abbahagyta a veszekedést és a vonat felé fordult. Szép piros télikabátba bugyolálva, fehér sapkával a fején, sállal a nyakában, kesztyűvel a kezén Annie sétált feléjük. Mögötte Finnick télikabátban, rövidnadrágban és szandálban. 
- Mondtam, hogy melegen öltözz - forgatta a szemét Annie Finnickre, aki mögötte vacogott. 
- Miért, csak nem azt akarod, hogy elfedjem ezt az ördögien dögös testemet? - viccelődött Finnick, miközben kabátja ujját próbálta lejjebb húzni táskájával a kezében. 
Annie megállt, megfordult 
- Amit nem szeretnék az az, hogy kihűlésben haljál meg. 
- Vettem fel kabátot, nem? 
- Igen, Odair. De még egy majom is tudja, hogy idiótaság télen rövidnadrágot és szandált felvenni. - vigyorgott Johanna. Annie megfordult és elmosolyodott, amikor meglátta barátaikat.

- Helló, srácok! - mosolyodott el Annie, jól megölelte Katnisst, majd Peetát is. 
- Tudod, Mason, nagyon vicces vagy - mondta Finnick, miközben csak ment előre. 
- Tudom - mondta Johanna önelégült mosollyal az arcán, miközben kibújt Annie öleléséből. 
Peeta szemeit forgatva lépett előre, hisz Finnick és Johanna nagyon belekezdtek. 
- Helló Finn!
- Helló, haver! - Finnick elfordult Johannától, Peetára mosolygott és testvériesen megölelte. - Hogy s mint?
- Nem panaszkodhatok. - mosolygott Peeta is.
- Akkor se esküvő, se gyerek? - kacsintott Finnick Katnissre, miközben őt is jól megölelte. 
- Nem és nem. - nézett vissza Katniss játékosan Finnickre. - És mi a helyzet veletek? Ti már házas emberek vagytok, és még nem rohangálnak körülöttetek mini Finnickek? 
Annie felnevetett, Johanna pedig a szemeit forgatta és felhorkant.
- Na, pont erre van szüksége a világnak. Még több Finnickre.
- Irigykedsz, Mason? - vigyorgott Finnick Johannára, Peeta pedig felkapta a csomagokat.
- Nemigen. - Johanna összefonta karjait. - Na fejezzük be a kapcsolati viszonyok taglalását és menjünk. Fázom. 
- Tudod, ez a te bajod, Johanna - mondta Katniss, miközben a csapat elindult kifelé a vasútállomásról, vissza a házukhoz. - Szereznünk kellene neked egy pasit. 
Erre Finnick tört ki nevetésben: - Elég erősnek és makacsnak kell lennie, hogy felérjen hozzád, Mason.
Annie rácsapott Finnick karjára: - Légy jófiú.
- Amúgy semmi szükségem pasira. - mondta Johanna. - Miért kellene nekem is lekötnöm magamat, mint négyőtöknek? 
- Ki tudja, Johanna. - vigyorgott Peeta. - Talán tényleg egy pasira van szükséged. 
- Kétlem - morogta válaszul Johanna.

A kis csapat kilépett a váróterem melegéből a havas tájra, ahol immáron nagy pelyhekben hullott a hó.
- Őszintén remélem, hogy pakoltál be nadrágokat és valami melegebb cipőt. - jegyezte meg Annie, miután lenézett Finnick vörös lábfejére. 
- Nadrágot igen, cipőt nem. - választota Finnick, mire Annie égnek emelte a tekintetét.
Peeta felnevetett. - Szerintem van otthon olyan cipőm, amit kölcsön tudok adni.
- Köszi haver. - vágta hátba Finnick Peetát vigyorogva. - Mindig is gondoskodtál rólam.
- Szomorú, milyen sokaknak kell rólad gondoskodni, 24 éves létedre. - Annie megrázta a fejét.
- Ez a másik oka, hogy nem akarok pasit. - mondta Johanna. - Olyanok, mint a gyerekek.
- Micsoda? Még a Mason gyerekeket sem szeretnéd? - incselkedett Finnick. - Szeretsz te egyáltalán valamit?
- Szeretem látni a gondolatot, hogy az öklömmel beverem az orrod. 

- Szóval Katniss - lépett oda Annie Katnisshez, remélve, hogy Finnick és Johanna abbahagyják a zsörtölődést, - hogy van az anyukád és a húgod?
- Jól - mondta Katniss. - Prim nemrég kezdett orvosnak tanulni. Átveszi majd anya munkáját, ha elég idős lesz hozzá. 
- Láthatjuk majd a-már-nem-olyan-kicsi Primet és anyukádat? - csatlakozott be Johanna a beszélgetésbe?
Katniss bólintott. - Lesz egy karácsonyi buli, amelyet Effie rendez. Mindenki ott lesz.
- Effie? - Finnick összevonta a szemöldökét. - Mint az idős történelem tanárnőd, aki odáig volt a Kapitóliumtól? 
Peeta bólintott. - Ő és Haymitch igen közel kerültek egymáshoz az elmúlt években.
Ezúttal Annie volt az, aki összevonta a szemöldökét. - Tényleg?
- Ki az ördög az a Haymitch? - kérdezte Johanna, amikor befordultak a házhoz vezető utcára.
- Az idős szomszédom. - magyarázta Katniss. - Ő segített nekünk, miután apukám meghalt. - Már meséltem neked róla korábban.
Johanna gondolkodott egy picit, majd megrázta a fejét: - Nem rémlik.
- A részeges. - mondta Peeta.
- Óóó, már beugrott!
Peeta a szemét forgatta, Katniss és Finnick nevetett, Annie pedig a fejét rázta.

További néhány perc hidegben való séta után végre megérkeztek Katniss és Peeta házához.
- Hála az égnek - sóhajtott fel Finnick, amint beléptek az ajtón. - Leszakadnak a lábujjaim.
- Tudod, mit kellett volna tenned? - vigyorgott Johanna. - Cipőt kellett volna húznod.
- Neked meg tudod, mit kellene csinálnod, Mason? - nézett rá Finnick, miközben ledobta a táskákat. - Be kellene fognod.
- Miért nem pakoltok le egy kicsit, hogy utána tovább beszélgethessünk? - vágott közbe Peeta.
Miután Finnick egy utolsó pillantást vetett Johannára, felkapta a táskákat és Peeta után indult, miközben Johanna pedig Katnisst követte.

Miután Katniss megmutatta Johannának a szobáját, és mondta neki, hogy jöjjön le, amint rendbe szedte magát, a konyhába ment, ahol egyedül találta Peetát.
- Hol van Johanna?
- Összeszedi magát. - mondta Katniss. - És Finn meg Annie?
- Ők is. - válaszolt Peeta, majd elindult, hogy töltsön egy pohár italt a lánynak. - Legalábbis, ha tényleg azt teszik, amit mondtak.
Katniss felnevetett, amint belekortyolt italába. - Biztos vannak más elképzeléseik.
- Finnicknek vannak más elképzelési.
Amikor megfordultak, Katniss és Peeta látta, amint Annie közeledik feléjük, rázza a fejét.
- Mi történt? - kérdezte Katniss, miközben Peeta elindult, hogy hozzon innivalót a lánynak.
- Vizet kérek. - mondta Annie, mielőtt Katnisshez fordult volna. - Nem az, amire gondoltok. Az majd csak később.

Katniss zavartan nézett rá Peetával együtt, ám mielőtt bármit kérdezhettek volna, az emeletről valami olyan hangot hallottak, mintha valami eltört volna. Finnick öblös nevetése közben Johanna válogatott szitokszavai hangzottak.
- Bármit tört is el - mondta Annie - vesz helyette újat.
Finnick nevetése egyre hangosabb lett, amint lefelé jött a lépcsőn. - Látnotok kellett volna az arcát!
- Finnick, komolyan. - meredt rá Annie. - Tényleg szükség volt erre?
- Mit csináltál? - Katniss nem tudta megállni, csak megkérdezte.
Finnick csak vigyorgott és mielőtt megszólalhatott volna, Johanna jött le a lépcsőn bőrig ázva.
- Megöllek, Finnick Odair. - mordult rá.
Annie a szemeit forgatta, miközben kortyolt a vizéből, Finnick még hangosabb nevetése Peeta kuncogásával keveredett, Katniss pedig a fejét rázta.
Vicces pár napnak nézünk elébe.

Folyt. köv. holnap!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik :P
    Nem véletlenül Johanna a kedvencem<3 Egy két dolog azért eléggé messze áll a valóságtól,de szerintem ezen túl lehet tenni magunkat:)
    Olyan fura,Primről és Finnickről olvasni,amikor tudjuk mi lesz velük :(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó,ezer köszönet ezért a fordításért! :);)

    VálaszTörlés
  3. Ez tök vicces volt! Nagyon röhögtem :D mikor jön a következő rész?

    VálaszTörlés
  4. Tök jó volt :) Ez egy más Panem. Boldogabb Panem :) Tetszett, várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon király!Johanna......állandóan a legjobb!!Johanna<33333333

    VálaszTörlés