2014. december 14., vasárnap

8 égető kérdés a Kiválasztott 1. része kapcsán

Az MTV még a film megjelenése után vetette fel ezeket a kérdéseket, amelyekre spoilermentes válaszokat akart kapni, de annyira nem sikerült neki. Mondjuk mi itt úgyis ismerjük a harmadik kötet végét, aki viszont nem, az csak akkor olvassa el a cikket, ha kíváncsi bizonyos utalgatásokra.

Oké, tisztában vagyunk azzal, hogy a 2015-ben megjelenő Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész egy teljesen más film lesz, ami megnyugtatja majd Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész megtekintése után az agyunkban zümmögő vadászdarázs koktélt, de addig néhány kérdés, amelyre azonnal választ kell kapnunk.

1. Finnick hazudott?


Igen, Finnick Odair egy helyes ördög, és beszédével elterelte a Kapitólium figyelmét, miközben Gale és csapata megmentette Peetát a pokolból, de őszintén szólva biztos, hogy az igazat és csakis az igazat mondta?

Két fontos részlet tűnt fel számunkra... Az első, hogy Cressida azt mondja neki, hogy csak beszéljen, "mindegy miről". Szóval lehet, hogy csak összevissza beszélt, és persze az is, hogy az igazat mondta.

A másik részlet, hogy mindaddig Finnick teljesen össze volt omolva. Ezen a ponton pedig katatón csomókötögetőből helyes szóvivővé válik, aki képes szemkontaktust tartani, miközben a szél finoman borzolja aranyló fürtjeit. Persze lehet, hogy csak arra volt szüksége, hogy felkérjék, szerepeljen egy ilyen felvételen, hogy helyrejöjjön, különben teljesen összeomlott volna.

És még egy fontos részlet: ez egy propaganda film. Ahogy a film során láttuk, a 13. körzet lázadói arra használják ezeket a propaganda filmeket, hogy a saját eszközeikkel bizonyítsák saját igazukat. Ez a szavak, nem pedig a tettek csatája.

Vagy lehet, hogy Finnick a legkeményebb ítéletet a legmegfelelőbb pillanatra tartogatta volna? Igen, simán lehetséges.


2. Peeta vajon helyrejön?

Szegény Peetát úgy tűnik elég rossz formában kapjuk vissza, láthatóan elég sok vadászdarázs méreg jutott a szervezetébe. Tele sérülésekkel, teljesen bekattanva, a film végén pedig láthatjuk, hogyan vonaglik lekötözve az ágyon. Úgy gondoljuk, jó esély van rá, hogy legalább részben helyrejöjjön a 2. rész végére, hogy bosszút tudjon állni Snow elnökön és a Kapitóliumon, de ha valamit megtanulunk ezekből a filmekből, akkor az az, hogy a Kapitólium markából senki nem menekülhet sértetlenül.

3. Gale kap még egy esélyt?


Nem. Sajnáljuk a világ legszexibb pasijának öccsét. Gale-nek mindig csak a 2. hely jár Katniss szívében és ezt ő pontosan tudja is.

4. Mire utal Snow elnök végjátéka?

Azt tudjuk, most hogy uralkodik: uralkodik a Kapitólium felett és leigázza a körzeteket. De vajon reméli, hogy Katniss egyszer majd nem kísérti többé? Az nyilvánvalóan stratégiájának része, hogy letörje a lázadás vezetőinek küzdőszellemét, de mi volt a célja azzal, hogy be - majd ki - engedte a Kapitóliumba a lázadókat, hogy elvigyék Peetát, aki majd megfojtja Katnisst? Így akarja vívni a maga háborúját vagy egyszerűen csak egy utolsó tahó?

5. Mire utal Coin elnök végjátéka?


Na, ez jó kérdés... Mélyen a felszín alatt úgy tűnik, valami nagyon-nagyon nincs rendben Coinnal. Az a hűvösség és az az érzés, hogy vannak dolgok, amik nagyon nincsenek rendben a 13. körzettel. Szóval vajon mire készül Coin? Tényleg Panem megmentése a célja vagy egy újabb diktátort köszönthetünk személyében?

6. Katniss végre akcióba lép?

Láttuk, hogy Katniss részt vett a kórház elleni támadás visszaverésében, azután azonban háttérbe szorult. Mondjuk tény, a sorozat nagy része arról szól, hogy ép és egészséges maradjon, ahelyett, hogy hősnőnket a veszély közepébe dobnánk. De így, hogy ütközetek várhatóak a láthatáron, Katniss végre a frontvonalon állhat majd?

7. Effie vajon visszakapja a parókáit?


Hagyjuk már, szegény nő abból is kihozza a maximumot, amije van, de ezen filmek igazi hősének vissza kell kapnia teljes fényét. És persze mahagóni bútorait is.

8. Ki fog meghalni?

Valószínűleg a legnagyobb kérdés az lesz, ki marad majd életben, mert eltekintve az 1. rész néhány véletlenszerű akciójától, a film viszonylag vértelen lett. Ez azt jelenti, hogy a szereplők vélhetően majd a végkifejletben kezdenek el hullani, és nem valószínű, hogy mindezt kibírjuk majd anélkül, hogy a szívünk megszakadna.
Forrás: MTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése