2014. december 12., péntek

Mahershala Ali Elle interjú

Volt ugyan még a promóidőszakban egy Mahershala Ali interjú, amelyben olvashattunk arról, hogy a színész miképp készült fel Boggs szerepére, de aztán előkerült még egy interjú, amelyből még megtudhatunk egy keveset a filmről és Jennifer Lawrence-ről is.


Láttam tegnap este Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részét. Hát, nem az a tipikus laza tinifilm...
Egyetértek, egyáltalán nem az. Ez egyébként engem is meglepett. Általában nem megyek el megnézni a kasszasiker filmeket. Különösen, amelyek a fiatalabb korosztályt célozzák meg. Aztán bekerültem az Éhezők Viadala csapatába, de végül csak később láttam a filmeket, de azt gondoltam [az első filmről], "Óóó, ez igen jó!". A Futótűz pedig egy még magasabb szint volt, sokkal érettebbnek érzem a történetet, a karaktereket, elmélyült. Meglepett, hogy felnőttként is tudtam azonosulni vele, holott - sajnos - már nem vagyok fiatal. (nevet)

Amikor azokban a jelenetekben szerepeltek, ahol halottak vesznek körül titeket, akkor azt zöld háttér előtt forgattátok, vagy mindent előkészítettek és ténylegesen ott volt?
Az... ott hozzárakták a dolgokat. Bizonyos dolgok ott voltak, de másokat hozzáraktak, igen. Például emlékszel arra a kórházas jelenetre, ahol ott voltak azok a testek?

Az a borzasztó folyosó és az a hosszú felvétel...
Pontosan. Az a folyosó, amelyen végigmentünk, nagyon megindító volt. El kell, hogy mondjam, hogy ott még a próbák alatt is mindenki síri csöndben volt. A forgatáson az időnk 100%-ában viccelődtünk a felvételek között, de aznap - és erről most először beszélek - egy teljesen más nap volt, épp amiatt, ami ott volt azon a folyosón. Azt a részt forgattuk először, szóval még csak be sem jutottunk a kórházba vagy két-három órán keresztül. Emlékszem, lenéztem és az járt a fejemben, hogy "Ez a halott fickó... Olyan igazinak látszik." Aztán egyszercsak megmozdult.

Állj!
Esküszöm.

És erről nem szóltak neked?
Nem tudom. Fogalmam sincs. És azt kell, hogy mondjam, hogy ezek a halott testek tényleg nagyon jól meg voltak csinálva, de voltak élő emberek is, akik szerte-széjjel feküdtek, hogy friss hullaként felvegye őket a kamera. 

Az igen. De ez a film a szereplőktől kezdve a jelmezeken át, a hangkeverésig nagyon komoly. Semmivel nem viccelnek. Érezhetően más érzés egy Éhezők Viadala forgatáson részt venni?
Nézd... Hasonló élményben először a Benjamin Button különös életének forgatásán volt részem, ahol olyan színészek voltak, mint Brad Pitt, Taraji P. [Henson], Cate Blanchett és Tilda Swinton. Bár velük nem igazán forgattam. Gyakorlatilag mindvégig Tarajival dolgoztam. Itt meg ott vagyok egy forgatáson és az egyik jelenetben Woody Harrelsonnal forgatok, a másikban Philip Seymour Hoffmannal, a harmadikban Julianne Moore-ral, majd Josh Hutchersonnal. Végigmegyek ezen a listán, - amelyen persze Jennifer Lawrence is rajta van - amelyek olyan emberek vannak, akik úgy nőttek fel, hogy imádták a munkájukat, és teljesen más érzés ilyen emberekkel körülvéve lenni, akik ennyire sikeresek a munkájukban.

Kihagytad Elizabeth Banks-et. Van egy klassz videó, amelyben azt mondja, "Jennifer Lawrence-nek alapvetően pénisze van..."
Ez olyan Elizabeth-esen is hangzik.

Jennifer tényleg olyan sokat viccelődik, mint ahogy látszik? 
Valószínűleg még többet. És ez csak fokozódik, ha nem forog a kamera, mert vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem mondhat ki, amikor forog a kamera. De ő ilyen. Vicces és vidám és tényleg nagyon szép is. Ez olyan, hogy amit látsz, azt kapod. Nem színlel. Tetőtől talpig őszinte ember. És hiteles emberekkel veszi magát körül. Azt szokta mondani, hogy "Olyan emberekkel veszem körül magam, akik megmondják azt is, hogy 'nem'." Azt mondta a minap, hogy "Olyan emberek vannak körülöttem, akik azt is megmondják, ha valami borzalmasan néz ki rajtam." Tényleg nagyon szerény, és ez nagyszerű, mert még csak 23-24 éves.
Forrás: Elle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése