2014. december 13., szombat

Francis Lawrence búcsúcikke Philip Seymour Hoffmanról

Francis Lawrence egy csodálatos cikket írt az Entertainment Weeklybe a nemrégiben elhunyt Philip Seymour Hoffmanról és arról, milyen volt vele együtt dolgozni a Futótűz és a Kiválasztott forgatásán.


Phil összetett személyiség volt: félénk, magányos, vicces és hihetetlenül okos. Ugyanakkor kitartó is. Amikor először dolgoztunk együtt a [2013-as] Futótűzön, ahogyan a legnagyszerűbb színészek teszik, egyfajta védekező mechanizmust kapcsolt be. Először csak kóstolgatta a vizet, amíg nem látta munkája eredményét. Volt egyfajta elvárása magával és a körülötte lévő emberekkel szemben. Amikor azonban dolgozott, nagyon elégedett volt. 
Az első film után sokkal nagyobb bizalommal és tisztelettel fordult felénk a Kiválasztott filmek forgatása alkalmával. Beszélgettünk gyerekekről, családról, de sokat beszéltünk a történetről is. Hogy őszinte legyek, sokkal többet tanultam tőle a színészetről, mint bárki mástól, akivel együtt dolgoztam. Mindenben az emberiességet kereste. Ezt az eszmét követte, ez volt az egyik oka, hogy ilyen nagyszerű színész lett. Ez volt az a többlet, amit hozzátett a karakteréhez, és ezen [Éhezők Viadala] filmek világához. Rossz kezekben Plutarch [Havensbee] egy kapitóliumi rajzfilmfigurává válhatott volna, ő azonban rá akart jönni, mi az, ami ezt a karaktert igaz emberré teszi. Az, ahogyan elkészített egy jelenetet, senki máshoz nem volt hasonlítható. Hihetetlen. Nagyon hálás vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele.

Philip Seymour Hoffman véletlen kábítószer túladagolás során hunyt el New Yorkban.
Forrás: EW

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése