2014. december 9., kedd

Robert Knepper fia miatt vállalta el Antonius szerepét

Robert Knepper olyan színész, aki karrierje során TV-s és filmes mellékszerepek között válogathatott, amikor azonban felmerült a lehetőség, hogy szerepelhessen Az Éhezők Viadalában, nem tehetett mást, mint hogy csatlakozott a forradalomhoz.

Robert Knepper (jobbra) kollégájával, Jeffrey Wrighttal

Ismerhetjük a Szökésből, ahol az alattomos Zsebes szerepét alakította. Láthattuk a Hősök utolsó évadában vagy a Zöld Íjász illetve a The Flash című sorozatok nemrégiben bemutatott epizódjaiban. Mégsem ismerjük Robert Kneppert igazán.

Knepper olyan színész, aki sokoldalúságra törekszik, aki büszke arra, hogy szembemegy a nézői elvárásokkal, aki nagyon magasan képzett és aki évtizedek óta a legnagyobbakkal áll kamera elé. Olyan színész, aki okkal lehet büszke magára és ez így vagy rendjén. Ugyanakkor Knepper édesapa is.

Ezért aztán, amikor lehetőséget kapott egy - eddig legalábbis csak - cameo szerepre Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. részében, a hagyományokkal ellentétben nem hezitált, hanem ő maga ment a lehetőség elé.
- Elmondom, hogy is történt mindez - meséli kaliforniai venicei otthonában. - A szomszédom a fő díszlettervezője a filmnek. Tavaly nyáron feltettem a jó öreg "Helló, Phil, mi a következő filmed? És igen, nincs benne valami nekem való szerep?" Mire ő azt mondta "Nem tudom, hadd beszéljek a producerrel."
- Soha nem csináltam ilyet. Mindig az ügynökeimre bíztam, hogy gondoskodjanak a szerepeimről. Azt sem tudom Phil ismerte-e a szerepeimet. Remélem, tudta, hogy jó vagyok! Nem tudom, látta-e vajon a Szökést vagy sem. Beszélt a főproducerrel, Nina Jacobsonnal. Azt sem tudtam, vajon ő látta-e a szerepeimet! Ránézett a fényképemre és azt mondta, hogy szerinte akár jó is lehetek. Aztán a szereplőválogató rendezővel folytattam.
- Még mindig tennem kell a dolgomat. Még mindig részt kell vennem meghallgatáson. Úgy hallottam, még négy fickó volt rajtam kívül erre a szerepre, de össze kellett szednem magam, mert a fiam kedvéért meg akartam csinálni. Akkor 11 éves volt, most 12 és nagyon szép pillanat volt, amikor megtudtam és elmondhattam neki, hogy "Hallod, Ben? Szerepelni fogok a következő Éhezők Viadala filmben."

De mi is ez a szerep? Amikor Kneppert Antonius szerepére kiválasztották, a kasszasikert elérő Éhezők Viadala rajongói egy egészen egyszerű okból kifolyólag másztak a falra: Antonius nem szerepel a könyvben. Elméletek születtek, miszerint ő lesz Snow elnök egyik gonosz hadnagya vagy hogy a 13. körzet egyik képviselője lesz.

Robert Knepper a Kiválasztott 1. részében

Az igazság az, hogy végül mindössze két sora lett egyetlen, Sutherlanddel közös jelenetben. Vagy a rajongói spekulációk elterelésére került a filmbe, vagy ami valószínűbb, hogy korábbi szereplistáját arra használják, hogy anélkül vezessenek be egy új karaktert, hogy időt szánnának a bemutatására. Mert megjelenésének első pillanatától kezdve tudjuk, hogy ő rossz oldalon áll. Naná hogy! Hisz mindig gonosz!

Kivéve, amikor nem. Knepper a nagy hírű Northwestern Egyetelemen végezte tanulmányait és két évet Chicagoban töltött, mielőtt a Broadway-re költözött volna át. Itt jól teljesített, olyannyira, hogy amikor 1982-ben megkereste egy TV-s ügynök, azt mondta "Fúj! TV! Nem vagyok én prostituált! Nem fogom eladni magam. Én színházi színész vagyok és ezt akarom csinálni életem végéig." Mire az ügynök így válaszolt: "Rendben, akkor visszahívom, ha betölti a harmincat!"

Knepper ma már nevetve meséli a történetet, de számos TV-s és mozis szereplése ellenére komolyan veszi eredeti szakmáját. De azokat a rosszfiúkat is, akiket alakított Frank Sinatrától kezdve a Star Trek: Új nemzedék orvosáig. Ő egy régimódi karakterszínész.

Most az egyszer azonban Katnisshez hasonlóan ő is feláldozta magát a családjáért. Ez esetben fia, Ben kedvéért.
Forrás: The News Daily

1 megjegyzés:

  1. Én örülök,hogy beleraktál plusznak. Így nem csak Snow és Coin voltak ketten. Szerintem jól jtszotta, csak keveset.

    Viszont a képnél maradva. Én a filmben nem láttam, Ancsi tudsz róla valamit ? Igazából az első előzetesben is benne volt,akkor volt egy másik felvétel is 0:35 ? O:O

    VálaszTörlés