2017. január 10., kedd

Meghiúsult az atlantai Éhezők Viadala Kalandpark terve

A Dubai Mozis Vidámpark mellett elviekben a Lionsgate Atlantába is tervezett egy Éhezők Viadala témájú kaland/vidámparkot, úgy tűnik azonban, anyagi okok miatt ez mégsem fog megvalósulni.

A projekt 2015 elején vetődött fel először, és a tervezett park fejlesztői később bejelentettek egy együttműködési megállapodást a Lionsgate-tel, amelynek értelmében a Vidámpark olyan filmsorozatokra épülne majd, mint Az Éhezők Viadala, a Step Up és a Szemfényvesztők
Az Avatron Park vezetősége azt remélte, meglovagolhatják majd Az Éhezők Viadala sikerét, amely sorozatnak a második-harmadik és negyedik filmjét Atlantában forgatták. 
A park az Allatoona tó közelében épült volna 600 millió dolláros költségvetésből, és nagyjából 700 hektáros területen helyezkedett volna el.
Az építkezés tavaly, 2016-ban kezdődött volna, a park pedig 2019-ben nyitotta volna meg kapuit.

A tervezett Avatron Park látványterve - forrás: Avatronpark.com

A készülő Avatron Smart Park fejlesztési társaságának vezérigazgatója David Garrett egy nyílt levélben tájékoztatta a projekt leállásáról a környékbelieket, és tárta fel, milyen finanszírozási nehézségek állták útjukat:
- Egyik kulcsfontosságú partnerünknek fel kellett függesztenie részvételi szándékát. 

Úgy tűnik azonban, hogy erről a felfüggesztésről nem tudni, hogy átmeneti vagy végleges állapot. A The Daily News Tribune in Cartersville-ben közzétett levélben Garrett így fogalmaz:
- Ha ez egy végleges búcsú, még egyszer, utoljára köszönjük nagylelkűségüket és hogy hittek az AVATRON-ban. Ha viszont csak arról van szó, hogy "még nem" állunk készen a megvalósításra, akkor köszönjük megértésüket és türelmüket.

A döntés azért is kiábrándító a helyiek számára, hiszen egy ilyen nagy beruházás számos munkahely teremtésére alkalmas és persze megnövelné a környékbeli ingatlanok értékét, nem beszélve a turizmus várható fellendüléséről. A környékbelieknek mindezekről le kell mondaniuk. 
Különösképp, hogy egy későbbi, The Atlanta Journal-Constitution-nak írt e-mailből már a projekt végleges lezárására következtethetünk.
- 24 hónapnyi alapos tervezés, adománygyűjtés és azok után, hogy az első, tervezési fázison már túl voltunk, az AVATRON Park Project bezárja kapuit.
Forrás: MYAJC, AJC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése