2016. május 13., péntek

Itt a vége az oldal napi szintű frissítésének

Keserédes pillanat ez a blog életében, mert az a dolog történt meg, hogy valamikor múlt nyár óta először értem utol magam az oldalon. Kitettem minden cikket, amit tudtam, megosztottam jó pár olyan rajongói anyagot, amit arra érdemesnek találtam és lassan kiürültek a raktáraim, elfogytak a tartalékaim. Nem nagyon van több Éhezők Viadala anyagom. :(


Úgyhogy innentől kezdve nem tudom ígérni, hogy ha visszatértek, minden nap találtok valami újdonságot az oldalon. :( Ez amúgy számomra is szomorú, de valahol természetes folyamat, hisz semmi nem tart a világ végéig. Ahogyan azonban arra már korábban utaltam, egyelőre nem érzem úgy, hogy teljesen be szeretnék zárni. Mondom, mire lehet számítani, mi az, amit hoznék, aztán mindenki eldönti, hogy megy vagy visszanéz még :)
  • Ha megnézitek az oldalsávot (asztali gépesek előnyben :), láthatjátok, hogy sok-sok filmje érkezik még a sorozat szereplőinek, amelyek még az Éhezők Viadala időszakban készültek.
  • Ezek közül a Jennifer Lawrence főszereplésével játszódó X-Men: Apokalipszis már május 19-től látható a mozikban, júniusban megnézhetjük a Szemfényvesztők 2-t Woody Harrelsonnal (szívem csücske!!), a rég várt Mielőtt Megismertelek-et Sam Claflinnel. Június 23-tól játsszák a mozik a Függetlenség Napja: Feltámadást, amelyben Liam Hemsworth alakíthat akcióhőst, és néhány mozi biztosan adja majd a Neon Démont, amelyben Jena Malone is felbukkan, majd a július közepén talán érdemes bemenni a moziba a Harc a Szabadsgért című filmért, amelyet Az Éhezők Viadala rendezője, Gary Ross rendezett és amelyben a Boggs-ot alakító Mahershala Ali is látható. Ezekről mindig szólok is időben.
  • Május 20-án biztosan felröppen valami hír az aukcióról, ha így van, arról is írok még. Illetve gondolkodom még egy saját válogatásról a tárgyakból, mi az, amit én izginek tartanék... De ezt sem ígérem.
  • Még mindig nem tudjuk, hogy az Éhezők Viadala Kiállítás hova utazik tovább. Ennek hírét is megosztom majd, lassan az is időszerű volna.
  • Ezen kívül folyamatban van a Dubai Filmes Kalandpark építése, amely október elején nyílik majd elviekben) és a londoni Wembley Színházról is olvashattatok, ahol a történet színházi változata kerül majd bemutatásra. Ezek engem érdekelnek, szintén hoznék róluk híreket.
  • Valamikor nem kizárt, hogy hozok még fanfic fordítást, ha igen, akkor nyáron, most ebben pihennem kell, hosszú volt az Elválaszthatatlanok fordítása, rengeteget ültem emiatt a gép előtt.
  • Még el tudom képzelni, hogy hozok párat az Innen-onnan rovatból és az Ami a filmekből kimaradt... rovatból is. És persze találhatok még olyan (rajongói) anyagokat, amelyeket érdemesnek tartok kitenni.
  • Holnap azért hozok még egy statisztikát, hogy lássuk, mit hoztunk itt össze együtt.
  • Ja, és van még egy Sam Claflin interjúm, bár már az sem Éhezők Viadala témájú. Érdekel esetleg valakit?
Szóval vannak, lehetnek még dolgok, nem akarom még teljesen bezárni a kapukat, de szerettem volna jelezni, hogy a napi szintű frisseket a továbbiakban nem tudom vállalni. Lehet, csak fokozatosan lesz egyre kevesebb anyag, lehet hirtelen, de nem szeretném, ha úgy éreznétek cserben hagytalak benneteket. Remélem, azért szerettétek az oldalt, mindenesetre én élveztem a szerkesztését. :)

24 megjegyzés:

  1. Ancsi ne szabadkozz. Te 100%on voltal az elmult 5evben. Minden elismeresem:) Ha a blog nem lett volna én nem is tudom mi lett volna... De igy minőségi oldal,klassz kozonseg:). Megannyi kedves emlék fut az oldalhoz igy 3ev utan:)
    Egyebkent szerintem az Innen-Onnan egy klassz tovabbgondolas,megha csak a fontosakrol is. Illetve engem a kiallotas is erdekel.Bar eljuta ide is. Marci:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem mindenki nevében megköszönhetem azt a rengeteg munkát, amit értünk, rajongókért tettél. Nagyon megérdemled a pihenést ennyi év után, és nem is akármilyen oldalt hoztál létre. Az első magyar THG rajongói oldal, és azóta vezeti az első helyet (és itt most nem csak a THG-s oldalakra gondolok).
    Teljes mértékben megvan a tehetséged egy oldal vezetésére és remélem nem mondasz fel végleg ezzel, és más filmről is készítesz a jövőben rajongói oldalt.
    Nemrég volt egy poszt, amelyben a THG-t helyettesítő filmekről/könyvekről volt szó. Akkor azt írtam megjegyzésként, hogy nekem az Éhezők Viadalát semmi sem fogja tudni felülmúlni. Ez azóta sem változott, de valahogy mégis sikerült találnom egy olyan könyvet, ami elvonja a figyelmemet a vég keserű érzéséről. Nekem ez a Rick Yancey-től Az 5. hullám. Ez az, ami engem most leköt, idén jön ki a harmadik része könyvben, az első részét pedig már meg is filmesítették. Nekem maga az író technikája is tetszik, ahogy az emberiségről ír és megmutatja, mennyire is gyengék és ostobák tudunk lenni. Remélem egyszer a te színvonaladat elérő oldal is készül majd a trilógiáról. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hátha Nektek is hatásos lesz a "feledésben"
    Köszönöm még egyszer Ancsi, hogy vagy nekünk!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5. hullámról hallottam, még vacillálok, olvasós lesz-e. :)
      Én nyáron elolvastam a Részlegesek trilógiát, az se rossz amúgy. De persze nem ugyanaz. De az nem baj, ha van valami, ami kikapcsolja az ember a hétköznapi világból és az nem lehet állandóan Az Éhezők Viadala.

      Viszont nem akarlak elkeseríteni, de úgy tudom, hogy az 5. hullám filmváltozata megbukott, nem valószínű, hogy lesz folytatás, az én legutóbbi infóim szerint. De nem legyen igazam...

      Törlés
    2. Igen a bukásról én is hallottam, és valóban nem lesz folytatás. Azért még reménykedek hátha. :)

      Törlés
    3. Tavaly év vége felé és idén év elején én is nagyon rá voltam kattanva Az 5. hullámra, olyannyira, hogy blogot is indítottam róla. De 1 hét és néhány cikkfordítás után rájöttem, hogy nekem ez sok. :D Viszont nekem is kicsit segített elterelni a figyelmem Az Éhezők Viadala vége után, annyiban jó volt. Az első könyvet rögtön 2x elolvastam, annyira tetszett, viszont a második annál kevésbé, abszolút nem volt eseménydús, nem is csoda, hogy nem tudják vagy akarják megfilmesíteni. Az első filmmel kapcsolatban is vegyes érzéseim voltak. A színészek nagy része telitalálat volt (Chloë Grace Moretz és Nick Robinson is), kár, hogy nem tudtak többet kihozni a sztoriból, mert a regény alapján lehetett volna egy Éhezők Viadala utód. Mindenesetre kíváncsi vagyok a harmadik kötetre és a lezárásra.

      Törlés
  3. Krajnyák Réka2016. május 13. 18:40

    Annyira megörültem a mikor azt írtad hogy lehet hogy még tudsz hozni fanfic fordítást!
    Nagyon szeretem ezt a blogot köszönöm szépen az eddigi munkáidat!

    VálaszTörlés
  4. Sajnos ez is eljött, de te, Ancsi ne hibáztasd magad! Ahogy Marci írta te mindent beleadtál és idáig kihúztuk. Utána meg lesz, ami lesz. Egy követőre számíthatsz! :) Am szerintem nem én leszek az egyedüli:) Csak azt sajnálom, hogy csak alig fél éve követem az oldalt, de ami késik nem múlik :)

    VálaszTörlés
  5. Esküszöm, azzal a gondolattal léptem fel az imént az oldalra, hogy valami ilyesfajta bejegyzés fogad majd. Legalábbis volt egy előérzetem.

    Bevallom, készültem is erre gondolatban, hogy mit írok majd, de hirtelen semmi nem jut eszembe, azon kívül, hogy köszönöm Neked, Ancsi! Nem tudom, hogy az oldal nélkül mennyire lettem volna hű a sorozathoz (valamilyen szinten biztos, mert Az Éhezők Viadala mégiscsak magáért beszél), de abban biztos vagyok, hogy Te ezt nagyban segítetted, szó szerint éltetted bennünk a tüzet. 2,5 éve vagyok itt, hozzám nőtt a blog, és mindig különleges helyen lesz az emlékeimben ez az időszak. Sajnálom, hogy vége, mert még egy ilyen, mint Az Éhezők Viadala nem lesz, és nem is akarom. Sokszor ugyan nehéz volt lépést tartani (főleg promóidőszakban), bele sem merek gondolni Neked mekkora munka lehetett olykor, ha számomra csak a cikkeid nyomon követése sokszor leterhelt.

    Ancsi, köszönjük a befektetett munkádat! Remek oldal egy remek alaptémával, remek szerkesztő és remek olvasótársakat ismerhettem meg! A közös chatelések és filmnézések, a premierek livestreamjének végigizgulása és még sorolhatnám, minden hiányozni fog!

    Hatalmas köszönet és hála mindenért!

    Dominik

    VálaszTörlés
  6. Örülök, ha jól éreztétek magatokat az oldalon. :)
    Jól esnek szavaitok.

    Mivel én is egy vagyok közületek, ezért - mondom - nem akarom teljesen bezárni magam mögött az ajtót. A többit pedig még meglátjuk.

    VálaszTörlés
  7. Nem szoktam érzelgős lenni, de mikor megláttam a címet, gombóc lett a torkomban. Mire a végére értem... na most már zokogok. Tudom, hogy nem lesz új könyv/film, ezért nemigen lesz miről írni, de akkor is. Nem akarom, hogy vége legyen! De ne értsd félre, egy pillanatig sem hibáztatlak téged, hiszen te mindent megtettél/megteszel az oldalért! Nagyon fogsz hiányozni, amikor vége lesz. :'(
    (Ui: Sam 4ever, én szívesen olvasnám azt az interjút. :))

    VálaszTörlés
  8. Ancsi, én is szeretném megköszönni, hogy egy ennyire minőségi oldalt hoztál össze. 2012 vége felé fedeztem fel, azóta minden nap benéztem ide. Örülök, hogy én is részese lehettem néhány cikk erejéig. Az Éhezők Viadalának vége van, de az emléke, mondanivalója minden rajongó szívében-lelkében megmarad.

    VálaszTörlés
  9. Sajnos csak 2 éve találtam rá az oldalra, de ilyen kevés tapasztalattal is azt tudom mondani, hogy fantasztikus volt ahogy dolgoztál. Rajongók szív3ben örökké élni fog az Éhezők viadala, de sajnos több könyv/film már nem lesz. Köszönöm a sok munkát, amit belefektettél és nagyon örülök, hogy itt lehettem, 3s még ha bármi más érkezik az oldalon itt leszek. :)

    VálaszTörlés
  10. Én csak 2015 decemberébn találtam rá az oldalra. Azóta néhány kivételtől eltekintve minden nap itt vagyok. A régebbi anyagokat is nézegetem és nem csalódom. Bár Ancsi nem árultadel, hogy a mindennapokban mi a foglalkozásod, ha egyszer pályát változtatsz a blogvezetésből biztosan meg fogsz tudni élni!

    Gratulálok a sok éves munkádhoz! Őszinte köszönettel: Tekla

    VálaszTörlés
  11. Érdekes dolgok ezek a megérzések, akárcsak Dominiknak, nekem is volt egy ilyen gondolatom tegnap, amikor feljöttem, hogy itt ma búcsúzás lesz. Bár én az elmúlt hónapokban fokozatosan el tudtam engedni Az éhezők viadalát, az oldaltól nem tudtam elbúcsúzni teljesen. Újra és újra feljöttem, mert tudtam, hogy mindig valami szép, igényes, izgalmas fog várni.
    Soha nem volt az én világom a YA (egyébként, azóta sem), mégis Az éhezők viadala megfogott. Azonban bizton állíthatom, hogy a blogod nélül nem tartott volna évekig a lelkesedésem. Minden novemberben elmentem volna a moziba és ennyi. Neked hála, olvastam sok jó cikket, néztem videókat, előzeteseket, megismertem a stábot és a rajongókat. 2 éve, a Futótűz dvd megjelenésekor voltam itt először egy fanfiction kapcsán és azóta minden nap visszajöttem.
    Tudom/látom mekkora munka, energiabefektetés és idő egy ilyen színvonalú oldal szerkesztése, azonban én szeretném megköszönni!
    Sokat gondolkoztam én is, hogy mit írjak majd az utolsó poszt alá, de annyit beszélgettünk már mindenféléről az utóbbi években itt, hogy végül is csak megköszönöm a sok munkát és a társaságot! - Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm :)
      Azért nem legutolsó ez még, de innentől teljesen bizonytalan a hogyan tovább.
      De örülök, hogy itt voltál, szeretted az oldalt és köszönöm szavaidat, nagyon jól esnek!

      Törlés
  12. Számítottam már erre Sajnálom hogy vége de ennek is el kellett jönnie Fura lesz h már nem lesz minden nap új dolog A minden napom részévé vápt h benézzek ide Köszönöm a munkád én is.

    VálaszTörlés
  13. Nekem hiányoznak a filmek előtti bezsongasok előzetes kibeszelok viruvideok. Egyszóval minden:)
    Egy dijat megerdemelne az oldal. L:)

    VálaszTörlés
  14. Köszönünk mindent!!! :)

    VálaszTörlés
  15. Nem voltam itthon az utóbbi pár napban, ezért eléggé szíven ütött, amikor megláttam ezt a bejegyzést.
    Persze, számítottam rá, hogy előbb-utóbb ez is eljön, most mégis olyan érzésem van, mint amikor kiléptem a vetítőteremből az utolsó film után
    Azt hiszem, három éve találtam rá az oldalra egy Jen interjú miatt, aztán valahogy itt ragadtam. :) Azt hiszem, csak annyit mondanék, hogy nagyon köszönjük a sok éves munkát, a blog nagyon igényes volt, és megérte naponta felnézni a frissítésekért. Azért továbbra is követem majd az oldalt, hátha :)

    Sam Claflin interjú pedig engem érdekel, szóval nyugodtan.

    VálaszTörlés
  16. Hát... Vége :( Nagyon nagyon nagyon (és még sok nagyon) Köszönöm, hogy éveken át olvashattam azt a rengeteg érdekes cikket, amit Te lefordítottál nekünk. A második rész (Futótűz) előkészületei óta naponta többször is jártam az oldalon. Nem tudom szavakba foglalni mennyire hálás vagyok Neked. Sok sikert a továbbiakhoz.
    Ui: Azért még vissza-vissza járok :)

    VálaszTörlés
  17. Jól van, járjatok csak, én sem állok le a forrásaim figyelésével és ha van valami, igyekszem hozni!! :)

    VálaszTörlés
  18. Szia,en tavaly talaltam ra az oldalra. Nagyon orultem neki hogy ennyi ujdonsag van es erdekesseg a filmekkel kapcsolatban.Azota mindig felnezek az oldalra.En eloszor az elso harom filmet lattam utana olvastam el a konyveket,nagyon megszerettem oket,Finnick-et nagyon megsirattam mikor ahhoz a reszhez ertem. Ez alatt a kis ido alatta megszerettem az oldalt,hianyozni fog,de orulok hogy meg fogsz frissiteni,ha nem is rendszeresen. :)
    A Sam interjut en is szeretnem. :D

    VálaszTörlés
  19. SAM interjú!!
    Maradjunk már annyiban, hogy hozom majd valamikor, de szerintem kb jövő hét vége felé. Most már, amikor más dolgaim vannak, azok vannak prioritásban, de ezt is észben tartom !!! :)

    VálaszTörlés