2016. május 31., kedd

Az Éhezők Viadala az Internet kedvenc könyve

És persze a miénk is, szóval biztos többeket érdekel a Bustle cikkecskéje :)


Ha valaki megkérne, hogy találjam ki, mi az Internet kedvenc könyve, valószínűleg valamelyik Harry Potter kötetre tippelnék. (Ha valaha is megpróbálsz egy Harry Potter kötetet kritizálni a neten, ahogy én ezt a hibát már elkövettem, rájössz majd, miért feltételezném ezt.) Ám kiderült, tévedek: a Goodreads szerint Az Éhezők Viadala az Internet kedvenc könyve.

Ez igaz lehet? Az Éhezők Viadalát persze tényleg sokan kedvelik, de létezik, hogy nagyobb népszerűségnek örvend, mint valamelyik Harry Potter kötet vagy akár a Tűz és Jég Dala? Magasan ver minden Jane Austen regényt? Nos, úgy tűnik. A sokak által kedvelt olvasói közösség, a Goodreads olvasói szavazatok alapján állított össze egy listát "minden idők legjobb könyvei"ről, és ezt magasan Az Éhezők Viadala vezeti. Ez azért elég meggyőző.

Persze J.K. Rowling is szerepel a listán, A Harry Potter és a Főnix Rendje a lista második helyén található. A lista többi része eléggé vegyes képet mutat. Úgy tűnik, az internetes közönség jobban kedveli az Alkonyatot, mint a teljes Narnia Krónikái sorozatot, ám Jane Austen Büszkeség és Balítélete mindkettőt megelőzi. A Micimackó épp csak befért a legjobb 100-ba, de Nicholas Sparks Szerelmünk Lapjai sem sokkal feljebb található.

Az Éhezők Viadala első helye annyira meglepett, hogy úgy döntöttem, kiteszem a hírt Twitterre, hogy megerősítést vagy cáfolatot nyerjek.

Kiderült, a Goodreads-nek igaza volt. az Internetes közönség tényleg imádja Az Éhezők Viadalát. Persze a kedvenc könyv még mindig nem ugyanaz, mint a legjobb könyv, mégis mindkettő egyformán meglepő. Amikor azonban a Priceonomics összeállított egy listát a Goodreads-en legmagasabb értékelést nyert könyvekről, a Kázmér és Huba Összes vitte el a pálmát. De tudjátok mit? Tökre megérdemlik.
Forrás: Bustle

3 megjegyzés:

  1. Krajnyák Réka2016. május 31. 20:28

    De jó úgy örülör!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Szerintem tök jogos a felvetés. Bármennyire szeretem a sorozatot, én is inkább a Harry Potterre tippelnék :)

      Törlés