2011. augusztus 4., csütörtök

A könyv

Üdv mindenkinek Az Éhezők Viadala blogomon! :)


Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé.
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Amikor a másikomon megkérdeztem, ismeritek-e a történetet, sokan feleltetek úgy, hogy nem, ezért arra gondoltam, hogy az első hetekben összefoglalnám a történetet. A könyv 27 fejezetre bontott, alkalmanként 1-1-et foglalnék össze, úgy, hogy közben megmutatnám, ki fogja alakítani az adott szereplőt, illetve ha találok, forgatási képeket és hasonlókat tennék fel. Közben talán néhányatoknak megjön a kedve ahhoz, hogy elolvassa a könyvet, és ne az én szememen keresztül lássa a történetet és még közelebb kerüljön az emberhez. 
Noha várhatóan - ha akkora nem is - de hasonló őrület lehet ebből is, mint az Alkonyat-sorozatból, főleg, hogy a könyvnek van további két része is Futótűz és Mockingjay [Fecsegőposzáta - ami egy jelkép a könyv  során], és odakinn már nagy siker maga a könyv is, és a film előkészületeit is egyre nagyobb érdeklődés övezi.


A Futótűz egyébiránt nálunk is megjelent már, a linken olvashattok róla pár szót.
A Mockingjay - több helyről olvasva rémlik (csak) ez - talán novemberben fog megjelenni magyar fordításban. Arról egy olvasói véleményt tudok berakni, de lehet, hogy várok is vele kicsit, mert a fő lényeget elárulja, és lehet, hogy azt nem mindenki szeretné még tudni ezen a ponton, itt a legelején. Kommenteljetek vadul, ha mégis nagyon kíváncsiak lennétek! ;)

Másrészt viszont: Vigyázat! Ez nem egy habos-babos lányregény. Érdekes, iszonyú izgalmas, de vannak benne kőkemény dolgok, amiket érzelmileg nem könnyű feldolgozni. De ezzel együtt is érdemes talán elolvasni - kezdetnek - az Éhezők viadalát!

Szóval érezzétek itt jól magatokat, és ígérem még ma vagy holnap este jön az első rész összefoglalása, a főszereplők megismerése! :) Gyertek!!



5 megjegyzés:

  1. Jaj, de rég írtad! Csomót változott az írásstílusod - magabiztosabbnak tűnsz :)
    Tényleg, innen is, a net messzi-messzi csücskéből is további sok sikert, Ancsi! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát, ööö a napi letöltésszám azóta nagyságrendileg 100-200-szorosára változott, és ezzel nem túlzok :)
      Ekkoriban még nem tudtam, érdekel-e majd valakit ez a dolog, tényleg lesz-e belőle "új Alkonyat", ami a népszerűségét illeti. Bár az önmagában nem lep meg, hogy ennyire nagy világjelenség lett a sorozatból, az oldal iránti érdeklődés nagyságrendje viszont igen.

      Meg hát azóta 1650 bejegyzés is mögöttem van, gondolom, ez is járt némi tapasztalatszerzéssel :)))

      Azért furcsa, hogy visszanéztél ide, a gyökerekhez :)))
      Mondjuk néha nekem is nosztalgiázni támad kedvem, szóval azért megértelek.

      Törlés
    2. Ma nekem is nosztalgiázni támadt kedvem :)
      Olyan érdekes érzés az első bejegyzésedet olvasni :) Nagyon sajnálom,h nem találtam előbb az oldaladra :P De most,h rátaláltam már semmivel nem tudsz elüldőzni innen :DDD
      Ui.: Az enyém az oldalon a 3. bejegyzés :DDDD xDDD

      Törlés
    3. Szia Ancsi! Fú.. nagyon fura ide ellátogatni! Elképesztően kitartó voltál még akkor is amikor az elején nem is volt komment.Nagyon megváltozott fogalmazásod. Jó írányba! :)
      Arra lennék kíváncsi, (ha nem túl titkos) hogy hány oldalmegjelenítésnél tart most az oldal összesen. :)
      Bori

      Törlés
    4. :)
      Jelen pillanatban 2.159.xxx a megjelenítésszám. A vége sem titkos, csak az változik, még mindig napi 1.000 körül van az oldalletöltés (hétköznap már kicsit alatta, a vasárnap valamiért erősebb ;)

      Hogy a fogalmazásom változott-e, azon lehet vitatkozni, azért én idősebb vagyok annál, hogy így legyen. Hogy a fordított cikkeket esetleg jobban át tudom adni azóta, az valószínű.

      Amúgy az elején nem hogy komment nem volt, letöltés se sok. Mondtam az előbb a napi 1.000-et, akkor tedd hozzá, hogy az első 2 hónap 400-410-es HAVI (nem napi :) letöltésszámmal ment.
      Szerettem ezt a dolgot és érdekelt. És tényleg nem volt magyar forrás. Tudtam, hogy ha ismertebb lesz a sorozat, többen idetalálnak, de hogy ennyire sokan, arra én sem számítottam :)

      Furcsa látni a végét, de egyszer ezt is el kell majd engedni...

      Törlés