2017. február 7., kedd

Hamarosan a könyvesboltokban a Vörös veréb!

Nem tartozik szigorúan az oldal témájához, viszont több kapcsolódási pontja is van Az Éhezők Viadalának a Vörös Verébbel, ezért ajánlom most figyelmetekbe a könyvet.

Egyrészt mert a regényt ugyanaz az Agave kiadó adja ki, amely Az Éhezők Viadalát is elérhetővé tette számunkra, másrészt pedig mert a könyvből készülő filmet Az Éhezők Viadala főszereplőjével, Jennifer Lawrence-szel forgatják, szintén Az Éhezők Viadala filmek rendezője, Francis Lawrence vezetésével ráadásul itt Budapesten, immáron több, mint egy hónapja, így nem lennék meglepve, ha rajtam kívül másokat is érdekelne a könyv.

Kép: Agave
A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

A lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.

A Vörös veréb a nyugalmazott CIA-tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A kötet 2014-ben elnyerte a rangos Edgar-díjat, és Jennifer Lawrence főszereplésével Francis Lawrence forgat belőle filmet Budapesten.

A regény a héten, február 9-én jelenik meg, jelenleg pedig 35%-os kedvezménnyel előrendelhető a kiadónál. 
Természetesen senkit nem szeretnék rábeszélni, érdekem ezúttal sem fűződik az ajánlóhoz, egyszerűen csak izgalmasnak tartom, hogy megjelenik, ráadásul épp mostanában a regény! Ha valaki hozzájut és elolvassa, örömmel fogadom az ajánlókat is, pláne mert minden lelkesedésem ellenére én biztos nem a kiadótól rendelem elő, hanem majd később szerzem be. 

Fülszöveg és előrendelési lehetőség: AgaveKiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése