2013. június 2., vasárnap

A Futótűz jelmeztervezői

Talán ez az a rész még a CapitolCouture oldaláról, amelyről érdemes megemlékezni, mert ha ők kapitóliumi divattervezők, akkor nyilván az ő kezük munkájához lesz köze a Futótűz (kapitóliumi) jelmezeinek is.

Trish Summerville

Az avantgárd feketéért való rajongásával és az egyszínűség iránti érzékével Trish Summerville csendesen vette át a hatalmat a divatvilág felett. Eredetileg hétköznapi viseletekre koncentrált, divattal kapcsolatos ambíciói nemrégiben vettek drámai fordulatot, amelynek hatására az idei év egyik legkeresettebb divattervezője lett. Trish elsősorban megrendelőire koncentrál, megpróbálja elérni, hogy "attól, amit kínálni tudok számukra, a vevők magabiztosnak és elegánsnak érezzék magukat."
Trish inspirációs forrásai folyamatosan bővülnek: átvesz elemeket az állatvilágból, a természetből, a művészetből és építészetből, az utcai divatból és sokszor akár abból is, hogy egyszerűen megfigyeli az embereket a városban. "Folyamatosan keresem a kapcsolatot új és izgalmas tervezőkkel, és figyelem az izgalmas megjelenéseket a divatban, mind a kifutón, mind pedig az utcán is." - mondja. "Mivel minden egyes vevő és munka más-és-más, mindig van valami újdonság vagy más megközelítés, amely frissen tartja az elképzeléseket, és amely utat biztosít a vevő saját stílusához." Mivel saját stílusában sincs hiány, biztosan tudjuk, hogy tökéletes választás a Kapitólium számára, és izgatottan várjuk következő lépését.


Tex Saverio

Fantasztikus történetek és az anime művészet éteri sajátosságából merítve Tex Saverio túlvilági hangulatot kölcsönöz a kapitóliumi divat számára. A drámai hatású díszítéseket és a kivitelezésre és megalkotásra való kemény koncentrációt előnyben részesítve nagy hatású terveket hoz létre, munkájának kedvenc része pedig az, hogy "A fantáziát a valóságba ültessem".
Jövő évben Tex új divatvállalkozásba kezd, amelynek következményeképpen lehetőséget biztosít a Kapitólium polgárainak, hogy megszerezzék hőn áhított munkáit: "Jövő tavasszal elindítok egy utcai viseletekből álló kollekciót, drámai terveimet hétköznapi extravaganciába ültetve." Alig várjuk.

Tex Saverio volt Katniss esküvői ruhájának egyik tervezője, további munkáiból pedig a CapitolCouture EZEN oldalán találtok válogatást.

Juun. J

Juun. J kortárs hatásokkal és merész szerkezetekkel a felsőruházatokat emeli egy magasabb szintre. Több, mint húsz éves divattapasztalattal a háta mögött, Juun az inspiráló sokféleségben találja meg az értéket. "Inspirációim forrása nem szűkül le egyetlen dologra." - mondja. "Tény, hogy bármiből ihletet tudok szerezni a munkámhoz, legyen az a város, zene, művészet, formák, emberek."
Ebben a szezonban Juun. J leginkább könnyű dzsekikkel és ballonkabátokkal jelenik meg, hogy számunkra, itt a Kapitóliumban a könnyű tavaszi ruhatárunk tökéletes kiegészítőjét biztosítsa. Semmi kétség, a rá jellemző erős vonalak és merész összeállítások továbbra is jellemzőek maradnak: "Filozófiám lényege az újraalkotás. Mindig élvezem a klasszikus darabok újragondolását: akárcsak egy receptben, majd meglátják, az én kollekcióimban minden szezonban fejlődnek az elemek."

Juun. J nevéhez Peeta esküvői öltönyének tervezése fűződik, munkáiból pedig szintén a CapitolCouture EZEN oldalán találtok további képeket.

Nicholas K

Saját stílusukat "városi nomád"-ként jellemezve, a férfi és nő testvérpárból álló  páros (Nicholas és Chris) a természetes elemeket éles vonalakkal kombinálja, ezáltal a kapitóliumi divat esztétikáját egy parázsló kiegészítéssel teszik teljessé. Nic maga különlegesen nagy hangsúlyt fektet az anyagokra, állítván "A természetes anyagok használata segít abban, hogy megtestesítsük azt, amit a Nicholas K egy férfiről vagy nőről gondol." Azáltal, hogy a duó létrehozza, nem pedig megjósolja, milyen trendek várhatóak, arra kuszálnak, hogy olyan hétköznapi viseletet alkossanak, amelyben az ember nagyszerűen érzi magát és fenomenálisan néz ki.
Chris azt mondja, "Az élet az oktatás során megszerezhető tapasztalásokról szól, és arról, hogy megpróbálunk tisztában lenni saját világunkkal... [Ezzel szemben] mi az egyedülálló élményeket értékeljük nagyra, és az olyan dolgokat, amelyek jól elkészítettek és egyensúlyt mutatnak. Az eszközök, a tervezés és a kivitelezés egysége által érzik a vásárlók, ha jó dolgokhoz jutnak. Amikor az ember megvesz valamit, ami mindezt magában foglalja, a végtelenségig ünnepel és új tapasztalatokra tesz szert. Reméljük, ez az, amit mi is kínálunk."

A testvérpár divatsúdiójának néhány munkáját is megtekinthetitek a CapitolCouture oldalán, ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése