2017. július 27., csütörtök

Mégsem lesz orosz Éhezők Viadalához hasonló valóságshow

Nemrégiben kellett volna elindulnia Oroszországban annak a valóságshow-nak, amelyről annak kapcsán olvashattunk, hogy az Éhezők Viadala egyfajta rémisztő megvalósulása. Most úgy tűnik, a hír kamu volt vagy legalábbis pénz nem volt a megvalósulására, mindenesetre nem indul el. Részletek a Dailymail cikkében.

A megvalósulni készülő Éhezők Viadala kamunak bizonyult: A játékosok, akik arra a szibériai valóságshowra jelentkeztek, amelyben nem lett volna tiltott a játékostársa meggyilkolása vagy erőszakolása, átverve érzik magukat, mióta kiderült, a műsor mégsem valósul meg.

  • Több százan jelentkeztek szerte a világból, hogy részt vehessenek a Game2: Winter című műsorban.
  • Az Éhezők Viadala jellegű valóságshowban egy távoli szibériai szigeten került volna megrendezésre.
  • Itt medvékkel és minusz 50 fokos hőmérséklettel kellett volna szembenézniük a játékosoknak.
  • A műsor készítőjeként elhíresült 39 éves orosz üzletember, Yevgeny Pyatkovsky bejelentette, hogy a műsorról szóló hírek célja csupán szenzációhajhászás volt.
  • A szóban forgó műsort széles körben fogadták éles kritikával, miután olyan kijelentések jelentek meg a műsor kapcsán, hogy "Minden megengedett. Verekedés, alkohol, gyilkosság, nemi erőszak, bármi."

A rendkívüli show - amelynek játékszabályai nem tiltották volna a nemi erőszakot vagy akár a gyilkosságot sem - jelentkezői most dühösek, miután a műsor szervezői bejelentették, hogy az egész csak kamu volt.
Szerte a világból több száz játékosjelölt jelentkezett, hogy részt vehessen az Éhezők Viadala-stílusú műsorban, amelynek során egy szibériai szigeten éltek volna, ahol medvékkel és minusz 50 fokos hőmérséklettel kellett volna szembenézniük.
Nemrégiban azonban Yevgeny Pyatkovsky, 39 éves orosz üzletember bejelentette, hogy az egész csak szenzációhajhászás volt, amely dühös támadást váltott ki a világ minden tájáról érkező játékos jelöltekből, akik készen álltak rá, hogy 9 hónapot áldozzanak életükből az online TV showra.
- Csak egy álhír volt, amely a piackutatásomat segítette - nyilatkozta Pyatkovsky, bár korábban olyat is állított, hogy az orosz hatóságok nyomására törölték a műsor terveit.

Pyatkovsky megígérte, hogy minden játékosjelöltnek visszafizeti a repülőjegye árát, aki készen állt, hogy Szibériába utazzon a játék kezdetére. A műsort széles körben fogadták éles kritikával, miután tavaly olyan kijelentések jelentek meg a műsor kapcsán, hogy "Minden megengedett. Verekedés, alkohol, gyilkosság, nemi erőszak, bármi.
Márciusban Pyatkovsky azt nyilatkozta:
- Biztos vagyok benne, hogy lesznek verekedések meg minden. De ami azt illeti, nem félünk a negatív kritikáktól, ha mindez megtörténik... visszautasítunk majd minden kártérítési igényt még akkor is, ha egy játékost megölnek vagy megerőszakolnak. [...] Nem fogunk beleavatkozni a résztvevők közötti kapcsolatokba, szexuális életüket sem követjük nyomon, hisz kameráink nem lesznek képesek a sziget minden zugában minden mozdulatot követni. [...] A játékosok szabadon alkothatnak majd párt vagy szövetséget, és nem lesznek korlátok és szabályok a szexre vonatkozóan. [...] Ha valaki pedig teherbe esik és sikerül is kihordani a babát, azzal sincsen semmi gond.

Medvetámadásra is készen kellett volna állnia a játékosoknak.

Pyatkovsky megígérte, hogy a műsor előtt kiképzik majd a játékosokat, hogyan viselkedjenek, ha egy vad medvével találkoznak a szigeten, ahol 2000 kamera vette volna a hét minden napján 0-24-ben a játékosok minden legtöbb mozdulatát.
Az orosz vállalkozó most azzal dicsekszik, mekkora marketing-guru, miközben a háttérben a várományos játékosok szorongatják. Több tucatnyian várták, hogy a hetekben elkezdődhessen a játék.
A 28 éves magadani Timur Akchurin azt mondja, a szervező ezzel csak megerősítette az emberekben azt a tévhitet, hogy Oroszország egy ellenszenves és nem túl vonzó ország. "Az oroszok most szégyellhetik magukat." - fogalmazott. - "Csaló vagy." - Tette még hozzá.
A szervezőt rengetegen támadják azok közül is, akik abban reménykedtek, részt vehetnek a műsorban és azok közül is, akik a magát a műsort várták nagyon.

A dühös Yana Ivanova felvetette:
- Azt javaslom, valósítsák meg a projektet egyetlen résztvevővel. Tegyünk ki valakit a tajgán, szereljünk a fejére egy GoPro-t [kamerát], tegyünk egy nyomkövetőt a se***ébe, hogy aztán később megtalálhassuk a testét. Rengeteg pénzt lehetne keresni az erről szóló videók eladásából. 

A svéd Mats Goldberg így fogalmazott:
- Nem szeretem, ha olyan ostoba módon csinálnak bolondot belőlem, mint ez az orosz milliomos, Yevgeney Pyatkovsky.

Az 56 éves Pavel Glotov, akinek hatalmas támogatottsága volt a résztvevők online szavazásán, azt állította, hogy a szervező egy csaló, ő maga nagyon feldúlt és hogy ezáltal egy remek és csodálatos elképzelést aljasítottak le.

Fyodor Pavlov így panaszkodott:
- Yevgeny bolondot csinált belőlünk. Most hogyan magyarázzam meg a támogatóimnak, hogy olyan naiv vagyok, mint egy újszülött?

Mások azonban úgy tudják, csak akkor fulladt be az elképzelés, amikor Pyatkovsky-nak nem sikerült elegendő szponzorációt gyűjtenie, hogy a műsor megvalósulhasson.
Andrey Ryshkov ugyanis így nyilatkozott.
- Egyetlen okból nem fog csupán megvalósulni: ez pedig a pénz és a szponzorok hiánya. Ha ez a kettő rendelkezésre állna, minden felmerülő probléma gyorsan megoldódna.

A 28 éves Oksana is szeretett volna részt venni a műsorban.

A lehetséges játékosok között volt a 28 éves Oksana Shiganova is, aki így mutatkozott be:
- Vérbeli szőke vagyok, egy olyan lány, aki szereti a ruhákat, műkörme van és imád vásárolni. Imádom magamat és nyilvánvalóan nem maradnék életben segítség nélkül. Viszont épp ezért lenne érdekes követni a sorsomat.
A műsor egyébként különleges katonai egységekben szolgálókat és szabadtéri sportokat kedvelőket vonzott.
Forrás: Dailymail

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése