2016. augusztus 14., vasárnap

Jövő héttől: Fanfiction-sorozat érkezik!

Mint arról már korábban írtam, jövő vasárnaptól egy új fanfiction sorozatot olvashattok - vasárnaponként. Azóta jobban belemélyültem a dologba és rájöttem, hogy a ficsorozat, amit kinéztem, nem is ér véget 11 rész után, hanem egy összesen 3×11 fejezetes sorozat része, amelynek címe A 12. körzet hamvai.

A sorozat a következő "kötetek"-ből, azaz 11 fejezetes részekből áll.

1. A Lista - "A lista, amelyet Dr. Aurélius-szal állítottunk össze, lyukat éget a zsebembe. A rohamokat kiváltó okok listája. Azon dolgoké, amelyeket igyekeznem kellene elkerülni." - Peeta hazatér a 12. körzetbe. A 12. körzet hamvai sorozat első kötete. - Peeta szemszögéből


Ez az a sorozat, amelyet 2016. augusztus 21-től (várhatóan) október 30-ig olvashatnátok. Amint írtam, ezúttal népszerűség alapján kerestem, a sorozatot sokan szerették kint és ahogy elkezdtem fordítani, úgy érzem, nekünk, nektek is tetszeni fog.
Igen, tudom, hogy olvastunk már egy hasonló történetet Katniss és Peeta háború utáni hazatéréséről és hogy az elég erősen él bennünk ahhoz, hogy nehéz lehessen felülmúlni. Viszont ahogy elkezdtem dolgozni a történeten, úgy látom, hangulatában ez is hasonló, megfelelően történet- és karakterhű,  nem mond annak szögesen ellent, szóval talán nem lesz rá panasz. :)

Ha megszeretitek a sorozatot éééés van igény a folytatásra, akkor egy hónap pihi után (de ez a hónap november lesz, amikor egy kis nosztalgia szerintem azért be fog figyelni!) elindulhat a következő rész, a ...


2. A Jó Feleség - "Borzasztó feleség vagy, drágaságom." Csúnyábbat is mondott, így aztán, talán, mert aznap már másodjára hallom, könnyekben török ki. - Katniss rájön, hogy a házasélet nem egyszerű. A 12. körzet hamvai sorozat második kötete.
Terveim szerint ez a sorozat segítene át minket a legsötétebb téli időszakon és december 4. és február 12. között olvashatnátok. Aztán ismét szusszannék kicsit, de!

Ha még mindig nem lenne elég, a sorozatnak van egy harmadik kötete és személy szerint engem talán az érdekel a legjobban.
3. A NagyMentor - "Édesem, nem szeretnél beszélni inkább anyáddal vagy Annie-vel vagy valakivel? Esetleg Johannával? Vagy egyáltalán egy nővel? Nem tudom, mit vársz, mit mondjak neked." A gyermeknevelés kalandjai mindannyiunk kedvenc alkoholistájának szemszögéből. A 12. körzet hamvai sorozat befejező kötete.
Ha minden jól megy, ez a rész a tavaszt hozná el nekünk és 2017. március 19-től május 28-ig lehetne életünk része - szokásosan vasárnaponként.

Senkit nem szeretnék nagyon feltüzelni az első rész előtt, bár tudom, ezek elég jól hangzanak. A bevezető rész azonban egy prológus, aránylag rövid lesz, szóval készüljetek így rá, ne érjen titeket csalódás. A további részek hosszabbak lesznek, de kicsit így is rövidebbek, mint az Elválaszthatatlanok fejezetei. Nem sokkal amúgy, csak annyival, hogy nekem beláthatóbb fordítani :)

A fic-en kívül már ígérni sem merek semmit. A nyár folyamán a forrásaim nagy része leállt. Ahol egyáltalán megy még valami, azt igyekszem követni, de ott is inkább az egyéb projektek futnak, cikkeket már egyáltalán nem találni. De azért még időről-időre szétnézek... Nem adom fel.

5 megjegyzés:

  1. én nagyon várom :) biztosan fogom olvasni rendszeresen

    VálaszTörlés
  2. Juj de jó alig várom hogy olvashasam az az összes kotetet

    VálaszTörlés
  3. Részemről lesz igény az összesre :D Nagyon szépen köszönöm/köszönjük, hogy még nem adod fel!
    Nekem az Elválaszthatatlanokkal pont az volt a bibi, hogy túl hosszú volt és a monitor miatt már fájt a szemem. Na de azóta már beszereztem egy újat, és személy szerint jobban örülök, ha egy kicsivel rövidebb lesz. Olvasásra testileg-lelkileg felkészültem, már csak a nyár végét kell emésztgetni .D

    VálaszTörlés