2016. július 22., péntek

A Lionsgate még nem mondott le Az Éhezők Viadala folytatásáról

Nem szeretek "nesze semmi, fogd meg jól" típusú cikkeket kitenni, de ez a cikk, amiből idézek, most jelent meg annak kapcsán, hogy a Lionsgate nemrégiben felvásárolta a Starz stúdiót is.

A Variety cikke egyébiránt azt elemzi, volt-e értelme ennek a beruházásnak, mert némely Wall Street-i elemzők azt mondják, ezzel adósságba verte magát a filmstúdió. A stúdió fejesei persze ellenkeznek, de azért Michaels Burns, a Lionsgate alelnöke elejt egy olyan mondatot, miszerint: "Megtanultunk néhány dolgot az elmúlt években. Valószínűleg néhány filmet elkapkodtunk." Mondjuk, hogy itt mire gondol, azt nem fejti ki.

Az elemzők nyilván arra hivatkoznak, hogy nincs olyan nagy film most a filmstúdió tervei között, mint az elmúlt években [Az Éhezők Viadala], mire kiderül, hogy a Lionsgate a Power Rangers-ben bízik. Persze a Lionsgate-nek TV-sorozatai is vannak, amelyek közül az egyik legismertebb az Orange is The New Black című, amely azonban a várakozások ellenére egyetlen Emmy-díjra sem lett jelölve.

Mielőtt beidézném a cikk tényleg ránk vonatkozó részét, megjegyezném még azt is, hogy jártak a Beavatott-rajongók: miután a Lionsgate - a többször már bevált módon - szétszedte az utolsó kötetet, ám annak első filmje teljes bukás lett, a könyv második feléből készülő utolsó filmet viszont már nem jelenteti meg a mozikban, úgy hírlik TV-film lesz csak belőle. Franchise-rajongóként azt hiszem, jobban nem lehet kics***ni az emberrel.

Na, de akkor a Variety cikkéből Az Éhezők Viadalára vonatkozó rész:
Bár Katniss utazása véget érhetett Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részével, a Lionsgate további lehetőségeket keres, hogy elmélyülhessünk Panem világában. A stúdió színpadi show-t készít [amelynek úgy hírlik, csúszik a bemutatója], kalandparkokat tervez, és keresi a lehetőségeket, hogy mind az Alkonyat, mind Az Éhezők Viadala világát még szélesebb körben bemutathassák.
- Azt kell, hogy mondjam, hogy egy ilyen nagyszabású világjelenség esetében nincs az a stúdió, amely ne keresné az előzményfilmek, folytatások, spin-off-ok lehetőségét - mondta Jon Feltheimer [a Lionsgate vezérigazgatója]. - Szerintem Az Éhezők Viadala nagyszerű termékünk. Izgalmas világa van.
Forrás: Variety

És ahogy nézem, a gondolatot a MoviePilot továbbvitte és egy hosszabb cikkben kifejti, mire is számíthatunk esetleg. Majd hozom a cikket valamikor :)

4 megjegyzés:

  1. Kár a Beavatottért... :( Bár a harmadik film valóban nagyon gyenge lett.

    Nem bánnám ha lenne folytatása viszont az Éhezők Viadalának. Nagyon hiányolom a történetet és egyáltalán nem tudom, mivel tudnám helyetesíteni.

    VálaszTörlés
  2. Wow ez nagyon jó hír😊😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy szerintem nincs konkrét információtartalma és úgy sejtem, a stúdió is csak a "csinálni kellene valamit, hogy dőljön már a pénz" állapotában van a dolognak. :/
      De én itt vagyok, ha bármi alakul, újult erővel tudom folytatni.

      Törlés
  3. A könyvek és a négy film alatt úgy érzem, hozzám nőttek a karakterek. Mindegyiket, egytől-egyig megkedveltem a saját mércéjükhöz képest (még Snow és Coin elnökben is találtam kedvelni valót).
    Pont ezért is tartok az előzményfilmektől vagy spin-off-tól. Persze ezt nem azt jelenti, hogy ellene vagyok, vagy, hogy nem nézném meg, mert kíváncsi vagyok rá, de valahogy mégis hiányoznának a megszokott karakterek/színészek.

    VálaszTörlés