2015. június 25., csütörtök

Még újabb képek Tim Palen Fényképek Az Éhezők Viadalából című könyvéből

Most már kevéssé Tim Palent, sokkal inkább a könyvet reklámozzák a legfrissebben megjelent cikkek, képekkel, amelyeket vagy nem láttunk még, vagy nem ebből a könyvből, és ezekhez most magyarázatok is származnak a W magazin és a People magazin jóvoltából - valószínűleg az eredeti könyvből. Mondjuk itt most olyan sok mindent olvashatunk, hogy szinte feleslegesnek is érezném megvenni a könyvet még akkor is, amúgy tényleg érdekelne.

Mielőtt Az Éhezők Viadala több milliárd dolláros üzleti vállalkozássá lett volna, Suzanne Collins disztópikus regényeként indult. A könyveknek voltak ugyan hívei, de nem elegendően ahhoz, hogy a belőlük készülő filmekből kasszasiker váljék - ez leginkább a Lionsgate, a sorozat mögött álló filmstúdió marketing stábjának köszönhető,  és az ő ügyeletes zsenijüknek, Tim Palennek (akit nemrégiben neveztek ki a stúdió reklámosztálya vezérigazgatójává). A stúdiónak úgy kellett kampányolnia a valódi üzenettel bíró filmek mellett, mint a politikusoknak a választásokkor, és el kellett terelni a figyelmet olyan veszélyes tényekről, miszerint ebben a történetben gyerekek gyilkolják le egymást.
- Jelmondatainkat Suzanne Collinstól idéztük, akinek könyvei azt mutatják be, hogy a háború hogyan tesz tönkre mindent. - magyarázza Palen. - Tehát kerülnünk kellett mindent, ami túlságosan az agresszióra helyezi a hangsúlyt vagy dicsőítette volna az erőszakot. Egyetlen eszközünk maradt csak, Jennifer Lawrence arca.

Akkoriban Jennifer Lawrence még nem volt a világ legértékesebb színésznőinek egyike, de azért karrierje beindult már. Az ígéretes fiatal szereplőgárda többi tagjának csillaga is a filmeknek köszönhetően emelkedett fel. Történetesen a fiatalok átalakulásában rejlő lehetőségek volt az egyik témája a könyvnek is.
- Az első sorozat karakterposzter alkalmával minden karaktert profilból fotózunk. - meséli Palen a művészi fotókról, aki maga is gyakorlott fotós. Az Assouline gondozásában június 29-én megjelenő Tim Palen: Fényképek az Éhezők Viadalából című könyvében Palen összegyűjti az első három film összes szereplőjét, legtöbbjükről korábban nem látott képeket mutatva.
- Legelsőként Liam Hemsworth-t fotóztam. Megérkezett a stúdióba és csak kinézett az ablakon. Később az a kép lett a posztere! Annyira új volt, ártatlan és jóképű. Ezen színészek legtöbbje akkoriban még nem volt ismert, mi pedig útjukra akartuk őket indítani. Tudtuk, hogy nem csalódhatunk olyanokban, akik ilyen megrendítően bizakodóan tudnak a világra tekinteni.

10 kép könyves részletekkel az ugrás után. Izgalmas!!




"Hawaii-on készítettük ezt a képet, miután végeztünk a Futótűz forgatásával. Egész nap dolgoztunk Jennel, ekkor töltöttük vele a leghosszabb időt. Ő tényleg ragyog. Például egész nap könnyben állt a szeme. Akár egy régi, kézi fényképezővel is fotózhatja őt az ember, akkor is csodálatos kép lesz belőle."







"Elizabeth Banks a második film, a Futótűz forgatása során. Suzanne Collins szemszögéből ez volt a legszínesebb könyv. Így aztán Elizabeth Bankst ebben a szegfűvörös ruhában fotóztuk, ami azt hiszem, Alexander McQueen. Aki pedig háttal áll a fényképezőgépnek, a mi zseniális jelmeztervezőnk, Trish Summerville."

















"Natalie Dormert fotózni olyan, mint egy vadállat fotózása. Egyszerűen nagyon dögös. Van olyan, hogy az ember egy nap alatt 18 embert fotóz, akik közül többen nem szeretik, ha fotózzák őket. Ő azonban tudja, hogyan mozduljon, hogy jó kép sikerüljön róla."









Forrás: W Magazine

Újabb hét képből álló sorozat a People magazinból szintén feliratokkal:

Tim Palen mindenféle túldíszítés nélküli moziposzterei véletlenül jöttek létre: A 2003-as Drogtanya rendezője Palen kiselejtezett fotói választotta ki arra a célra, hogy a közönséget a saját elképzelései szerint készült hivatalos poszter felé terelgesse. Ezekben a napokban Palen úgy állt a fényképezőgépe mögé, hogy "amikor úgy érzem, útjára indítok egy filmet, és úgy érzem, tudok érte tenni valamit, akkor az jó érzés." Valahogy így érzett ő Az Éhezők Viadala sorozat kapcsán is. Miután leforgatták és elkészítették mind a négy film kampányát, Palen egy új könyvbe gyűjtötte össze portréit, amelynek címe Tim Palen: Fényképek az Éhezők Viadalából. A könyv június 29-én jelenik meg az Assouline kiadónál, ha pedig úgy érzed, nem tudsz betelni a képekkel, a Kiválasztott, 2. részének november 20-i megjelenése idejére az Assouline egy kisebb különkiadást is megjelentet majd.

KATNISS ÉS PRIMROSE
Az Everdeen testvérek feltűnő fotója (melynek hivatalos címe Nővér-portré) volt az egyetlen alkalom, amikor Palen Willow Shields-et fotózta. A Kiválasztott 1. részének forgatása alkalmával csupán Jennifer Lawrence került a fotós fényképezője elé Atlantában, ám amikor megtudta, hogy egyik nap Shields is részt vesz a forgatáson, késztetést érzett, hogy a két lányról közös fotót készítsen.
- Suzanne Collins regényeiben kettejük kapcsolata az egész sorozat alapja és így van ez a filmekben is - mondta Palen. - Jól jellemzi Katnisst, aki nem akar hőssé válni, ám a lehető legnagyobb áldozatot hozza húgáért. Különleges jelentősége volt, hogy közösen is lefotózhattuk őket azon a napon, amikor Jennifer Lawrence Fecsegőposzátává vált.






CINNA
Lenny Kravitz is méltatta, hogy Palen milyen jól megérti a sorozatot és annak karaktereit:
- Már akkor sejtettem, mekkora hatással lesz Tim minderre, amikor először találkoztunk. Jól megértettük egymást, amikor pedig láttam, milyen képet készített, rájöttem, ki is ő igazán. Azt gondoltam, "Rendben, ez a fickó pontosan tudja, mit csinál és még jól is csinálja."







EFFIE TRINKET
- Hihetetlen. Olyan könnyedséget és fényt kölcsönöz a sorozatnak. Ahogyan pedig egyre mélyebbre hatolunk a történetben, egyre fontosabb szerepe lesz épp emiatt. - magyarázta Palen Elizabeth Banks ezen portréjáról. Suzanne Collins a Színek Könyvének nevezte a Futótüzet: "Nyugodtan használj színeket a promójához, mert lehet, ez az utolsó esélyed erre." Nagyszerű volt, hogy Effie által ez az elképzelés tényleg valóra válhatott. - Effie itt Trish Summerville jelmeztervező egyik saját tervezésű darabját viselte, amelyet Palen egyik kedvencének nevezett. - Minden alkalommal, amikor Elizabeth megjelent a forgatáson, olyan volt, mintha magát Csinglinglinget látnánk.


HAYMITCH ABERNATHY
Banks-hez hasonlóan Palen Woody Harrelson azon képességét is dicsérte, hogy bármikor képes volt azonosulni karakterével, ahogyan ezen a Futótűz-hangulatú képen is teszi.
- Mindig nagyon Haymitch volt. Amikor Lenny Kravitz megjelenik, mindig nagyon vagány, divatos, csak úgy árad belőle a szexuális vonzerő, Elizabeth Banks pedig olyan, mint ez az őrült rajzfilmfigura. - mondta. - Woody Harrelson azonban mindig Haymitch volt, a szó jó értelmében véve. Ez mindent nagyon egyszerűvé és hatékonnyá tett.







JOHANNA
Éhezők Viadala rajongók, csak most, csak Nektek! Figyeljétek csak meg közelebbről Jena Malone jelmezét:
- Trish Summerville minden egyes jelmezbe beleszőtt valami sajátságosat, amely közvetlenül utalt arra a körzetre, amelyből az illető jött. Itt Johanna nyaklánca készült parafából, amely arra utal, hogy Johanna a favágók körzetéből származik. Karkötői és talán a nyaklánca is körmökből készült viszont.












FINNICK ODAIR
Sam Claflin Éhezők Viadala kampányfotóinak elkészítése láthatóan gyerekjáték volt. Tim Palen, úgy fogalmazott, a színész "természetes. Soha nem akart új képet csináltatni. Azt mondta, 'Tudom, hogy nézek ki.'" Palen azonban azért bevallotta: "Képtelenség rossz képet csinálni Sam Claflinről."









Forrás: People.com

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én is hiányolom, de nyilván csak azt tudom hozni, ami van.
      Lehet ma, máshol jelenik meg róla kép.

      Törlés