2015. június 10., szerda

Infók a Kiválasztott 2. rész 3D-s vetítéséről és a Comic Con megjelenéséről

Az a nehéz ebben a műfajban (lásd egy produkció promójának végigkövetése és "közvetítése"), hogy iszonyú egyenetlen tempóban érkeznek a hírek. Májusban harcolnom kellett érte, hogy valamit egyáltalán kitehessek, most pedig kezdek időcsapdába kerülni. Az a szerencse persze, hogy imádom csinálni és ha kell, kerítek rá időt, de na. Mára sem ezt a bejegyzést terveztem, de nem szeretném, ha a magyar rajongók lemaradnának a kinti hírekről, hisz épp az az oldal célja, hogy mi is naprakészek legyünk.

1. Megjelenik a Lionsgate az idei Comic Con-on


Mielőtt bárki bármi izgibe beleélné magát, egyelőre csak annyi biztos, hogy lesz standja a Lionsgate-nek a július 9-12. között megjelenésre kerülő San Diego-i moziünnepen. Ilyen tavaly is volt, sőt az elmúlt 3 évben valamiféle Éhezők Viadala jelenlét mindig volt. A legizgalmasabb 2 éve volt, amikor külön panelje is volt a Futótűznek, amelynek során bemutatták a film 2. mozis előzetesét, és itt az oldalon is éjszakába nyúló élő közvetítést is végig élvezhettünk. Nos, ilyenről egyelőre még nincs szó, ám a rendezvénysorozat részletes programja csak 2 héttel a megrendezés előtt kerül kihirdetésre.
Bármi is legyen, én itt leszek [bár a szombat este necces, de azért elég messze van még] és igyekszek minél széleskörűbben beszámolni a rendevény Éhezők Viadala vonatkozású eseményeiről. Ez mindig izgalmas időszak a sorozat és a blog életében :) Aki nosztalgiázni vágyik, annak javaslom a Comic Con címke nézegetését. :))

2. Az USÁ-ban nem vetítik 3D-ben a Kiválasztott 2. részét, világszerte igen

A Forbes hozott le ma egy hírt, amelyben Francis Lawrence bejelenti, hogy a januári sajtóközleménnyel ellentétben az USÁ-ban mégsem vetítik 3D-ben az utolsó Éhezők Viadala filmet.

- Szeretem a 3D-s formátumot, és tudom, hogy a Kiválasztott 2. része nemzetközi szinten mind 2-, mind pedig 3D-ben remekül fog mutatni, ám örömmel jelenthetem be, hogy hazai szinten [tehát az USÁ-ban] maradunk a kizárólagos 2D-s (és IMAX-es) vetítésnél. Ez a világon a legjobb!

A Kiválasztott 2. részét nemzetközi szinten tehát mind 2D-ben, mind 3D-ben bemutatják. A nemzetközi IMAX 3D-s bemutatással kapcsolatban még folynak a tárgyalások (az előzetes alapján egyelőre csak az biztos, hogy Oroszországban lesz IMAX-es verzió). Az viszont elég valószínűtlennek tűnik, hogy nemzetközi szinten IMAX 2D-s verziót mutassanak be az USÁ-n kívül.

Azáltal, hogy nem lesz 3D-s bemutató, a franchise-t még mindig az egyik legnagyobb bevételre szert tevő csak-2D-ben bemutatott filmek közé sorolják, és úgy vélik, nem okoz majd jelentős bevételkiesést az USA-beli 3D-s bemutatás eltörlése, mivel a közönség határozottan a 3D-s formátum ellen van, ellentétben a nemzetközi viszonyokkal, ahol sokakat bevonzanak ezek a különleges, 3D-s vagy IMAX-es vetítések, ahelyett, hogy illegálisan letöltsék a filmet.

1 megjegyzés:

  1. Na pedig reméltem egy IMAX2D-s vetítést, a remény hal meg utoljára :'D

    VálaszTörlés