2011. december 16., péntek

Josh Hutcherson Celebuzz interjú

December 15-étől a Celebuzz egy 100 napos visszaszámlálást indított, amely a film megjelenéséig tart, elviekben minden napra tartogatnak nekünk valami apróságot :) Mint egyfajta 100 napos adventi kalendárium :))) Rögtön első nap egy Josh Hutcherson interjúval örvendeztették meg a rajongókat, amelyben sok érdekességre fény derül Josh és Peeta hasonlósága és különbözősége kapcsán, és a film forgatásával kapcsolatban is megtudhatunk egy-két apróságot. Szerencsére a "Down With The Capitol" oldala készített egy rövid szöveges összefoglalót is a videóval kapcsolatban azok kedvéért, akik nem bírják követni Josh pörgő eredeti nyelvű szövegét, így le tudom fordítani Nektek az interjú lényegi részét! Azért beteszem az interjút is, ha valaki szeretné hallani Josh-t beszélni :)



Hogyan reagált, amikor megtudta, hogy megkapta a szerepet:
Szóhoz sem jutottam. Annyira izgatott lettem. Szó szerint azt mondták, hogy megkaptam a szerepet ... de áááá, meg sem tudtam szólalni. Nem vagyok egy szótlan típus, de most elakadt a szavam.

Mi a legidegtébőbb a szereppel kapcsolatban:
Valahogy nyomasztó tudni, hogy olyan sok rajongónak olyan közel áll a szívéhez [a könyv], és szeretnék, ha jól megcsinálnák [a filmet]. Én pedig határozottan azt szeretném, ha jól alakítanám a szerepem, hogy tetsszen nekik. Ugyanakkor szerintem maga a tudat is nagyon izgalmas, hogy ez a sok ember alig várja, hogy láthassa, hogy játszom el a szerepemet, milyen lesz a film, meg minden. Úgyhogy nagyon izgatott vagyok miatta. 

Egy hasonlóság Josh és Peeta között:
Tudok sütni. Tényleg tudok. Úgy értem, tudok például almás pitét készíteni. Egyfajta farncia almás pite az, amiben nagyon jó vagyok. Tudok sütni egy kicsit. Sütöttem már pár kenyeret is, és igazából azok sem lettek rosszak. De igazából grillezésben jobb vagyok. Ahhoz már jobban értek. Kentuckyból származom, szóval a grill sokkal inkább az én asztalom.

Egy különsbég Josh és Peeta között:
Szeretném azt mondani, hogy egy kicsit, egy nagyon kicsit erősebb vagyok Peetánál, úgy értem, érzelmileg. Szerintem Peeta egy kicsit fiatalabb és nem tud még olyan sokat az életről. És azáltal, hogy ők ott élnek azokban a körzetekben, nem lehetnek szabadok az országban, olyan, mintha burokban élne. Úgyhogy szerintem én többet láttam a világból és kicsit jártasabb vagyok az élet több területén is.

A forgatás fizikai és érzelmi kihívásai: 
Ami a fizikai részét illeti, van az a jelenet, amikor ott fekszek a folyóparton, amikor Katniss megtalál, én pedig álcázom magam, és mohával és egyebekkel be vagyok borítva, meg minden. Na, az kemény volt, mert a szó szoros értelmében ott kellett feküdnöm majdnem két órán át mozdulatlanul, míg a teljes testemet kisminkelték. Ez nagyon durva volt, de hihetetlenül jó fog kinézni. Viszont fizikailag nagyon embert próbáló volt.


Érzelmileg pedig azok a jelenetek voltak megterhelőek, amelyeket a barlangban élünk át Katniss-szel. Olyan, mintha a mi karaktereinknek azokban a pillanatokban a kapcsolatunk lenne a lényegük. És ezeket a jeleneteket leforgatni abban a pár napban nagyon kemény volt, de úgy vélem, jó munkát végeztünk. 

Azok a színésztársak, akik a legjbban megragadták karaktereik lényegét:
Nyilvánvalóan Jennifer volt az egyik. Szerintem Jennifer Katniss ábrázolása tökéletes lett, és ő valóban annyira  tökéletesen őszintén sugározza a Katnissből áradó erőt. Úgyhogy számomra ő az, aki egyértelműen kiemelkedik. De a Woody Haymitch-e, Elisabeth [Banks - Effie szerepében] és Caeasar Flickerman [Stanley Tucci alakításában] között nem tudnék választani. Mind annyira jól alakítják szerepeiket, hogy fantasztikus volt látni, amikor játszottak, mert olyan volt, mintha azonnal életre keltek volna a könyv lapjai.

Jenniferrel való érzelmi kapcsolat:
Jennifer és köztem azonnal kialakult a kapcsolat. Szerintem azért is, mert mindketten az országnak ugyanarról a környékéről származunk. Hasonlóképp nevelekedtünk. Úgyhogy hasonló felfogásúak vagyunk. Aztán azért is, mert mindketten őszinte emberek vagyunk. Nem akartunk mást, csak jól érezni magunkat, együtt lógni, úgyhogy szerintem biztos ezért is hangolódtunk olyan gyorsan egymásra.

A valós életben ki nyerne egy Viadalt: Josh, Jennifer vagy Liam?
Ez egy fogós kérdés. Én úgy nőttem fel, hogy sokat játszottam a szabad levegőn, sokat jártam az erdőben, rengeteget kempingeztem, és hasonló túlélő dolgokat csináltam. Sok túlélőshow-t láttam. Úgyhogy úgy érzem, ilyen értelemben felkészült lennék. De szoros lenne. Talán megnyerném a csatát, de nem vagyok benne biztos. 

5 megjegyzés:

  1. Ó, de szeretem a hangját :))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm. Tényleg nem rossz. :)
    Én Liamét bírom a rövidke előzetesben, az olyan megnyugtató, erőt sugárzó :))

    Érdekes amúgy, hogy Josh mennyire nem Peeta, amíg be nem festik, meg Peetásra nem fésülik a haját, éppígy Liam sem Gale-es, amíg nincs "átalakítva". Viszont, amikor át vannak, akkor meg olyan mindkettő, amilyennek elképzeltem kb. Jó lesz ez :)

    VálaszTörlés
  3. Én azt hiszem, alapvetően Peeta párti vagyok :)
    De a hangjukat annyira szeretem. Szerintem nagyon jó lett a szereplőválogatás! Ahogy mondod, egy kis átalakítás és a föld alól sem lehetne a karakterekhez illőbb arcokat találni.
    Már nagyon várom! :))

    VálaszTörlés
  4. szerintem Josh annyira eltalálta Peeta jellemét.Nagyon szeretem ahogy Josh a filmekiben játszK!egyszer szeretnék vele találkozni,mivel beszélni már sikerült vele!És abban igazad van Ancsi,hogy Liam hangja megnyugtató,de én is Peeta párti vagyok,de Cato-t is birom!:D
    Réka

    VálaszTörlés
  5. Hát, én arról még ezen a ponton nem mernék nyilatkozni, hogy Josh eltalálta-e Peeta jellemét. Megvárnám vele a filmet. Hogy külsőre olyan, amilyennek képzeltem, azzal viszont egyetértek :)

    Cato nekem nem a kedvenc karakterem, de az őt alakító Alexander Ludwigról majd igyekszek hozni anyagokat :)

    VálaszTörlés