2011. december 12., hétfő

A Movie Magic magazin Éhezők Viadala különkiadása

Sajnos, a mozis kiadvány, amelyet a cím jelez, külföldi, de ne búsuljatok, fordítom azokat az anyagokat, amelyeket a kinti rajongói oldal közzétett. Bár a forrás azt állítja, azok a rajongók, akik alapvetően végigkövették a film készítésének fontosabb állomásait, sok újdonságot nem fognak benne találni, de sose lehet tudni. :) A kiadvány 100 oldalas, amelyből több, mint 60 oldal foglalkozik Az Éhezők Viadalával, és 9,95 dollárt kell érte fizetniük a kinteknek. 
Ha a 60 oldalt nem is, de egy-egy részletet hozok most Nektek Suzanne Collinsról, és a három főszereplőről.


Suzanne Collins

Tudtad, hogy...
  • az, hogy egy "bizonyos karakter" memóriazavarokkal küzd a Kiválasztottban, azon alapszik, hogy Suzanne-nak végig kellett néznie hasonlót, miután édesapja visszatért a vietnami háborúból?
  • Az Éhezők Viadalának történeti ívéhez Spartacus története volt a minta. "Katniss ugyanazt az utat követi, hogy rabszolgából gladiátorrá váljon, és hogy fellázadjon és szembenézzen a háborúval."
  • Suzanne már akkor bekapcsolódott Az Éhezők Viadalánk forgatókönyvírásával kapcsolatos munkálatokba, amikor még a Kiválasztottat írta. Mivel még nem tudott biztos támpontokat adni a filmes csapatnak, ezért azt akarta, hogy ott lehessen a tűz közelében, nehogy úgy alakuljon a történet, ami ellentmondana a harmadik könyv történéseinek. "Szerettem volna ott lenni, hogy rajta tarthassam a szemem a filmen."



Tőle idézzük:
  • "Én nem tizenévesekről írok, hanem a háborúról írok tizenéveseknek."
  • "Az első könyv megírásának legnehezebb része az volt, hogy kezdetektől fogva el kellett fogadnom, hogy meg fogok ölni karaktereket. Ez szörnyű, de leírni is szörnyű, különösen, amikor sebezhető, fiatal karakterekről van szó, akik a szívemhez nőttek, miközben írtam róluk. Folyamatosan észben kell tartani, kiknek szánja az ember a könyvet. Én megpróbálom, és elképzelem, mit mondanék egy különösen bonyolult esetben mondjuk a gyerekeimnek. Hogy pontosan milyen részleteket kell ismerniük, hogy valóban megértsék a történteket, és mi az, ami felesleges."

Jennifer Lawrence

Tudtad, hogy...
  • napi két órát kondizott, hogy felszedjen némi izmot az X-Men kedvéért? Az Éhezők Viadala kedvéért még többet kellett edzenie (napi 4 órát), de az sokkal jobb buli volt. "Észre sem vettem, hogy kondizok... amíg csak be nem fejeztem."

Tőle idézzük: 
  • "Egy modellügynökség főnöke egyszer azt mondta, döntsem el, hogy éhező színésznő vagy szupermodell szeretnék lenni. Akkor azt hittem, ez komoly kérdés. Nem vettem észre a mögötte rejlő szarkazmust, és azt válaszoltam, hogy 'éhező színésznő'."
  • "Amikor az ember hatalmas rajongója a könyveknek, mindig aggódik amiatt, milyen lesz filmen, mert az mindig kiábrándító. De aztán megismertem Gary Rosst, és imádtam minden egyes szót, amit kiejtett a száján. És tudtam, hogy az ő az egyetlen, aki képes megcsinálni. Amikor pedig rájöttem, hogy Suzanne Collins is részt vett a forgatókönyv írásában, minden olyan megnyugtató volt. Egyszerűen csak izgatott voltam az egész miatt."
  • "Szeretem, ahogy az Éhezők Viadala megmutatja a mi világunk eltorzult oldalát, hogy milyen megszállottak vagyunk, ha valóságshowról vagy kegyetlenségről van szó. Annyira érzéketlenné válunk a sokkhatások iránt. Látjuk a TV-ben, mit tettek emberek, az esti híradóban holttesteket és vért mutatnak. Az, hogy mindez már a Youtube-on is megtalálható, őrület! Már most is érzéketlenek vagyunk. Úgyhogy ez egy üzenet is egyben, hogy a történelem ismétli önmagát. Vannak olyan jelenetek, amelyek olyanok, mint a gladiátorharcok... Úgy gondolom, ez egyszerűen zseniális, kőkemény és lenyűgöző is egyben."
Josh Hutcherson

Tudtad, hogy...
  • Josh ugazából már 4 évesen is színészkedett egy kicsit, de csak 5 évvel később kezdett el meghallgatásokra járni?
  • Úgy tekintett az Oscar-jelölt "A gyerekek jól vannak" című filben játszott Laser szerepére, hogy ezzel is egy lépést tett előre, hogy több legyen, mint egy egyszerű felnőtt színész.

Tőle idézzük:
  • "Szüleim úgy neveltek, hogy fogadjak el más embereket, emiatt aztán úgy érzem, néha túlságosan is elfogadó vagyok a lányokkal. Ha egy lány valami érdekeset tud felmutatni, akkor én máris "Igen! Szeretlek, nagyon csodálatos vagy!""
  • "Én mindig nyitott vagyok arra, hogy ne feltétlenül főszerepet játsszak, mert a legjobb karakterszerepeket is szeretném eljátszani. És néha az nem a főszerep. Hanem egy olyan, amely segíti a másikat. Szóval igen, nyitott vagyok bármire."
  • "Legjobban azt szeretem, amikor egy filmben egy karaktert eljuttatok egyik pontból egy másikba, és közben szép ívet írok le általa. Határozottan kedvelem ezt, de nagy kihívás, hogy az átmenet hitelesnek tűnjön, legfőképp a néző számára."
Liam Hemsworth

Tudtad, hogy...
  • Liam bátyját behívták a Thor szerepéért való meghallgatásra, ám helyette Liam repült el a próbafelvételre. Ennek ellenére végül mégis a nagytesó kezében landolt a szerep.
  • Úgy volt, hogy Liam szerepelni fog a Feláldozhatók 1. részében, azonban karakterét végül kiírták a forgatókönyvből. A film 2. részében azonban már ő is forgathat.
  • Liam számára röplabdázni megtanulni volt a legnehezebb. "Soha nem játszottam [azelőtt], és valószínűleg a későbbiekben sem fogok"

Tőle idézzük:
  • "Amikor elkezdtem színészkedni, minden nap azért dolgoztam, hogy Amerikába jöhessek. Különösképp Holywoodba, hiszen itt van az ágazat központja, és csak arra vártam, végre eljöjjön a megfelelő idő"
  • "Olyan dolgokat szeretnék csinálni, amelyek valóban érdekelnek. Jó filmekben szeretnék részt venni, és szeretném kihozni azokból a legtöbbet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése