2017. augusztus 24., csütörtök

Sam Claflin Pridesource interjú

A PrideSource című meleg magazinban jelent meg az alábbi interjú Sam Claflinnel, amelyben majd lesznek ugyan témaspecifikus kérdések is, de szerintem mindenképp érdemes elolvasni a rajongóinak, főleg, mert azért Éhezők Viadala téma is felmerül, bár sajnos már nyilván csak elég érintőlegesen.


Miután Az Éhezők Viadala sorozatban ő alakította az álmodozó Kiválasztott, Finnick Odair szerepét, most pedig az Unokatestvérem, Rachel című filmben játszik főszerepet Rachel Weisz oldalán, elmondhatjuk, hogy Sam Claflint nem hagyta el a remény.

Tekintve, milyen jó idők járnak rá, reménykedhetünk abban, hogy a brit színész következő filmje egy Szürke Ötven Árnyalata jellegű sorozat lesz, amelyben a Hemsworth fivérekkel láthatjuk - és ez az ő ötlete. Ám míg ezek a szép napok elérkeznek, olvasd el, mit mond a Mielőtt Megismertelek szépfiúja arról, hogy mióta keres egy jó meleg szerepet, és hogy az emberek hogyan reagáltak nemrégiben a hollywood-i túlságos szépségigényről és a francia melegpornóról megfogalmazott kritikái kapcsán.


Szeretem az erős női karaktereket, de öregem, téged aztán tényleg hülyít a csaj Unokatestvérem, Rachel című filmben. 
(Nevet) Hát nem így van ez mindig? Nem vagyunk folyton szerelmesek, nem veszítjük el az eszünket gyakran, holott a barátaink figyelmeztetnek? De persze Philip egy kicsit magának való, és tényleg a saját feje után megy. A szerelem vak és az ember néha őrült dolgokat tesz.

Kamaszkorodban hogyan ismerkedtél meg a meleg közösséggel?
Már fiatal koromban részt vettem zenés színdarabokban, szóval azonnal életem részévé vált. Úgy értem, amint az ember színpadra lép és áthatja a művészet, a részévé válik. Abban a másodpercben, amint az ember eldönti, hogy színész lesz, szerepelsz vagy feltárod ezt a szakmát valamilyen szinten - de a művészet bármely ágára érvényes ez, de tényleg - meg lesz benned egyfajta nyitottság, és ez igazán csodálatos és kifizetődő, ha ebben a szakmában dolgozol.

Ráadásul brit vagy.
(Nevet) Engem tényleg nagyon felbosszant, ha az emberek körülöttem nem elég nyitottak. Legtöbben még mindig a régi, hagyományos életbe kapaszkodnak, és azt akarják, hogy mások azt szeressék, akiket ők akarnak, azt mondják, amiket ők akarnak és abban higgyenek, amiben ők akarnak. Szégyen, hogy az emberek olyan szűklátókörűek, hogy azt hiszik, csak az ő elképzelésük az egyetlen jó. Őszintén szólva ez szánalmas.

Alig hiszem, hogy eljátszottál egy meleg szerepet, én pedig azt kérem tőled, mondj egy épeszű indokot, hogy miért tettél ilyet!
(Nevet) Valójában arról volt szó, hogy egy TV sorozatban felajánlották egy homoszexuális férfi szerepét. De szerintem nem volt olyan jól megírva. Korábban is voltam meleg szerepek válogatásán és nem kaptam meg azokat, pedig kétségbeesetten vágytam rá. Szerintem nincs abban semmi, amitől idegenkedni kellene. Ez olyasmi, amit én teljes mértékben el tudok fogadni. És valójában tényleg csináltam már a drámaórákon készített darabokban ilyet, de [képernyőn] eddig még nem kaptam erre lehetőséget. Szóval ugrottam a lehetőségre. Örömmel elvállalok bármit, amit elég izgalmasnak találok, hogy kipróbáljam, például egy jó húsos szerep, vagy egy nagyszerű rendezővel együtt dolgozni mindegy milyen történetben minden milyen karaktert alakítva.

Mennyire ismered az LMBT rajongótáborodat?
Őszintén szólva nem igazán. (Nevet) Úgy értem, bármelyik rajongóm, de tényleg, igazi meglepetés; hogy valaki bármelyik országból, bármilyen életúttal a háta mögött a rajongóm legyen és mindig elámulok azon, hogy az emberek emiatt milyen messze képesek elutazni és milyen sok időt töltenek várakozással. Ez nagyon megdöbbentő. Ehhez soha nem lehet hozzászokni. Gondolok itt arra, hogy ha az ember hozzászokik, már nem lesz olyan jó ember, mint azelőtt. De ez folyamatos döbbenetet okoz és amennyire csak lehet, próbálom elfogadni. Mindig nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek, akik érdeklődnek, és mindent megtesznek, hogy megnézzék a filmemet és kövessék a közösségi oldalaimat. Emiatt nagyon hálás vagyok és szerencsésnek érzem magam.

Nemrégiben arról beszéltél, hogy a forgatásokon kritizálják az alakodat, és örülök, hogy felszólaltál ez ellen, mert ez a probléma sok férfi színészt érint Hollywoodban. Rengeteg férfi van az LMBT közösségekben is, aki a testével kapcsolatos problémákkal küzd.
Tudod, mint bárki másnak is ezen a bolygón, megvannak a magam bizonytalanságai. És elbűvöl, hogy felhozzák a témát egy interjúban, amit sokan olvasnak, csupán azért, mert az embereket láthatóan meglepi a tény, hogy ez megtörtént. Miközben nekem az jár az eszemben, most viccelsz velem? Hisz ez megy már hosszú-hosszú évtizedek óta. Csak nem beszélnek róla olyan sokat.

Csodálatos, hogy olyan sokakat megérint és olyan sokaknál célba talál. Pedig sajnos ez a kőkemény valóság, amiben élünk. Gyakorlatilag Twitteren, Instagramon és mindenféle közösségi oldalakon éljük életünket, betekintést nyújtunk másoknak az életünkbe, de azért eléggé megválogatjuk, mi az, amit megosztunk. Ez némileg manipulatív és torz az igazi valósághoz képest. Valójában hányan vannak azok, akik a hét minden napján, 0-24-ben Hollywood-készek? Ha csak magamra gondolok, mint apa és barát, fiú és férj, a szeretteim körében szeretném tölteni az időmet, nem pedig minden áldott napot kondizással.

Niecy Nash színésznő mondta nemrégiben a TheCut-nak, hogy "Hollywood egy olyan üzlet, amely gyakran várja el az embertől, hogy más legyen, mint ami. Egy ponton azonban eljut odáig az ember, hogy az mondja, 100%-ig az leszek, aki vagyok és ezzel elégedett is vagyok." Ezzel egyetértesz? Mikor jött el a pillanat a karriered során, amikor eldöntötted, hogy önmagadként leszel hiteles?
Ne érts félre: teljességgel egyetértek azzal, amit mondott. Ugyanakkor annak az oka, hogy én színész lettem, tényleg az én magammal szembeni bizonytalanságom volt az oka, azt hiszem. Szeretek különböző karakterek mögé bújni. A közösségi profiljaim nem tükrözik vissza teljesen, mit is csinálok pontosan. Aktívan használom a közösségi médiát, de nem teszem ki rá az egész életem. Az számomra magánügy. Amikor pedig dolgozom, szeretem felfedezni ezeket a karaktereket, és egy részemet átadni nekik, és ezt osztom meg a világgal. Őszintén szólva kifejezetten élvezem, amikor fizikailag is átalakulhatok egy szerep kedvéért. Akinek a karrierjét igazán kedvelem, az Christian Bale, ő minden egyes alkalommal új helyeket fedez fel mentálisan és érzelmileg is ,fizikailag is átalakul és mindig nagyon csodálatos.

Ugyanakkor ahhoz, hogy az ember kiálljon a tömeg elé, hogy a munkája során feltegye az i-re a pontot, valamennyire hinnie kell magában az embernek, hogy minderre képes legyen. Én még mindig úgy érzem, hogy megállok a magam lábán és minden nap tanulok valami újat. Biztosan eljön majd az az idő, amikor 100%-ig biztos leszek magamban, remélem legalábbis. De még nem teljesen értem el addig. Színészként az ember folyamatosan azon görcsöl, hogy mit gondolnak róla az emberek, és tökéletességre törekszünk, de tény, hogy a színészetben az ember sosem lesz tökéletes.

Addig is még mindig ott van, amikor szívmasszázsban részesítetted Josh Hutchersont Az Éhezők Viadala: Futótűzben. Gyakorlatilag elég komoly haverság volt köztetek, és egy interjúban meg is fogalmaztad, hogy "Szép pillanat volt, amikor összeért a szánk." Mikor számíthatunk arra, hogy fellobban köztetek a láng?
Tudod, Josh tényleg az egyik legjobb barátom a világon. Őszintén szólva, minden alkalommal, amikor Los Angelesbe utazok - és mióta befejeztük Az Éhezők Viadalát, ilyen csak egyszer fordult elő, akár hiszed, akár nem - mindig azt remélem, összefutunk egy kicsit, és biztos vagyok benne, hogy ha ő jönne Londonba, megcsörgetne engem. De valóban, van, mi fellobbanjon közöttünk. Remélem, legalábbis. Tényleg ő az egyik legjobb barátom.

Az Éhezők Viadala rajongóinak akadt néhány elég vad elképzelése - és néhány igencsak fantasztikus meleg ötletük a te, Josh és Liam főszereplésével. Mit gondolsz arról a meleg fanfictionről, amelyet hármatokról írtak?
A fanfiction egyike azoknak a dolgoknak, amelyekről bárcsak többet tudnék. Valaki azt mesélte, hogy a Szürke Ötven Árnyalata is Alkonyat fanfiction volt. Nekem fogalmam sem volt róla, hogy van egy ilyen világ ezekkel az elképzelésekkel. Elképzelésem sem volt erről. De szeretem Liam-et, amennyire csak szerethetem, sőt, Chris Hemsworth-öt is. Szeretem az egész Hemsworth családot. Azt mondom, összefogunk és csinálunk egy Szürke Ötven Árnyalatát. Meg tudjuk csinálni.

A Mielőtt Megismertelekben van egy visszatérő poén a francia pornóról. Kérlek, mondd, hogy ez a sztori saját életeden alapult.
(Nevet) Valójában nem mondhatom, hogy láttam már egyáltalán francia pornót. Nem a francia pornó nem olyasmi, amit láttam azelőtt. De most már érdekel!
Forrás: PrideSource

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem Sam Claffint. A mielőtt megismertelek egyik kedcenc filmem. Nagyon tehetséges színész.
    A gyengébbek kedvéért, mi ez az LMBT? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. LMBT - Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transzvesztita rövidítése. Remélem, pontosan írtam.

      Törlés