2017. augusztus 28., hétfő

Dél Koreában tervez újabb Éhezők Viadala-Alkonyat vidámparkot a Lionsgate

Korábban a dubai hasonló park építését követhettük nyomon, amely - elviekben - már valamikor tavaly év végén meg kellett volna, hogy nyíljon, mégsem hallunk róla semmit. Nos, erről is olvashattok a cikkben, amelynek fő témája egy Dél-Korában tervezett vidámpark.
Mondjuk érdekes számomra, hogy ilyenek miért távol-keleten és miért nem az USÁ-ban és Európában épülnek. Pedig az USÁ-ban volt is ilyen terv, ám az végül meghiúsult

A Lionsgate olyan vidámparkot tervez Dél-Korában, amelynek egyes részei Éhezők Viadala, Alkonyat, Szemfényvesztők és a hamarosan bemutatásra kerülő Robin Hood film hangulatát idézi.


A filmstúdió a Landing Jeju Fejlesztési Részvénytársasággal működik együtt, hogy az megépítse Korában a Lionsgate Mozivilágát a Jeju Shinhwa World-ben. A park, amely nagyságrendileg 120.000 négyzetméternyi területen fekszik majd, a Lionsgate első saját szabadtéri vidámparkja lesz.

A parkban hét mozis terület található majd, mindegyik a Lionsgate egy-egy saját filmjéhez kapcsolódik, a látogatók pedig a legmodernebb eszközök segítségével, a filmek helyszíneihez nagyon hasonlóan felépített utcákon és városokban élhetik majd át a filmek egyes jeleneteit. Minden egyes külön részlegnek az adott témához illő éttermei, kávézói, ajándékboltjai lesznek és minden részben sajátságos szórakozás várja őket.


Az együttműködő felek közleményükben bejelentették, hogy a Jeju Shinhwa World-ben nyíló Lionsgate Movie World építése 2018-ban kezdődik majd és a tervek szerint 2019-ben nyílik meg. A Lionsgate vidámparkja a Jeju Shinhwa World turisztikai középpontjában lesz majd megtalálható, ahol az év során már megnyílt egy-egy Four Season, Marriott és Somerset szálloda, illetve további szálláslehetőségek és kereskedelmi egységek, egy vízipark, további szórakoztató központok és egy kaszinó is.

A Lionsgate az elmúlt években mozdult el a kalandparkok üzlete felé, legismertebb együttműködő partnere a Dubai Parks and Resorts volt. Az ottani megállapodás keretein belül épülő Lionsgate Park idén ősszel nyitja meg kapuit a vendégek előtt. Ebben két Éhezők Viadala vonatút, egy Kapitóliumi hullámvasút, egy Panem légi túra lesz majd elérhető, illetve egy Step Up: All In élő színpadi show.

A cég a kínai Lai Sun nevű céggel is együttműködési megállapodást kötött, amelynek nyomán Hengqin-ben épül majd egy beltéri szabadidő központ, amely az Éhezők Viadala, Alkonyat, Beavatott és a Szemfényvesztők témái körül forog. Ez a szórakoztató központ jövő év elején nyílik majd meg.

A Lionsgate tavaly ősszel jelentette be a spanyol székhelyű Parques Reunidos-szal kötött megállapodását, amelynek keretein belül pedig Európa és az Egyesült Államok nagyvárosaiban hoznak majd létre beltéri szórakoztatóközpontokat nagy forgalmú helyeken, többek között bevásárlóközpontokban. Mindegyikben legalább 10 Lionsgate jellemző lesz majd, illetve kiskereskedelmi és étkezési lehetőségek.

A Lionsgate becslése szerint az ázsiai, európai és Egyesült Államok-beli tervezett illetve elindított kalandparkjai illetve szórakoztató központjai 2020-ra évi 20 millió látogatót vonzanak majd.

A stúdió öt Alkonyat filmmel összesen 3,3 milliárd, négy, Jennifer Lawrence főszereplésével játszódó Éhezők Viadala filmjével pedig összesen 2,9 milliárd összbevételre tett szert.

- Örömmel tölt el minket, hogy együttműködhetünk a Landing International-lal, Ázsia egyik legnagyobb fejlesztőjével, hogy létrehozzuk első saját szabadtéri vidámparkunkat. - mondta a Lionsgate ügyvezető igazgatója, Jon Feltheimer az erről szóló sajtóközleményükben.
- Partnereink világszínvonalú üdülőterületet hoznak létre, amely tökéletes otthont biztosít majd vidámparkunk számára. - tette hozzá. - Tim Palen, Kerry Phelan és Jenefer Brown vezetésével és értékes szellemi tulajdonunk által alig három év alatt máris világszínvonalú vidámparkot hoztunk már létre.

Yang Zhihui a Landing International Development Limited ügyvezető igazgatója így fogalmazott:
- Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az első Lionsgate Movie World a Jeju Shinhwa World-be hozza a hollywoodi filmek hangulatát, hogy látogatóink ezáltal is első osztályú élményekben részesülhessenek.
Forrás: Variety

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése