2017. augusztus 8., kedd

Éhezők Viadalából vett tippel segített egy lány a másikon

A 12 éves Megan Gething Az Éhezők Viadalából vette az ötletet, hogy pontosan mit is tegyen, amikor barátnője elcsúszott és egy 25 centi hosszú vágott seb keletkezett a lábán, amelyből dőlt a vér. 

Mackenzie George és Megan Gething Mackenziék otthonának közelében

Mackenzie George barátaival játszott egy gloucesteri mocsáros területen, amikor egy fémszivattyú mellett elcsúszott a sárban június 3-án reggel. 
- Nem éreztem semmit. Azt hittem, csak bevertem a lábamat, de amikor felhúztam a nadrágom, megláttam a vágást és elkezdtem kiabálni, hogy valaki hívja a mentőket! - meséli Mackenzie.

Míg sok hatodikos csak sikított volna félelmében, Megan úgy viselkedett, akár egy szakképzett mentőtiszt és nyomókötést készített.
- Egy általam olvasott könyvből vettem a tippet - mondta Az Éhezők Viadalára utalva. - Tudtam, hogy ez alkalmas módszer a vérzés elállítására.
Barátnője rövidnadrágjának segítségével Megan szorosan rákötötte Mackenzie ruháját a lábára, hogy ezzel is csökkentse a vérveszteséget, és megkérte egy másik barátjukat, Zoe Tallgrasst, hogy hozzon segítséget. 
- Csak az járt a fejemben, hogy segítenem kell Kenzie-n. - mondta Megan.

Megan elmesélése szerint Zoe körülbelül három perccel később tért vissza apukája és bátyja társaságában, akik becipelték a lányt a mocsárból a saját otthonuk udvarára, majd az Addison Gilbert kórházba szállították.
A lányok eredetileg Zoe-nál töltötték az előző estét nyolc társukkal együtt egy születésnapi zsúr keretében, majd míg másnap reggel szüleiket várták, hogy hazavigyék őket, kimentek játszani a mocsárhoz, ahol a baleset történt.
Mackenzie és egy másik lány levették a cipőjüket az árokparton, majd bemásztak a sárba. Mackenzie akkor csúszott meg, amikor társa megkérte az árokból ki-be ugráló lányt, hogy adja oda a korábban levett cipőjét, ám az árokpart oldalából kiállt a fémdarab, amely komolyan felsértette a kislány lábát.

Miután kórházba szállították a lányt, a sürgősségi orvosai aggodalmukat fejezték ki, hogy fertőzésveszély állhat fenn a mocsárban élő baktériumok miatt, ezért azonnal Bostonba szállították Mackenzie-t, ahol feltárták a sebet, hogy lássák nem érte-e a kislányt komolyabb izom- vagy idegkárosodás. A műtét során, amelyre 12 órával a balesetet követően került sor, kiderült, hogy nem érte komoly károsodást a kislányt, aki így várhatóan egy hónapon belül teljesen felépül majd. 

Mackenzie apukája és anyukája - Gregory George és Terry - nagyon odáig voltak Megan hősies cselekedetétől:
- Megan volt a helyzet sztárja. Hála az égnek, hogy ott volt. Mackenzie sokkal több vért veszíthetett volna, és veszélybe kerülhetett volna az élete, ha Megan nem teszi, amit tett. - hálálkodott Mackenzie édesapja.
Forrás: GloucesterTimes

2 megjegyzés:

  1. Ne menj messze, mert jönnek hamarosan videójátékos posztok, szerintem azok érdekelni fognak :)

    VálaszTörlés